| Nezvanicni registar T1 u Srbiji | |
|
+25aqua goranmata Ekangta dobrica milan zrenjaninac Milanche Le brabus kosta pera Bugman cybertel nikson GibaniTZa dexit jovca Klemen Klemen Dika bubuleja Milosk Tomas Volk zikale Doktor Ivan V nebkv 29 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Doktor dr. VW

Broj poruka : 801 Godina : 44 Lokacija : Poreč Datum upisa : 20.09.2007
 | Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Sre 24 Okt - 13:35 | |
| | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

Broj poruka : 2511 Lokacija : Raca Kragujevacka Datum upisa : 02.06.2007
 | Naslov: Registar Sre 24 Okt - 14:05 | |
| Kad pogledamo registar vidi se da jako mali broj od svega ovoga moze da dobije sansu da se restaurira.Opet i ako se to odredjenom broju i desi ne znaci da ce vlasnici imati volje da se druze na skupovima. Sami skupovi su ovde u Srbiji bili sa 1 do 2 T1 i sa po najvise tri ovala. Jako malo u odnosu na zemlje koje su u ovim stvarima daleko ispred. Situacija se polako popravlja po meni i bice bolje.Pitanje je koliko ce vremena biti potrebno da na skupu imamo recimo desetak takvih vozila. Za ljubitelje iz Nemacke,Belgije ,Engleske... i tamosnje skupove ce i ovo biti smesno.Ja uvek imam u vidu da nismo bogati ovim stvarima pa ako se uspe onda ce za ovako malu zemlju to biti velika stvar. Ako se pogleda i cena takvih auta kod nas nije uopste velika. Sama ponuda je mala ili nikakva (sem u slucaju Zikale redukcije projekata). Sta uopste covek moze da kupi za 1000 ili 2000 EUR a da ima osnova da za te pare dobije auto sa kojim ce biti u fazonu  | |
|
 | |
nebkv dr. VW

Broj poruka : 1459 Godina : 43 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
 | Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Sub 27 Okt - 19:39 | |
| Pod rednim brojem 40,dragulj medj T1,najstariji T1 u Srbiji,na Balkanu,a mozda i malo sire Barndoor de luxe(pa mozemo reci "stara samba").Tacno godiste ne znam,mozda oko 1952.To je u okvirima T1 zaista nesto sasvim drugacije,poput splita medju bubama  Obratite paznju na deo iznad sofer sajbni("celavi T1","bez kacketa"...) A i sama unutrasnjost ne lici na ove posle 55  I to plus ovo je De luxe tabla,kod npr. panela,kamionceta ona je jos smesnija.samo sat ispred vozaca,a u sredini i ispred suvozaca ravan lim  | |
|
 | |
bubuleja dr. VW

Broj poruka : 1021 Godina : 45 Lokacija : rijeka Datum upisa : 03.10.2007
 | |
 | |
jovca dr. VW

Broj poruka : 805 Godina : 39 Lokacija : Svilajnac Datum upisa : 24.10.2007
 | Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Sub 27 Okt - 20:49 | |
| | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Sub 27 Okt - 21:32 | |
| | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Sub 27 Okt - 21:45 | |
| Jos jedan T1 pod brojem 32 koji se samo fiktivno vodi na listi,a 99% je zavrsio kao staro gvozdje,vise ga nema tu,vlasnik ga bacio.Srecom Beca je pokupio ostatke drugog(broj 30) koji je bio tu u dvoristu.Iskoristice se trap,menjac,branici...  Zanimljivo je to da je i ovo nekadasnji panel sa prorezanim otvorima za stakla | |
|
 | |
jovca dr. VW

Broj poruka : 805 Godina : 39 Lokacija : Svilajnac Datum upisa : 24.10.2007
 | Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Sub 27 Okt - 22:52 | |
| | |
|
 | |
Klemen Klemen dr. VW

