| grejanje kabine | |
|
+27Tomac Slavko St jovca putar1200 grof_nula Leonidas
baza zrenjaninac Jovan bakir goranmata Lasto mix1200 takonaopako KdF nikson mema bubuleja Doktor djordje 1200j igorsnegi Braca djcorto popesky Pepi Boka bubilak 31 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
takonaopako VW entuzijasta
Broj poruka : 111 Godina : 40 Lokacija : opovo Datum upisa : 28.06.2009
| Naslov: Re: grejanje kabine Sub 11 Dec - 23:35 | |
| Znaci doslednim krpljenjem grejača se moze stvar vratiti na fabricku,pa sad takva kakva je... Da ne kupujemo nove grejace??? A moze li se pojasniti kako taj webasto funkcionise? I kako se montira,kako radi,kako duva,nikada to nisam video? Benzin bi koristio iz rezervoara? Koliko je opasno? | |
|
| |
<K A F E R> VW entuzijasta
Broj poruka : 71 Godina : 39 Lokacija : Skopje/Makedonija Datum upisa : 30.11.2010
| Naslov: Re: grejanje kabine Sub 11 Dec - 23:42 | |
| | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: grejanje kabine Ned 12 Dec - 10:18 | |
| Pa da, krpljenjem grejača se može to srediti, nije to nuklearni reaktor. Bilo je ovde reči o tome, negde na forumu, samo treba pronaći.
Webasto koristi benzin iz rezervoara, stoji u gepeku, i fabrička je naprava pa se sigurnost ne dovodi u pitanje (valjda). Koristio se i kao originalna dodatna oprema za bube i druga kola, za podneblja sa jako hladnom klimom. | |
|
| |
Jovan VW zaluđenik
Broj poruka : 182 Godina : 47 Lokacija : Bačka Palanka Datum upisa : 04.06.2007
| Naslov: Re: grejanje kabine Ned 12 Dec - 14:00 | |
| ...Na ovom linku https://www.youtube.com/watch?v=VBpvHfQgOBI može se ukratko videti (i čuti ) princip rada Webasto uređaja...U pitanju je neka kućna varijanta izrade,ali na toj stranici imaš niz drugih ponuđenih opcija,pa se može pogledati...Svašta ljudi prave,i sa svačim eksperimentišu... | |
|
| |
Lasto VW zaluđenik
Broj poruka : 162 Godina : 47 Lokacija : Bačka Palanka Datum upisa : 08.06.2009
| Naslov: Re: grejanje kabine Sre 15 Dec - 0:45 | |
| wevasto uređaje imate i na naftu, pa i na plin (grejanje-hlađenje), to je osnovno grejanje u kamionima, brodicama i jahtama. u samoj suštini to su minijaturni gorijonici sa ventilatorima. http://vimeo.com/14434078 koji za vrlo kratko vreme, sa malim utroškom energije isporućiju velike količine toplote. edit (ispravljen link)
Poslednji put izmenio Lasto dana Sub 18 Dec - 1:24, izmenio ukupno 2 puta | |
|
| |
Jovan VW zaluđenik
Broj poruka : 182 Godina : 47 Lokacija : Bačka Palanka Datum upisa : 04.06.2007
| Naslov: Re: grejanje kabine Pet 17 Dec - 22:43 | |
| ...Malo sam švrljao internetom,i pronašao slike bubinih radijatora,bez zaštitnog lima,spremnih za čišćenje čeličnom četkom ...Slike govore hiljadu reči,te dosta mogu pomoći VW novajlijama na ovom Forumu... Dakle,uz malo dobre volje,truda i umeća,i ovako zapušteni grejači se mogu restaurirati i temeljno očistiti... Prethodno,slika kraja radijatora,sa zaštitnim limom na njemu... Slika grejača u celosti... ...grejač na motoru 1300... ...slike radijatora... ...ovo je mesto najčešćeg propadanja grejača,usled dejstva korozije - sâm kraj cevi,koji ulazi u lonac auspuha,o čemu je već bilo reči na Forumu...Kao što se vidi,taj deo se lako može odseći,i zavariti nastavak odgovarajućeg profila cevi kasnije... ..i na kraju,poprečni presek lonca auspuha... | |
|
| |
Leonidas pridošlica
Broj poruka : 19 Godina : 64 Lokacija : Beograd Datum upisa : 18.08.2010
| Naslov: Re: grejanje kabine Pon 3 Jan - 0:42 | |
