Evo par detalja o mojoj pili:
Radi se o bubi iz 1970, model 1300, u originalu sa mašinom 1.2.
Motor ima 1192 ccm, 25kw, odnosno 34 ks.
Po tehničkim podacima, max. brzina je oko 118 km/h, iako sam ja svojom u više navrata na karlovačkom autoputu u oba smjera dostizao cca malo više od 130 km/h, (obavezno u proljeće - karburatori, tlak zraka, vlaga i tako to...LOL).
Nije da je baš neka brzina za današnje standarde, ali sam u razdoblju od 1997 - 2002 putovao na fax na relaciji Zagreb - Poreč bez ikakvih problema i auto je u tom razdoblju bio korišten svakodnevno. Sad ga vozim kad stignem, a to je obično vikend, a držim ga u garaži koju pomalo punim sa zanimljivim dijelovima koje mislim upotrijebiti nakon restauracije karoserije...
Buba do sada ima cca 250000 km i pred 50tkm je napravljena generalka.
Bubu sam dobio sa 170000 km, od kojih je dobar dio prešao po Zagrebu. Mislim da nakon toliko godina zaslužuje poštenu restauraciju i nešto žešće pod zadnjom haubom.
Vjerojatno ću ići na 1.8 ili 2.0 motor sa duplim karburatorima - to je ovisno o kubikaži i konfiguraciji između 100 i 150 ks, a sve na masu od cca 780 kg (tako mi piše u prometnoj) !
E, sad malo slika sa međunarodnog susreta bubaša u RoVWinju...
izvana...
Unutrašnjost...volan je Momo Fighter kupljen još davne '97
bliže izvana...
sa prednje strane i u hladu da se vlasnik ne skuha ako se poželi provozati...
motor...sad više nije kao na slici, gore je novi AC.NET SVDA razvodnik i vraćen je originalni filter zraka...
Konkretni planovi su otprilike ovakvi: kompletna restauracija karoserije koja uključuje promjenu pragova i podova (još je sve original, auto nikad nije odvajan od šasije u 38 godina), šasija će biti diskretno pojačana na nekim mjestima kao kad se prerađuje za kabrio, ali krov ostaje.
NOS branike imam, a ostale djelove ću dati nanovo kromirati.
Prednji most ima mogućnost regulacije visine i to za cca 10 cm, a auto mislim spustiti naprijed i otraga i staviti Empi 8 krakova aluminijske felge.
Kad spustim auto, ciljam na ovakav izgled, samo će auto naravno i dalje biti crn i sa ovakvim felgicama - bez ikakvih spojlera i sličnih gluposti:
Od još zanimljivih dijelova u garaži imam kompletne glavčine sa diskovima i klještima od bube VW1500, original od ATE-a.
To će ići na moj auto, već sam kupio nove Brembo diskove, promjera 278 mm (to je original za bubu), a pločice će biti od Mintexa...
Diskovi nisu Brembo Max i nisu samoventilirajući, ali i najpoznatija i najbrža buba u Hr, crveni top-chop ima to na prednjem kraju i auto koči super.
Osim nabrojenog, još sam nabavio jedan AR blok motora (1.3) kojeg bi presložio na 1.8 ili 2.0 motor (za 2.0 bi nabavio 78mm radilicu, kovanu, nitriranu sa kontrautezima).
Imam i tri seta duplih karburatora: 2 x Dell'Orto DRLA 40, 2 x Weber 40 IDF, 2 x Solex 40 P11 (to sam misilio složiti neki motor za ovala da izgleda kao iz 356-ice)...nešto će biti upotrijebljeno, a što, to ću još vidjeti...
Za unutrašnjost sam još nabavio i dva prednja sjedala iz Golfa 4 GTI 25 years edition, preklopna i profilirana. Namjeravam ih pretapecirati u neku bež eko-kožu zajedno sa zadnjim sjedalima i krovom u unutrašnjosti.
Caka oko tih sjedala je da još moram peraditi ili nanovo izraditi nosaće na podu, a osim toga, obratio sam pažnju i na dimenzije samih sjedala - nisu skoro ništa veća od originala.
To je nešto što iz aviona primjetim kod drugih buba sa recimo Recaro sjedalima, naročito ako su iz Golfa II GTI - puno su prevelika u odnosu na originalna i meni to ružno izgleda, iako sam sjedio i vozio se istima i to vrlo udobno...
Za interijer još planiram ugraditi VDO urice u one limiće oko brzinomjera i to obavezno sa krom rubovima a radio će biti Pioneer DEH-77MP koji izgleda ovako:
Nabavio sam i kompletni kit urethanskih dijelova ovjesa, mjenjača i mjenjačke poluge.
urethanski dijelovi ovjesa:
aluminijski pragovi - isti ovakvi, samo crni
Uskoro naručujem nove dijelove...pa update slijedi...
, a ako naletim na kakvog ovala, to bi bilo savršeno...i imao bi posla i za sljedeći projekt...
Eto, nadam se da nisam dosadan i da Vam se dopada u kojem smjeru to sve ide !