| Pumpa za gorivo. | |
|
+13bibin11 Tomas Volk milan vpersic Dika zvonkobt Aca vlajko05 KdF igorsnegi popesky yeti Slavko St 17 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Slavko St dr. VW
Broj poruka : 1200 Godina : 68 Lokacija : Sr. Kamenica Datum upisa : 07.10.2007
| Naslov: Pumpa za gorivo. Uto 14 Okt - 20:58 | |
| Nesa iz Arandjelovca nema orginal pumpu vec elektricnu. Zna li ko gde je montirao(na kom delu bube) i koja odgovara.
POZDRAV...
Poslednji izmenio Slavko St dana Sre 15 Okt - 6:58, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
yeti Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 716 Godina : 55 Lokacija : Jagodina/Hamburg Datum upisa : 14.06.2007
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Uto 14 Okt - 22:31 | |
| Bubanj potok subotom/35 evra ili polovna od Austina/Sve ostale varijante su skuplje ili nesigurne | |
|
| |
popesky dr. VW
Broj poruka : 1795 Godina : 53 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Sre 15 Okt - 0:18 | |
| - Slavko St ::
- Nesa iz Arandjelovca nema orginal pumpu vec elektricnu. Zna li ko gde je montirao i koja odgovara.
POZDRAV... ti resio od bube "enterprajz" da pravis ???? | |
|
| |
igorsnegi dr. VW
Broj poruka : 1246 Godina : 51 Lokacija : Beograd-Visnjicka Banja,Obrenovac,Koceljeva Datum upisa : 05.06.2007
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Sre 15 Okt - 0:32 | |
| Sta se dobija ugradnjom elektricne pumpe za gorivo? | |
|
| |
Slavko St dr. VW
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Sre 15 Okt - 7:01 | |
| Imam problema kad prebacujem sa plina na benzin, treba mu jako dugo vremena ili moram da sipam benzin u karburator i tek tada povuce.
POZDRAV... | |
|
| |
igorsnegi dr. VW
Broj poruka : 1246 Godina : 51 Lokacija : Beograd-Visnjicka Banja,Obrenovac,Koceljeva Datum upisa : 05.06.2007
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Sre 15 Okt - 8:28 | |
- Imam problema kad prebacujem sa plina na benzin, treba mu jako dugo vremena ili moram da sipam benzin u karburator i tek tada povuce.
POZDRAV... Nesto tu nije o.k.Da li se to desava u toku voznje ili kada automobil stoji? | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Sre 15 Okt - 8:38 | |
| Pumpa nije dobra, verovatno slabo zatvaraju nepovratni ventili. Kada je sve ispravno, pumpa povuče benzin i samim verglanjem od nekoliko sekundi. | |
|
| |
igorsnegi dr. VW
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Sre 15 Okt - 8:55 | |
| - KdF ::
- Pumpa nije dobra, verovatno slabo zatvaraju nepovratni ventili. Kada je sve ispravno, pumpa povuče benzin i samim verglanjem od nekoliko sekundi.
Delim misljenje sa tobom Slobo. | |
|
| |
vlajko05 dr. VW
Broj poruka : 1438 Godina : 41 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Sre 15 Okt - 10:30 | |
| niste raumeli coveka, kada prebacuje sa PLINA na BENZIN treba mu vremena, sto je i normalno, jer prvo mora da se napuni lonce karburatora, pa je potrebno verglati jedno 15 20 sec. , pa auto tek onda upai, sa el. pumpom za gorivo ne bi morao da vergla jer cim se da na kontakt pumpa pocinje da radi (rele je iskljuci posle par sekundi ako se motor ne pokrene ) , pa tako ne bi morao da vergla vec bi dao auto na kontakt dva tri puta i onda palio iz prve na pola kljuca, inace sa pumpom je sve u redu
a sto se tice pumpe bila je da se kupi u Gest011 , kostala je oko 2400, da li je jos uvek imaju ne znam, a stariji pezoi 505 405 309 gti (mislim) su imali el. pumpu koja daje 0,3 bar koliko i treba za karburatorske motore, ali koliko ja znam morao bi da se napravi otocni vod (baj pas) da bi mogla da se ugradi el. pumpa jer ona nema samoregulaciju, a i hladi se gorivom, tako da bi moralo da se izvuce jos jedno crevo (ili jos bolje bakarna cev) nekog manjeg precnika od karburatora do rezervoara kao povratni vod | |
|
| |
Slavko St dr. VW
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Sre 15 Okt - 17:52 | |
| Kao sto sam vec rekao treba mu jako dugo 100-200m da prebaci i to ako je nizbrdica a po ravnom retko kad . Kad alnasujem nema sanse da povuce , jedino kad sipam malo goriva direktno u karburator onda povuce . Cini mi se da bi ugradnjom elektro pumpe resio problem , prebacivanjem na plin kao sto automatski ventil zatvara dovod benzina tako bi se iskljucivala pumpa . POZDRAV... | |
|
| |
vlajko05 dr. VW
Broj poruka : 1438 Godina : 41 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Sre 15 Okt - 18:00 | |
- Kao sto sam vec rekao treba mu jako dugo 100-200m da prebaci i to ako je nizbrdica a po ravnom retko kad . Kad alnasujem nema sanse da povuce , jedino kad sipam malo goriva direktno u karburator onda povuce .
Cini mi se da bi ugradnjom elektro pumpe resio problem , prebacivanjem na plin kao sto automatski ventil zatvara dovod benzina tako bi se iskljucivala pumpa .