| Posle ubedjivanja mog prijatelja da Bube nemaju nikakvo grejanje ,odlucim da malo na kvarno probam moju (neregistrovanu) Bubu (1972) ,na kojoj je inace sve u orginalu cak i boja je prva i rekoh sebi ,ako ovde ne radi kako treba onda zaista imam problem.I ujutro 01. jan. upalim i krenem ,posle mozda 1 km pocne da greje,tada izadjem na auto put ,e tu sad pocne ne da greje nego rastura ,ali ono sto me sad interesuje koju funkciju ima ona polugica izmedju sedista vozaca i vrata ,u tunelu ili sajtni,da li se tu moze regulisati da po potrebi greje slabije ili jace. | |
|
| |
djcorto Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 583 Godina : 63 Lokacija : Dubai Datum upisa : 14.02.2010
| Naslov: Re: grejanje kabine Pon 3 Jan - 4:43 | |
| Poluga ka vozacu ukljucuje i iskljucuje grejanje. Poluga do suvozaca regulise grejanje pozadi. Na tunelima postoje plasticne resetke cijom regulacijom doziras kolicinu toplog vazduha koji ide na noge ili na vetrobran. | |
|
| |
takonaopako VW entuzijasta
Broj poruka : 111 Godina : 40 Lokacija : opovo Datum upisa : 28.06.2009
| Naslov: Re: grejanje kabine Pon 3 Jan - 18:33 | |
| - Lasto ::
- wevasto uređaje imate i na naftu, pa i na plin (grejanje-hlađenje), to je osnovno grejanje u kamionima, brodicama i jahtama.
u samoj suštini to su minijaturni gorijonici sa ventilatorima. http://vimeo.com/14434078 koji za vrlo kratko vreme, sa malim utroškom energije isporućiju velike količine toplote.
edit (ispravljen link)
webasto i hladi???????? ludilo | |
|
| |
grof_nula VW entuzijasta
Broj poruka : 113 Godina : 34 Lokacija : beograd Datum upisa : 10.09.2009
| Naslov: Re: grejanje kabine Pon 3 Jan - 20:04 | |
| to je stvarno lepo resenje za bubu u hladnim zimskim danima...pogotovo kada ti grejanje neradi...samo poznaje li neko kolko kosta to Webasto zadovoljstvo?? | |
|
| |
putar1200 dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 411 Godina : 56 Lokacija : Brčko distrikt Datum upisa : 11.04.2010
| Naslov: Re: grejanje kabine Uto 4 Jan - 14:37 | |
| - grof_nula ::
- to je stvarno lepo resenje za bubu u hladnim zimskim danima...pogotovo kada ti grejanje neradi...samo poznaje li neko kolko kosta to Webasto zadovoljstvo??
Pravo pitanje! | |
|
| |
Lasto VW zaluđenik
Broj poruka : 162 Godina : 47 Lokacija : Bačka Palanka Datum upisa : 08.06.2009
| Naslov: Re: grejanje kabine Pet 7 Jan - 9:52 | |
| uređaji iz starih kamiona (30-40 godina) ne bi trebalo da su mnogo skupi, a novi (grejanje-hlađenje) verovatno prelaze cenu vaših vozila + sto su to uređaji za kamione pa im je takva i veličina i napajanje. na pr. moze da se naleti i na ovako nesto http://www.limundo.com/kupovina/Vebasto/447293 | |
|
| |
popesky dr. VW
Broj poruka : 1795 Godina : 53 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: grejanje kabine Ned 6 Feb - 22:26 | |
| found new hardware: kalorifer za kola na 12 v, riknuo je bimetalni prekidac, pa sam ga premostio, ionako nema potrebe da se grejac iskljucuje ... samo jos da smislim di da ga turim, jedino je shit sto je zima popustila, pa ce testiranje biti manje rigorozno | |
|
| |
goranmata Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 572 Godina : 54 Lokacija : Obrenovac Datum upisa : 12.07.2010
| |
| |
| Naslov: Re: grejanje kabine Pon 7 Feb - 9:00 | |
| Bimetalni prekidač je tu jer je kućište od plastike - ako se pregreje, može plastika da počne da se topi. Prekidač bi mogao da se iskoristi iz starog fena, na primer, ili neke druge grejalice. Doduše, pošto ova grejalica vuče veliku struju, trebalo bi videti da li taj prekidač može da izdrži, jer grejalice i fenovi na 220V obično vuku manju struju...
