| split 52 export | |
|
+16Doktor Admin bibin11 Lasto becavw strid Ivan V Djani djordje 1200j KdF wendol nebkv toxic Tomas Volk VWMacedonia zikale 20 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
zikale VW zaluđenik

Broj poruka : 243 Godina : 54 Lokacija : leskovac Datum upisa : 14.10.2007
 | Naslov: Re: split 52 export Pet 6 Nov - 23:37 | |
| | |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: to tomas volk Sub 7 Nov - 9:45 | |
| to tomas volk JAOJ pa ovde tesko da ima sta da se uhvati da drzi lim medjutim samo hrabro svi verujemo u tebe!!! |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

Broj poruka : 2511 Lokacija : Raca Kragujevacka Datum upisa : 02.06.2007
 | Naslov: Re: split 52 export Sub 7 Nov - 10:14 | |
| To Paul Na slikama tako izgleda ali bas na protiv auto je obzirom na svoju starost bas OK. Stara prica,odseces dokle je trulo.Ostatak se ocisti i onda se vrati u zivot. | |
|
 | |
becavw Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 585 Godina : 46 Lokacija : Lugano Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: split 52 export Sub 7 Nov - 18:25 | |
| Mozda najmanje modifikovan split koji sam ja video u Srbiji...
Posla ima ali ce rezultat biti odlican auto iz 1952-e godine... | |
|
 | |
djordje 1200j Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 664 Godina : 41 Lokacija : gornji milanovac Datum upisa : 25.10.2008
 | Naslov: Re: split 52 export Sub 7 Nov - 20:55 | |
| da li mi se cini da nije nista losiji nego ostali automobili koje si radio, odnosno da broj zamenskih delova dodje na isto....
osim mozda prednje desne polu stranice koja je vidno uzduzno prelomljena, ili je to samo varka od boje i korozije... | |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: split 52 export Ned 8 Nov - 11:37 | |
| Sa obzirom na količinu ugrađenog novog lima, kola će u proseku biti verovatno iz šezdeset ili sedamdeset i neke  | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Re: split 52 export Ned 8 Nov - 13:28 | |
| To KDF Pa da,tako je al na svu srecu godinu odredjuje broj sasije i ostalih komponenti To Djordje Da,uglavnom se broj stavki za zamenu vrti oko istog.Jedino na mom splitu nema sta je moglo da se preskoci | |
|
 | |
Lasto VW zaluđenik

Broj poruka : 162 Godina : 46 Lokacija : Bačka Palanka Datum upisa : 08.06.2009
 | Naslov: Re: split 52 export Pon 9 Nov - 23:46 | |
| uf, uf, uf, za ovakvu hrpu gvožđurije, to jest rđe, nisam nikada ni zamišljao da može, a ni da treba da se radi bilo šta, a kamoli potpuna restauracija. Nekako da je moje ne bih ga smeo voziti sređenog, bez obzira na krajnji glanc ostala bi mi slika onoga od čega je zapravo restauriran. Za vožnju bez brige neke stvari je bolje ne znati.
puno sreće sa alatom, i čuvaj ruke i pluća od te rđe (bar sada maskica ima) | |
|
 | |