POZDRAV... slavko onda tebi nesto ne stima sa pumpom, ja verglam max 20 sekundi i onda upali, ali obicno verglam 10-ak sec. pa stanem, stisnem gas do kraja i upali bez vecih problema, a u voznji treba mu zalet ali ne treba mu 100 200 m vec 30-ak, ne vise, ali moram da idem bar 40 na sat , verujem da bi ti el. pumpa resila problem, ali imas dosta prepravki za el. pumpu | |
|
| |
Slavko St dr. VW
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Sre 15 Okt - 18:40 | |
| @vlajko05.
Cini mi se da onaj pipak iz pumpe vise uvucen nego sto treba ili je onaj fiber deblji od predhodnog. Sto se tice montaze elektro pumpe, kako sam ja zamislio, nebi trebalo biti veliki problem.
POZDRAV... | |
|
| |
igorsnegi dr. VW
| |
| |
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Čet 16 Okt - 22:16 | |
| Pa stanji fiber (tj. bakelitno postolje pumpe). Tako ćeš dobiti normalan hod membrane, verovatno je u tome problem. Najbolje je da ti to neko uradi na strugu (ili drugoj mašini) jer ako to postolje nije ravno curiće tu ulje.
A gde se na cevovodu za benzin nalazi elektroventil, pre pumpe? | |
|
| |
Aca VW entuzijasta
Broj poruka : 92 Godina : 37 Lokacija : Kragujevac Datum upisa : 08.09.2008
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Čet 16 Okt - 23:33 | |
| Ventil za benzin treba da bude posle pumpe, tako da cim prebacis na benzin sa plina, plin koji ostane od isparivaca do karburatora treba da bude dovoljan dok pumpa napuni karburator benzinom.Kad je sve ok motor predje sa plina na benzin bez gasenja.Ako hoces da imas veci pritisak na pumpi onda stavi jacu oprugu ispod membrane za benzin u pumpi.Sto se tice bakelitnog dela ispod pumpe ne moras ga stanjiti mozes napraviti za toliko duzu sipku koja pokrece pumpu. Za elektro pumpu moras imati racvu pre ulaza na karburator pa kad iglicasti ventil zatvori da gorivo vraca u rezervar, i stavis jedan relej koji ce da se pozove kad se prebaci na plin da iskljucuje pumpu i to je to..... Sipaj i nemisli..... | |
|
| |
Aca VW entuzijasta
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Čet 16 Okt - 23:35 | |
| Ako ti je pumpa dobra a ventil za benzinl pre pumpe onda se gorivo vrati pa pumpi treba dugo vremena da povuce gorivo i napuni karburator......SItnica ali moze da zeza..... | |
|
| |
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Pet 17 Okt - 8:13 | |
| Napraviti novu šipku za pogon pumpe nije baš prosto - vrhovi moraju biti okaljeni da se ne habali. Lakše je pažljivo stanjiti bakelitno postolje pumpe... | |
|
| |
Aca VW entuzijasta
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Pet 17 Okt - 14:48 | |
| Bakelit se moze stanjiti tako sto moze da se nasloni na veliko tocilo pa da se polako rucno ravnomerno stanji, ili da se napravi alat pa na glodalici da se obradi. Trebalo bi pre obrade bakelitnog dela premeriti originalni deo da bi se znalo za koliko treba da se stanji. Sto se vise skida pumpa ce stvarati veci pritisak jer ce se opruga u pumpi vishe natezati, ali ne sme mnogo da se skine jer moze da blokira pa da polomi pumpu. A ako se napravi nova sipka moze da se uradi termicka obrada pa da bude tvrda, ali ne sme sipka da bude tvrdja od ekscentra koji je pokrece jer je bolje da se usled rada trosi sipka, koja se moze relativno lako zameniti nego ekscentar. | |
|
| |
Slavko St dr. VW
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Pet 17 Okt - 15:41 | |
| Ventil mi je posle benzinske pumpe i to je funkcionisalo dok nisam stavio drugu pumpu koja je flisovala a pipak na njoj bila vse isturenija nego sadasnja. Elektro pumpu sam mislio da spoim sa kablom od ventila tako kad prebacim na plin da se istovremena iskljuci sa ventilom od benzina. | |
|
| |
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Pet 17 Okt - 16:59 | |
| | |
|
| |
Aca VW entuzijasta
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Pet 17 Okt - 18:01 | |
| Za elektro pumpu moras staviti jedan relej, tako da ces prilikom prebacivanja na plin pozvati relej koji ce iskljuciti pumpu.Ako vezes direktno na ventil elektro pumpu izgoreces vrlo brzo prekidac... | |
|
| |
Slavko St dr. VW
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Pet 17 Okt - 19:21 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Pet 17 Okt - 22:54 | |
| Da li je ta pumpa sad što je na motoru brazilska možda? | |
|
| |
Slavko St dr. VW
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Sub 18 Okt - 5:56 | |
| To vec neznam.
POZDRAV... | |
|
| |
zvonkobt VW zaluđenik
Broj poruka : 159 Godina : 37 Lokacija : Bitola Datum upisa : 17.12.2007
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. Sub 18 Okt - 21:54 | |
| pumpa sad e BROSOL brazilska so kratko vreteno ,a prethodna e orginalna dolgo vreteno | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Pumpa za gorivo. | |
| |
|
| |
| Pumpa za gorivo. | |
|