| VW 1971 | |
|
+29vlaja gazda bubamara pavle milan becavw bibin11 Slavko St Tomas Volk jovca yeti hare pedja zverko vlajko05 toxic bubuleja nikson popesky Dika Braca Milosk igorsnegi KdF GibaniTZa dexit Miso buRago Jovan 33 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
popesky dr. VW
Broj poruka : 1795 Godina : 54 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: VW 1971 Sre 4 Jun - 19:03 | |
| | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 40 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: VW 1971 Sre 4 Jun - 20:38 | |
| Taktički potez...Moram da ti ispričam kako mi je jedan ciga pokušavao uvaliti Golfa I, mrzi me sada da kucam, pa se nadam da ćeš me podsetiti Mladenovcu... | |
|
| |
yeti Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 716 Godina : 55 Lokacija : Jagodina/Hamburg Datum upisa : 14.06.2007
| Naslov: Re: VW 1971 Sre 4 Jun - 23:24 | |
| | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: VW 1971 Sre 4 Jun - 23:30 | |
| Gibo .. podseti me da te podsetim da mi pricas o ciganima i golfi I ... mada koji ce ti moj golf I, II, III, IV, V, VI ,Vii ......XXX ? | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
| Naslov: Re: VW 1971 Čet 5 Jun - 7:38 | |
| Hoću... Ma jurio sam avto na plin, jer sam imao neke pretumbacije pa mi Buba ne bi bila rentabilna nimalo...Zato sada sedi u garaži, u suvom i toplom, sklonjena od sunca, kiše, snega, i vozi se samo po lepom vremenu i to kada hoću da se oraspoložim Svi su mislili da kada uzmem drugo vozilo da će mi Buba manje značiti, kada ono kontra, još je više volim A sada marš u Kafanu, da ne kvarimo našem podvižniku Jovanu temu... | |
|
| |
Jovan VW zaluđenik
Broj poruka : 182 Godina : 47 Lokacija : Bačka Palanka Datum upisa : 04.06.2007
| Naslov: Re: VW 1971 Čet 5 Jun - 9:06 | |
| @Gibanitza i KdF - Bogami,da znaš da je baš muški...Posao koji zahteva pre svega temeljnu pripremu i upoznavanje sa svim detaljima konstrukcije bube,dobar kliker i jaku logiku,i naravno,da iskreno voliš bubu,kao relikviju .Potrebno je dosta snage,a o razmišljanju da i ne govorim!Školjka,iako je fiksirana,u toku radova ipak radi,i dolazi do milimetarskih pomeranja,koja potom zahtevaju dosta vremena,da bi se otklonila,pre varenja tunela za školjku....Malo ako omaneš,vrata ne dihtuju kako treba,a to sam,uz ogromno strpljenje i štelovanje,uspeo izbeći....Iskreno,bude trenutaka kad ti zbog neke sitnice,koja te u globalu usporava,padne mrak na oči,i dođe ti da sve razbiješ,ali,brzo me to prođe,smirim se,odmorim,i krenem dalje... Radim po 8-16 sati dnevno (petak,subota,nedelja),sa par prekida,da predahnem pre no što izdahnem! .Počnem udarnički subotom oko 08h ujutro,a završim između 22h i 00h...Kao sažvakan,pa ispljunut!...Sve sâm!...Na prvi pogled,deluje kao zezanje,ali kad ceo dan rmbaš oko bube,sedi,lezi,podvuci se,zategni,nategni,odvrni,podigni,spusti,zavrni,drži brusilicu,koje se nekad otima k'o besan konj...'beš ga,umori to...Do sad sam na to potrošio oko 160 radnih sati...a čeka me još najmanje toliko,dok sve ne bude cakum-pakum,i ponovo lakirano.Obavezno slikam!Ne mrzi me!Što zbog sebe,što zbog uspomena...Vredi truda!Sad mi je lepo pogledati šta sam do sad već uradio.Neke slike gledam,i onako za sebe promrmljam:"...E,kad si ovo odradio,možeš i ostalo..." Najvažnije je da prilikom restauracije zaista osećam ogromnu satisfakciju,pogotovo kad nešto uradim po prvi put,a ono na kraju ispadne kako treba,jer se zaista trudim maksimalno...Grešaka ima,ali ih u hodu otklanjam...Nit' sam prvi,nit' poslednji koji se sa tim uhvatio u koštac! Ostatak slika za koji dan...Ova kiša mi neće ići na ruku,jer dosta toga sa limom i oblikovanjem,radim na platou pred garažom,ali snaći ću se već nekako...Iskreno se nadam da ću do jula sve završiti,pa se vidimo na nekom od skupova,ili već gde....POZDRAV!