Broj poruka : 664 Godina : 41 Lokacija : gornji milanovac Datum upisa : 25.10.2008
 | Naslov: Re: split 52 export Uto 10 Nov - 0:23 | |
| - Lasto ::
- uf, uf, uf, za ovakvu hrpu gvožđurije, to jest rđe, nisam nikada ni zamišljao da može, a ni da treba da se radi bilo šta, a kamoli potpuna restauracija.
Nekako da je moje ne bih ga smeo voziti sređenog, bez obzira na krajnji glanc ostala bi mi slika onoga od čega je zapravo restauriran. Za vožnju bez brige neke stvari je bolje ne znati.
puno sreće sa alatom, i čuvaj ruke i pluća od te rđe (bar sada maskica ima) tu nema greske, ako te to brine pogledaj sledeci video... https://www.youtube.com/watch?v=Z2V_LaIBy2A&feature=relatedovo su neki "zemljaci" da li su clanovi foruma? | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Re: split 52 export Uto 10 Nov - 14:59 | |
| Situacija kakvu sam imao juce i danas jednostavno zasluzuje paznju. Sebe smatram jako brzim kad je u pitanju skidanje i namestanje motora. Mislim mada nikada nisam merio vreme da motor mogu da izvadim za 5 minuta. Juce popodne sam resio da skinem ovaj 25 KS motor iz Zikinog splita.Otkacio sam cevi,sajle,odvio matice i verovali ili ne nista.Juce sam na sve moguce nacine pokusavao uz pomoc montiraca za gume,hidraulicne dizalice,poluga,na silu ali ni da makne. Desilo se da koliko znam pricu taj motor nije pokrenut 35 godina.Zalepio je i ne okrece. To sto ne okrece nije problem,nevolja je sto nece da se skine sa spojnicke osovine. Jednostavno su ricne na spojnickoj osovini zalepile za lamelu a sama lamela za zamajac da leka jednostavno nema. Da je bilo kakav drugi motor i menjac umasto ovih splitovih macola od 10 KG bi resila stvar. Greh je i velika steta to razlupati.Sto bas ja da napravim tako nesto? Racunam u sebi ,taj split je jos ziv.Ko da razbija motor. E sad sledi i rasplet ove price . Jedino moguce resenje a da se motor ili menjac ne ostete mi je palo na pamet i tako sam i uradio. Odvio sam iz bloka dva donja brezona kojima se steze motor za menjac,skinuo anlaser i kroz otvor na zvonu menjaca sekacem i cekicem odvijao 6 srafova kojima se korpa kvacila steze za zamajac. Jedan po jedan sam odvijao a motor sam za svaki sledeci okreteo. Trebalo je dobra 3 sata i verovali ili ne motor je tako lako spao sa spojnicke. Neverovatno je da tako zalepi jedno za drugo,kao zavareno. Na samoj spojnickoj je ostala lamela i korpa koju sam kasnije spasao. Zrtvovana je lamela. Evo slika ,nadam se da cete razumeti koja je muka.Mozda neko od vas ima slican slucaj pa ce mu ovo pomoci.           Totalno suludo al jedino resenje je ovo.Zao mi je stranaca koji ce bez razumevanja ovog teksta ukapirati da mi ovde pre no sto skinemo motor zaokrenemo nekoliko puta  | |
|
 | |

| Naslov: Re: split 52 export Uto 10 Nov - 16:00 | |
| nemogu da verujem sta si radio, pa kad na prictpacnom je ostecena navrtka pa se namucis da popustis sraf a ne kroz rupu, ne verujem koliko zivaca imas... | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Re: split 52 export Uto 10 Nov - 16:24 | |
| Pa i Daltoni kad u torti dobiju turpiju znaju sta moraju  | |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: split 52 export Uto 10 Nov - 17:10 | |
| Nisam džabe Ja otvorio temu genije Tomas Volk samo niko nece coveka da hvali!!!ovo bi radio jedino moj drugar Pera koji je specijalizovan za oldtajmere samo on je pogubio živce i zapalio za Afriku... |
|
 | |

| Naslov: Re: split 52 export Uto 10 Nov - 17:50 | |
| Postojalo je možda i drugo rešenje - ja bih otvorio menjač i izvadio osovinu gornjeg snopa zajedno sa motorom. | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Re: split 52 export Uto 10 Nov - 18:52 | |
| To KDF Placen sam da samo skinem motor.Priznajem da je to drugo resenje izvodljivo To Paul Pera je genije | |
|
 | |
bibin11 dr. VW

Broj poruka : 992 Godina : 48 Lokacija : Arandjelovac Datum upisa : 23.11.2008
 | Naslov: Re: split 52 export Uto 10 Nov - 20:19 | |
| | |
|
 | |

| Naslov: Re: split 52 export Uto 10 Nov - 21:21 | |
| Ja sam mislio da ćeš ionako da skidaš menjač... | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Re: split 52 export Uto 10 Nov - 22:19 | |
| To KDF Da sam isao u rasklapanje menjaca to posle bog nebi posastavljao,ja bar to nikada nisam radio.Priznajes da je nenormalno to raditi jer bi trajalo a niko ne placa da se ucim. Manjac cu naravno da skinem zbog ciscenja,otklanjanja vidnih nedostataka i onda po dogovoru ga vracam nazad.Kad namestim sve na sasiji sem motora i uradim limariju split ide kod Nebkv-a.Tamo sledi rastavljanje,delimicno peskarenje farbanje i montaza.Tek posto gazda resi pitanje motora mozemo da testiramo menjac.Svi ti nesinhronizovani menjaci krce i ne ocekujemo bog zna sta ali eto u tome je draz ovih auta. To bibin 11 A za sta bravo To All Ovaj auto zasluzuje da mu se navedu i brojke.Sve komponente sem motora pripadaju januaru 1952 Broj sasije 1-0318851 broj karoserije 261823 broj menjaca 0362959 broj prednjeg trapa 0331776 Sve je cisto kao suza a motor je nazalost zamenjen | |
|
 | |
bibin11 dr. VW