Poslednji izmenio KdF dana Pon 7 Feb - 9:18, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: grejanje kabine Pon 7 Feb - 9:12 | |
| vidi se da se plastika topila bas kod bimetalnog prekidaca na spoju sa zicama koje vode do spirala ... verovatno je bio los kontakt pa se tu pregrevalo, e onda se prekidac malo spustio pa se iskljucuje posle par sekundi... imam prekidac od fena, ali cu ga montirati kada smislim gde i kako ... za sada ide test bez njega pa cu da osmatram i njuskam smrad plastike, mada ako se vrti vent mislim da ga dovoljno hladi. | |
|
| |
| Naslov: Re: grejanje kabine Pon 7 Feb - 9:20 | |
| | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: grejanje kabine Pon 7 Feb - 9:31 | |
| | |
|
| |
putar1200 dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 411 Godina : 56 Lokacija : Brčko distrikt Datum upisa : 11.04.2010
| Naslov: Re: grejanje kabine Pon 7 Feb - 12:48 | |
| | |
|
| |
zrenjaninac Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 690 Godina : 53 Lokacija : Zrenjanin Datum upisa : 20.04.2010
| Naslov: Re: grejanje kabine Pon 7 Feb - 13:37 | |
| Plastika se topila kod bimetalnog prekidaca jos dok je prekidac bio ispravan a tek sada kada si ga prespojio ima ce oblik kao stalaktiti po pecinama | |
|
| |
jovca dr. VW
Broj poruka : 805 Godina : 40 Lokacija : Svilajnac Datum upisa : 24.10.2007
| Naslov: Re: grejanje kabine Pon 7 Feb - 20:18 | |
| posto imam i ja ovaj problem sa grejanjem resio sam da podelim taj problem sa vama i da pokazem u nekoliko slika kako mozete to resiti... upravo radim dve guske za motor koji cu da ubacim na prolece, tako da ove zime sam se smrzavao i izdrzacu do kraja ali sledece cu biti spreman. prvo raspertlate ove limove ali ne do kraja nego samo koliko da izvadite radijatore iz njih... vidi se da su pregoreli na pocetku gde ulaze u zadnji lonac... zatim nadjete cev precnika FI-35 sto je nemoguce jer ja sam morao na poslu da ga napravim od cevi FI-40 koju sam na strugu doveo na meru 35.... koristio sam prohrom jer ne bih da brinem narednih 50 god. napravi se krivina po meri i to se lepo zavari, obrusi, ispolira, mada i ne mora i kada je sve gotovo vrati se nazad istim redosledom... i ofarba malo... preporucio bih neku vatrostalnu boju recimo ja sam imao crnu a ima ih i u sjajnoj boji.. | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: grejanje kabine Pon 7 Feb - 21:02 | |
| odlicne slike! lako cu ja to raspertlovati, nego me brine kako to da zapertlujem | |
|
| |
| Naslov: Re: grejanje kabine Pon 7 Feb - 22:41 | |
| Kako su ti limovi obično prilično truli, teško. Tako je bar na mojim grejačima... Inače ovo je odlično urađeno. Ovi stari grejači su bolji od novih jer su ta aluminijumska rebra na izmenjivaču toplote sitnija pa je grejanje efikasnije. Jedino su takođe i podložnija prljanju. | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: grejanje kabine Uto 8 Feb - 7:26 | |
| pa kako onda to sastaviti? zavariti ? | |
|
| |
| Naslov: Re: grejanje kabine Uto 8 Feb - 11:58 | |
| Zavariti, zanitovati, zašrafiti, ubaciti neke trake lima, ima raznih načina za spajanje limova. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: grejanje kabine | |
| |
|
| |
| grejanje kabine | |
|