Poslednji put izmenio Jovan dana Čet 5 Jun - 11:44, izmenio ukupno 3 puta | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: VW 1971 Čet 5 Jun - 9:12 | |
| | |
|
| |
Jovan VW zaluđenik
| Naslov: Re: VW 1971 Čet 5 Jun - 11:52 | |
| @Popesky - Hvala druže na podršci! Znači mi!... Aj,pa se čujemo za koji dan!... | |
|
| |
Jovan VW zaluđenik
| Naslov: Re: VW 1971 Sre 16 Jul - 10:37 | |
| Posle kraće pauze,evo me sa jednim pitanjem (mada nove slike nikako da okačim) ! Elem, da li onaj gumeni dihtung koji se postavlja između poda i tunela mogu fiksirati sa BODY 999 smešom?Kakva su vaša iskustva?(Silikon mi je sumnjiv,zbog acetatne kiseline...Ne bih da vremenom nagrize spojene delove). Takođe,primetio sam da gumeni dihtung ima dva cilindrična žleba sa strane,od kojih je jedan malo širi.Da li se on postavlja sa spoljne strane?Po logici stvari,tako bi trebalo biti... Postavio sam nove podove,potpuno ih zaštitio sa nekoliko slojeva premaza,a varove dobro zaštitio smesom BODY 999.Izgleda vrlo lepo,pogotovo posle one klot varijante - tunel,menjač i četiri točka,kad sam uklonio stare podove! Jaram je takođe renoviran,motor opran,očišćen i poskidani su i prefarbani svi zaštitni limeni delovi na njemu.Isto je učinjeno i sa felnama!Detaljno su očišćene i prefarbane...Polako se primičem finišu!(Skoro pa da ne mogu da verujem!) Mnogo je lep osećaj! Nadam se da ću KONAČNO u subotu spojiti školjku i šasiju!Preostalo je još nekoliko manjih delova na školjci,da se zavare,i to je to!...Potom slede priprema i lakiranje,i - završena priča! Pozdrav svima! | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: VW 1971 Sre 16 Jul - 11:43 | |
| O lepljenju tog gumenog dihtunga je bilo reci na ovom forumu. Neko je to lepio univerzalnim lepkom (npr. Tigar, Sintelan i td.), neko je samo zakivao specijalnim eksercicima. U fabrickom uputstvu stoji da uglovi gde se spajaju delovi kedera treba da budu namazani specijalnom masom za dihtovanje. Verovatno da bi umesto toga mogao da se upotrebi Body 999, ali ne kao lepak jer se prilicno sporo susi, nego kao masa za dihtovanje... Umesto toga, na te spojeve su neki nanosili zivu gumu. U svakom slucaju sta god od toga da se primeni, ne bi trebalo da bude lose ako se pazljivo uradi. | |
|
| |
jovca dr. VW
Broj poruka : 805 Godina : 40 Lokacija : Svilajnac Datum upisa : 24.10.2007
| Naslov: Re: VW 1971 Sre 16 Jul - 23:31 | |
| to ja sledece trebam da uradim na mojoj bubi pa da krenem sa sastavljanjem dalje. ima u astoru negde je oko 1200 din. e sad moramo nesto izmozgovati cime da ga zalepimo da ne pusta vodu a da moze neki put da se skine ponovo. body999 kad se stvrdne on je kao kamen tako da kada bu hteo da skines sasiju nekad morala bi da radi brusilica. | |
|
| |
| Naslov: Re: VW 1971 Čet 17 Jul - 8:23 | |
| Ne znam sta se desava sa 999 kad se sasvim osusi, ali na sajtu proizvodjaca tvrde da ostaje trajno elastican... | |
|
| |
jovca dr. VW
| Naslov: Re: VW 1971 Pet 18 Jul - 17:51 | |
| jeste on po malo elastican ali zalepi se za materijal i tesko ga je posle skinuti | |
|
| |
vlajko05 dr. VW
Broj poruka : 1438 Godina : 41 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: VW 1971 Pet 18 Jul - 23:39 | |
| body 999 kad se osusi je kao tvrda guma, trpi deformacije ali ne neke prevelike, ono sto je najbitnije je to da popunjava rupe i ne puca koliko god debelo da ga naneses
nikome ne bi preporucio da lepi keder sa 999 , keder ili lepite sintelanom ili jos bolje pomocu zive gume, dobro je natrpajte svuda visak ce da iscuri i moze se lako odstraniti, ja sam je stavljao u sve "luftove" koje sam nasao i opsle preprskao body 930 , i ono sto je naj vaznije je da 930 stoji preko zive gume , a ona je i dalje elasticna , neverovatno | |
|
| |
Jovan VW zaluđenik
| Naslov: Re: VW 1971 Pon 21 Jul - 15:27 | |
| U redu momci!