Broj poruka : 992 Godina : 48 Lokacija : Arandjelovac Datum upisa : 23.11.2008
 | Naslov: Re: split 52 export Uto 10 Nov - 22:41 | |
| bravo sto si istrajan i sto ipak nisi koristio "plan B" tj.cekic od 5 kg i razbio motor za to BRAVO | |
|
 | |

| Naslov: Re: split 52 export Uto 10 Nov - 22:45 | |
| Znači li to da se ovaj motor neće osposobljavati? | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Re: split 52 export Uto 10 Nov - 22:59 | |
| To bibin 11 Cekic od 5 kg mi nije padao na pamet al od 10 jeste To KDF Vec sam pisao kolike sam muke ja imao sa takvim motorom.Ko bi dao 2000 EUR za set klipova i cilindara?Ja sam ih na srecu nasao jeftinije.Uopste je jednostavnije i puno jeftinije napraviti 30 KS motor koji na oko jako lici. Znas kako ,da mu je to prva fabricka ugradnja pa ima smisla.Ovako ipak treba gledati na dzep.Uradjen 25 KS je oko 5000 i da covek hoce toliko da plati ne znaci puno jer i tako nije prvi. Poredjenja radi je set za 30 KS oko 450 EUR. I znaci vezi konja gde gazda kaze  | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Re: split 52 export Uto 17 Nov - 17:18 | |
| Prednji trap osim sto je fabricki vezan sa 4 srafa za gredu bio je na 5 tacaka dodatno zavaren. Desna strana grede na prednjem delu ima naknadni var sto govori da je split imao nekada davno gadan udar.Trap je OK,srecom.  Zadnji deo sasije zasada ceka na ciscenje. Plan je da koliko bolje mogu sve ocistim.Kasnije split ide kod Nebkv-a na rasklapanje,peskarenje i farbanje. Posla ima dosta.Sad je trenutak da se sve cevi naprave da budu prohodne,sasija okrpi na par mesta,izbuse i urezu navoji za vezivanje karoserije (svih 8 M10 su otkinuti),da se spakuju i probaju kocnice i sajle pa tek na kraju toga da se ugradi nov pod.  Mozda je pravi trenutak da vas podsetim gde se na starom tipu trapa nalazi broj  Eto cisto da imamo kao uspomenu i ove slike  verujem da ce i gazdi znaciti | |
|
 | |

| Naslov: Re: split 52 export Uto 17 Nov - 20:42 | |
| Jel taj auto imao mehaničke kočnice originalno, i ako jeste ostaju li ? | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Re: split 52 export Uto 17 Nov - 21:09 | |
| Je. Ceo kocioni sistem je autentican split sistem. Glavni kocioni cilidar Ate sa posudom za ulje na sebi,svi kocioni cilindri su pre 55 isto Ate sa cak 4 srafa kojima se vezuju za anker platne. Kostaju djavo i po pa cemo ih zameniti cilindrima sa po dva srafa iz Astora. Ostalo je sve resivo (obloge paknova,kocione cevi ,creva).Vazno je da split valjano koci a sto nije sve autenticno nije strasno. Aprila 1950 deluks (a ovo je deluks) dobija hidraulicne kocnice tako da je sasvim sigurno sve kako i treba da bude. Npr moja standard sasija nema rupu za glavni kocioni,nema vezu za racvu pozadi a najveca razlika sto napred na gredi postoje dva ulaza za sajle prednjih tockova.Toga ovde nema. | |
|
 | |
zikale VW zaluđenik

Broj poruka : 243 Godina : 54 Lokacija : leskovac Datum upisa : 14.10.2007
 | Naslov: delovi Uto 17 Nov - 22:22 | |
| split   zwitter | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: split 52 export  | |
| |
|