Broj poruka : 1012 Lokacija : Ljubljana, Slovenija Datum upisa : 04.06.2007
 | Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Ned 28 Okt - 10:01 | |
| @nebkv A gdje se je nalazila i gdje se sad nalazi ova barndoor samba? Kako si je ti uspio slikati? Zanima me ova priča jer je ovo zaista rijedak primjer, koji se vidi samo na velikim skupovima poput Spa i u muzeju. Daj se malo razpričaj o toj delux lepotici i još koje slike nebi žalio! | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Barndor samba 1952 Ned 28 Okt - 10:51 | |
| Ja sam isao da je vidim kad nije bila na prodaju. Mrzim taj bus. Isao sam ponovo kad se prodavala.Znam ljude.Nudili su mi da ostavim akontaciju i da sutra dodjem po nju na 1000 a mozda je moglo da se da i 800 EUR.Ja u dzepu imao 200 a mogao sam da pozajmim ili bilo sta. Ljudi su rekli da sutra dolaziu neko ko je zvucao ozbiljan. Sutra sam u ruci drzao 4 000 EUR jer sam prodao zuto beli T1 ali me Dika pozvao i rekao da je barndor otisao za Orasje. Tamo nema sanse ni u promilima da se napravi,nemoze ni da ga proda taj.Cak kaze da uziva u tim busevima. Nudio sam kasnije tipu obadve moje sambe i novac da se zamenimo ali nije vredelo. To je prvi put da sam razmisljao o kupovini i pogresio sam.Uvek sam bez razmisljanja kupovao a tada nisam hteo da ljudima dugujem jedan dan. Ispada da ne treba biti OK 100 % Eto sada imam jos samo jedinu zelju da ako se ikada ukaze sanas ponovo ja i kupim taj barndor.Moram da verujem u to Inace sam pronasao i pripremio 80% onoga sto tom busu nedostaje.Ceo zadnji deo je istrulio i nema ga.Meni ni to ne smeta Eto Klemen,mrzim taj barndor ali isto i molim Boga da ga kupim.Sve ostalo bi tada prepustio drugima valjda | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Pon 29 Okt - 13:34 | |
| - Klemen Klemen ::
- @nebkv
A gdje se je nalazila i gdje se sad nalazi ova barndoor samba? Kako si je ti uspio slikati? Zanima me ova priča jer je ovo zaista rijedak primjer, koji se vidi samo na velikim skupovima poput Spa i u muzeju. Daj se malo razpričaj o toj delux lepotici i još koje slike nebi žalio! Toma je dao odgovor na veci deo.Barndoor je bio u Mladenovcu pre nego sto ga je tip iz Orasja kupio.Gde su je nasli momci iz Mladenovca ne znam.Inace bus je u takvom polozaju parkiran i prekriven da sam uspeo slikati samo ove dve fotografije,a da se nesto na njima vidi.Slikao sam je jednom prilikom kada smo Toma i ja svratili u Orasje kod daljeg rodjaka koji cuva sve te buseve tom tipu iz inostranstva.Mozda Dika zna nesto vise u vezi toga gde je prvobitno pronadjena  | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Sub 24 Nov - 13:41 | |
| - nebkv ::
- Evo da ne budu samo suva slova i brojke i par fotografija:
T1 pod rednim brojem 29,slikan pre otprilike dve godine,tada registrovan,prozori naknadno proseceni
 Ovaj bus menja boraviste,otisao je iz Baljevca za Markovac kod Pece.Nesto vise mozda moze reci Toma s obzirom da sam od njega dobio info | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Sub 24 Nov - 16:08 | |
| Ovaj T1 na donjoj fotografiji je pod brojem 60.To je jedan od 14 T1 transportera iz Paracina.U stvari toliko ih je bilo u startu na tom placu-otpadu.Sada je plac "siromasniji" za ovaj panel kog je kupio Dragan iz Race,i jos jedan koji je nedugo nakon otkrica otpada zavrsio na starom gvozdju.Na placu su jos uvek tri busa koji su placeni ili skoro placeni i trebaju biti prebaceni.Jedan je Toma kupio(samba),i na licu mesta odvojio upotrebljivo s obzirom da je samba u stvari bila samo trula havarisana skoljka.Znaci ostalo je jos 8 T1 buseva koji su u takvom stanju da mogu posluziti samo kao izvor delova  Ovaj panel je zanimljiv po svojim kliznim vratima koja su standard na T2 i kasnijim verzijama,ali ne i kod T1.Za divno cudo u Paracinu je od ovih 14 komada tri sa kliznim,i postoje ostatci jos jednog.Vise ih ima tu nego kod svih ostalih pobrojanih na listi! | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Sub 24 Nov - 16:12 | |
| Ovaj panel je pod brojem 54.Nalazi se na Ibarskoj magistrali izmedju lipovackih suma i Stepojevca.U sustini na zalost samo skoro gola,trula havarisana skoljka.  | |
|
 | |
dexit dr. VW