Poslušao sam vaš savet!
Hvala,i pozdrav svima! | |
|
| |
Jovan VW zaluđenik
| Naslov: Re: VW 1971 Pon 2 Mar - 14:36 | |
| Pozdrav! Evo,da se javim,posle dužeg vremena!...Ćutao,radio,ispravljao u hodu,primenjivao metod "seci uvo - krpi dupe" (prihvatam u startu svaku eventualnu zajebanciju na svoj račun ),snalazio se,rmbao,rmbao,ali,rezultat ćete uskoro videti!... Uradili smo generalku motora (vrisn'o mi je četvrti cilindar),zamenili karike,dihtunge,generalno očistili i sredili glave ventila,klackalice,klipove,cilindre....Odr'o sam se od posla!Potom smo se napatili sa štelovanjem vrata,spuštanjem i podizanjem školjke....Bilo je i smeha,i psovanja,i opšte zajebancije,ali nadasve - velikog entuzijazma! Na kraju - svako ko mi se podsmevao,sada ćuti!Buba je kao nova,vraćena u život,na moje ogromno zadovoljstvo...! Okačiću većinu slika,a ostatak (slike sa farbanja)- uskoro! Sutra bubilak izlazi iz lakirerske komore! Ovako je sve to išlo...Slike sve govore...
Poslednji put izmenio Jovan dana Pon 2 Mar - 15:18, izmenio ukupno 3 puta | |
|
| |
bubuleja dr. VW
Broj poruka : 1021 Godina : 47 Lokacija : rijeka Datum upisa : 03.10.2007
| Naslov: Re: VW 1971 Pon 2 Mar - 14:42 | |
| svaka čast radilo se radilo...biće to dobra buba...pozdrav | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
Broj poruka : 2511 Lokacija : Raca Kragujevacka Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: VW 1971 Pon 2 Mar - 14:48 | |
| Lepo | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
| Naslov: Re: VW 1971 Pon 2 Mar - 15:00 | |
| Lepo Jovane, lepo... Zamisli kako ćeš sledeću da odradiš | |
|
| |
Jovan VW zaluđenik
| Naslov: Re: VW 1971 Pon 2 Mar - 15:09 | |
| Hvala ljudi! Jedva čekam da joj ponovo čujem rad motora....Poslednji put sam je vozio 10.05.2008. Ko čeka - dočeka! Koliki je to posao,znaju samo oni koji su se upustili u tako nešto!Zato skidam kapu Tomi,i ostalima,koji su se u ovo upuštali po nekoliko puta! Pozdrav! | |
|
| |
| |
| |
Jovan VW zaluđenik
| Naslov: Re: VW 1971 Pon 2 Mar - 15:35 | |
| | |
|
| |
jovca dr. VW
| Naslov: Re: VW 1971 Pon 2 Mar - 17:58 | |
| svaka cast jovane ovo je veliki posao. jeste malo muke ali kad to zavrsis onda znas na cemu si... | |
|
| |
Slavko St dr. VW
Broj poruka : 1200 Godina : 68 Lokacija : Sr. Kamenica Datum upisa : 07.10.2007
| Naslov: Re: VW 1971 Pon 2 Mar - 18:17 | |
| Svaka cas, nema sta:cheers: . POZDRAV... | |
|
| |
bibin11 dr. VW
Broj poruka : 992 Godina : 49 Lokacija : Arandjelovac Datum upisa : 23.11.2008
| Naslov: Re: VW 1971 Pon 2 Mar - 19:45 | |
| Lepo Jovane Fantastican posao si uradio i to za relativno ne mnogo vremena SVAKA CAST | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: VW 1971 | |
| |
|
| |
| VW 1971 | |
|