| anlaser | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: anlaser Čet 25 Okt - 13:54 | |
| Da da, nešto ovako Ali unutra onda mora da ima dve biksne a ne samo jednu kao obični anlaseri. | |
|
| |
draganavala dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 478 Godina : 53 Lokacija : Avala Datum upisa : 19.09.2011
| Naslov: Re: anlaser Čet 25 Okt - 22:20 | |
| nisam otvarao, ovaj na mom kombiju je ovakav | |
|
| |
popesky dr. VW
Broj poruka : 1795 Godina : 54 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: anlaser Pet 26 Okt - 11:18 | |
| Ovakav sam ja nabavio, doduse samo sam ga pozajmio, do prvog skidanja motora, koje ce biti uskoro, jer su mi simptomi i dalje isti,, prilikom verglanja se cuje neko struganje i sporo vergla ... naravno netje da upali | |
|
| |
Dika dr. VW
Broj poruka : 3851 Godina : 72 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
| Naslov: Re: anlaser Pet 26 Okt - 12:36 | |
| Pre skidanja motora proveri kako je ucvrscena masa od motora tj pletenica koja se nalazi izmedju menjaca i sasije!
| |
|
| |
draganavala dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 478 Godina : 53 Lokacija : Avala Datum upisa : 19.09.2011
| Naslov: Re: anlaser Pet 26 Okt - 12:58 | |
| uporedi zupcanike na bendiksu na starom i novom alnaseru, precnik i br zuba inace ovakav sam sretao samo na starijim modelima (6v) zar ne mozes da negde nabavis 'normalan' naj obicniji ispravan alnaser. usput proveri i njegovo napajanje strujom | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: anlaser Pet 26 Okt - 20:45 | |
| Oće li da upali na guranje?
Ja sam slične simptome - sporo verglanje i kao neko krkljanje - imao i sa slabom kontakt bravom (rešeno ugradnjom releja). To možeš da proveriš i prespajanjem one debele žice (što vodi od anlasera ka kontakt bravi) direktno na + pol akumulatora. Ako tada zavergla normalno, do brave je. | |
|
| |
kema dr. VW
Broj poruka : 974 Godina : 58 Lokacija : futog Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: anlaser Pet 26 Okt - 21:51 | |
| Anlaser od 6v nosi kraci automat na ovom modelu Debela osovina i veliki bendiks na 12v orginalni anlaser,poklon od Adre Odnos zuba starog i novog tipa bendiksa | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: anlaser Sub 27 Okt - 2:12 | |
| - draganavala ::
- uporedi zupcanike na bendiksu na starom i novom alnaseru, precnik i br zuba
inace ovakav sam sretao samo na starijim modelima (6v) zar ne mozes da negde nabavis 'normalan' naj obicniji ispravan alnaser. usput proveri i njegovo napajanje strujom isti su zupcanici,, elem ajd da ispricam pricu od pocetka: ustanem ujutro, nakacim napunjen akumulator, i krenem da palim auto koji sam sinoc parkirao (radio bez problema), nece ..... verglam verglam... nista ... reko ajde da promenim kondenzator ... otrcim kupim, zamenim ... krenem da verglam i tu pocinju problemi sa zuljanjem, vratim stari kondenzator, ono isto ... stavim novi ponovo ... isto .... e onda ide prica sa pocetka ove teme .... u medjuvremenu sam probao na gurku ... nece ni tako..... kad sam stavio ovaj drugi anlaser ... zuljanje je slabije ali i dalje sporo vergla i netje da pali sve bi bilo lakse da mi se nisu pojavila dva problema od jednom, nista ... ipak cu morati da cimam lokalne drugare da oslusnu to brujanje.. pa cemo da vidimo.... Diko... Oskar je bio konstruktivan ... kaze " ako ne zulja u motoru onda je super" ma... meni da se ispusti guma .. ja bi morao motor da vadim jebesh mi sve @kdf relej imam, al cu ovih dana isprobati sve situacije | |
|
| |
kema dr. VW
Broj poruka : 974 Godina : 58 Lokacija : futog Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: anlaser Čet 1 Nov - 22:22 | |
| | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: anlaser Sub 3 Nov - 21:27 | |
| nista ... ceka se da stane kisha | |