Broj poruka : 1446 Godina : 45 Lokacija : belgrad[e] Datum upisa : 02.06.2007
 | |
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Sub 24 Nov - 20:02 | |
| - dexit ::
- sta je sa barndoorom koji se pojavio?
 Ako mislis na ovaj de lux iz prethodnih postova,nista.Zavrsio je u Orasju,sudbina je potpuno neizvesna. Drugi u Paracinu cije sam ostatke pominjao ranije, i dalje je tamo.Zahvaljujuci Ivanu locirali smo ostatke prednjeg dela-kabine,i zadnjeg-motorskog prostora.Jos ranije smo uocili trap,vrata,pa i krov.U pitanju je panel,pokusacu sledecom prilikom da utvrdim godiste,ali nece biti lako s obzirom da je plocica pocela da truli.U svakom slucaju ima zadnji prozor sto znaci da je od broja sasije 20-012343,ili od aprila 1951,pa do 55.To su samo ostatci,ali model daje za pravo jednu OZBILJNU rekonstrukciju.Kada fotografisem ostatke i okacim fotke ovde,vecina ce misliti da sam-smo poludeli  | |
|
 | |
Dika dr. VW

Broj poruka : 3851 Godina : 71 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
 | Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Sub 24 Nov - 20:43 | |
| Barndoor o kojem sam pricao na sastanku u Beogradu je samo pogresna informacija koju smo dobili Toma i ja, ispostavilo se da covek nije umeo na fotografiji da uoci razliku. | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Barndor Sub 24 Nov - 21:07 | |
| Evo da budemo jos precizniji. Moj drugar Peca iz Markovca (vlasnik oval faltdaha 55) je pazario ovaj plavi ex panel 29. sa spiska. Javio mi se i nije rekao gde ga je pronasao ali po prici je to trebao biti barndor. Ispostavilo se da su mu ljudi poslali slike,on potvrdio kupovinu a oni mu doslepali kombi sinoc.Strasno je razocaran kombijem.Platio ga kako kaze 800 plus slep. Nije znao da na slikama sve lepse izgleda no u prirodi. Za utehu je da je najzad kupio T1 | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Sub 24 Nov - 22:10 | |
| Kada sam ga razgledao pre dve-tri godine primetio sam da je u fazonu "ma samo nesto prikrpi i prekreci da prodje jos jedan tehnicki",ali sam mislio da se to talasanje nece videti na slikama,a vidi se.Mozete onda zamisliti kakav je u prirodi.Draganov panel izgleda losije,ali sam siguran da bi kod ovog plavog krpljenje islo mnogo visoksije kad bi se skinule sve one naslage limova krpljenih tokom godina(prosecane prozore i ne racunam).I uopste vise volim stari auto parkiran u sljivaru 30 godina nego nesto ovako.Ali da me neko pogresno ne shvati.Ipak je ovo T1,ima papire i osnovu za rad.Jedino smatram da je preplacen u odnosu na stanje,samo slep je cetvrt cene.Mislim da je mogao da se uzme povoljnije | |
|
 | |
Ivan V dr. VW

Broj poruka : 946 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.08.2007
 | Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Ned 25 Nov - 11:30 | |
| - nebkv ::
- dexit ::
 Ako mislis na ovaj de lux iz prethodnih postova,nista.Zavrsio je u Orasju,sudbina je potpuno neizvesna. Drugi u Paracinu cije sam ostatke pominjao ranije, i dalje je tamo.Zahvaljujuci Ivanu locirali smo ostatke prednjeg dela-kabine,i zadnjeg-motorskog prostora.Jos ranije smo uocili trap,vrata,pa i krov.U pitanju je panel,pokusacu sledecom prilikom da utvrdim godiste,ali nece biti lako s obzirom da je plocica pocela da truli.U svakom slucaju ima zadnji prozor sto znaci da je od broja sasije 20-012343,ili od aprila 1951,pa do 55.To su samo ostatci,ali model daje za pravo jednu OZBILJNU rekonstrukciju.Kada fotografisem ostatke i okacim fotke ovde,vecina ce misliti da sam-smo poludeli  Nije bas tako bilo.  ja sam video hrpu lima skoro sjedinjenu sa zemljom i pomislio: "zamisli da je ovo barndor" i sagnem se pokusam da vidim ovalnu sipku koja drzi menjac (kod novijih je kutija) ali vec je utonula u zemlju i ne vidim iz prve, posle jos pola sata vratim se na to mesto i opet probam da je uocim ali zbog visoke trave i limenih ostataka ne uspem i odustanem. posle sat vremena Toma i ja smo pomerali neki krov T1 da vidimo nesto ispod ali nista i vratimo ga a Toma kaze pa evo ga krov od barndora. tu smo nesto rekli kao ma tu je bio neki barndor (paracin) cim ima njegovih ostataka i onda Toma ode do onog krsa koji ja nisam mogao da identifikujem i prepozna ga. To je to  | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Barndor Ned 25 Nov - 13:36 | |
| Menjac sa tog barndora nisam zatekao.Prednji trap je otisao kompletan pre godinu dana na otpad.Siguran sam da bih uspeo da sasiju vratim da iz dva komada bude kompaktna ponovo.Krov nije problematican jer postoji na licu mesta.Zadnji deo je prelomljen ali bi se dao rekonstruisati.Prednja maska je tu ali je puno propala pa bi se morala praviti od tih ostataka a i od mladjeg busa. Sve to moze ali i dalje nedostaju delovi za taj model.Nema ih puno jer je panel ali su svi specificni.Eto da sam sebi na volju da i ja malo mastam Da su mi finansije neogranicene zezao bih se sa njim,ovako zbrinuce te ostatke Beca. | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Ned 25 Nov - 14:21 | |
| - Ivan V ::
- nebkv ::
- dexit ::
 Ako mislis na ovaj de lux iz prethodnih postova,nista.Zavrsio je u Orasju,sudbina je potpuno neizvesna. Drugi u Paracinu cije sam ostatke pominjao ranije, i dalje je tamo.Zahvaljujuci Ivanu locirali smo ostatke prednjeg dela-kabine,i zadnjeg-motorskog prostora.Jos ranije smo uocili trap,vrata,pa i krov.U pitanju je panel,pokusacu sledecom prilikom da utvrdim godiste,ali nece biti lako s obzirom da je plocica pocela da truli.U svakom slucaju ima zadnji prozor sto znaci da je od broja sasije 20-012343,ili od aprila 1951,pa do 55.To su samo ostatci,ali model daje za pravo jednu OZBILJNU rekonstrukciju.Kada fotografisem ostatke i okacim fotke ovde,vecina ce misliti da sam-smo poludeli  Nije bas tako bilo. ja sam video hrpu lima skoro sjedinjenu sa zemljom i pomislio: "zamisli da je ovo barndor" i sagnem se pokusam da vidim ovalnu sipku koja drzi menjac (kod novijih je kutija) ali vec je utonula u zemlju i ne vidim iz prve, posle jos pola sata vratim se na to mesto i opet probam da je uocim ali zbog visoke trave i limenih ostataka ne uspem i odustanem. posle sat vremena Toma i ja smo pomerali neki krov T1 da vidimo nesto ispod ali nista i vratimo ga a Toma kaze pa evo ga krov od barndora. tu smo nesto rekli kao ma tu je bio neki barndor (paracin) cim ima njegovih ostataka i onda Toma ode do onog krsa koji ja nisam mogao da identifikujem i prepozna ga. To je to  Nisam bio upucen u detalje,jer sam se u to vreme borio sa secenjem limarije sa donora panela sa kliznim vratima za moj 63,ali ostalo mi je u secanju da si ti razgledao ostatke,uostalom Toma i ja smo toliko puta bili u Paracinu i nismo locirali te ostatke,a ti si prakticno prvi put,i eto...Doduse uociti i desifrovati onu gomilu lima i nije tako prosto,sem ako tamo ne trazis bas to.Ipak se tamo nalazi skoro 30 auta u komadu,i jos 10tak posecenih unaokolo | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| |
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji Uto 4 Dec - 11:24 | |
| Kamionce Dragana iz Race pod brojem 52 Ovako je izgledao pre kupovine i radova,parkiran u jednom preduzecu na ulazu u Zajecar  S obzirom da je bio u vlasnistvu firme Dragan je taj i narednih dana imao odredjenih problema prilikom prevoda.Srecom je izbegao placanje i PDV-a. | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| |
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Nezvanicni registar T1 u Srbiji  | |
| |
|
 | |
| Nezvanicni registar T1 u Srbiji | |