| Problem ako se ugasi... | |
|
+7vwomoljica strid igorsnegi dexit KdF GibaniTZa [F]aca 11 posters |
Autor | Poruka |
---|
[F]aca pridošlica
Broj poruka : 42 Godina : 37 Lokacija : Lion Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Problem ako se ugasi... Ned 24 Jun - 17:00 | |
| Znaci ovako, posle nekih 20 minuta voznje (manje vise), ako mi se iz nekog razloga desi da se ugasi auto (retko al desava se), ili ako ga sam ugasim, posle vise nece da se upali. Vergla al ne daje vise nikakvu pretenziju da se upali. E sad, motor je zagrejan, kapiram da se tu negde krije razlog. Al evo to mi se bash juce desilo, i uspeo sam da ga upalim na gurku, odnosno pustio ga nizbrdo i upalio. Zanima me zasto hoce da pali na gurku a ne na kljuc kad je zagrejana? U cemu je problem.. | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Ned 24 Jun - 18:00 | |
| Jel vergla kada se zagreje?
Neće da upali zato što je ne pališ pravilno...Kada je vruć motor klepiš gas do daske, verglaš dok se ne upali (obično ne nešto dugo) i kada se upali polako otpustiš gas i radi ko singerica...
Kada je sve to vrelo, posebno po ovakvim dnevnim temperaturama čorba isparava iz nekih delova karburatora a i pumpa hoće da pravi probleme... | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Pon 25 Jun - 6:44 | |
| Skoro svi VW motori (pa cak i sa vodenim hladjenjem) bolje pale ladni nego topli. Zasto je to tako ne znam, ali tako je. Ako nece da vergla kada je topao problem je u anlaseru, bravi ili nekom delu elektro-instalacije. Ako vergla a nece da upali, probaj kao sto je navedeno - sa punim gasom. Ako ni tada nece, problem moze biti na primer slaba ili prljava pumpa za benzin koja ne moze da proguta cep benzinske pare koji se stvorio unutra kada je motor stajao. Ako nema varnice ili je slaba, prbolem moze biti na primer i bobina...
Pre svega treba razgraniciti sta nedostaje u tom trenutku - benzin ili varnica. | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Pon 25 Jun - 7:32 | |
| Ma vrti mu se motor...Kaže da neće ni sa patos gasom da mu upali...Sveće nove, kablovi novi, platine nove - bobina stara....
Pumpa mu deluje kao da je nova, ali i to ćemo videti...
Rekoh, može da se proba sa lađenjem pumpe sa malo vode...Ako sa tim proradi znači da je definitivno problem u pumpi...
A nije mi jasno kako toplota može da utiče na varnicu koju baca bobina? Ona je locirana daleko od izvora zagrevanja.... | |
|
| |
dexit dr. VW
Broj poruka : 1446 Godina : 46 Lokacija : belgrad[e] Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Pon 25 Jun - 8:45 | |
| pozadi nista nije daleko od izvora zagrevanja | |
|
| |
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Pon 25 Jun - 8:47 | |
| Bobina se greje sama od sebe dok motor radi, jer je struja oko 3A kroz nju. 3*12=36W, ako radi sa DC oko 60% to bu dodje oko 22W. To je dosta velika disipacija, i malo po malo bobina se zagreje.
Ako ne verujes ostavi auto na kontaktu 5 minuta pa pipni bobinu - ako su platine bile zatvorene, bobina ce biti vruca.
Sta se unutra desava nemam pojma - na primer, mozda se neki namotaji spoje kad se zagreje, i onda oslabi varnica - na guranje pali i sa slabijom varnicom ali kada verglas em je napon akumulatora 9V em je jos i varnica slabija i onda tesko pali. Ili nikako...
Osim hladjenja pumpe, ja bi probao i sa hladnjem bobine. Naravno odvojeno, da bi se ustanovilo sta je problem. | |
|
| |
igorsnegi dr. VW
Broj poruka : 1246 Godina : 51 Lokacija : Beograd-Visnjicka Banja,Obrenovac,Koceljeva Datum upisa : 05.06.2007
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Pon 25 Jun - 17:49 | |
| - GibaniTZa ::
- Ma vrti mu se motor...Kaže da neće ni sa patos gasom da mu upali...Sveće nove, kablovi novi, platine nove - bobina stara....
Pumpa mu deluje kao da je nova, ali i to ćemo videti...
Rekoh, može da se proba sa lađenjem pumpe sa malo vode...Ako sa tim proradi znači da je definitivno problem u pumpi...
A nije mi jasno kako toplota može da utiče na varnicu koju baca bobina? Ona je locirana daleko od izvora zagrevanja.... Imao sam slican problem,kada sam zamenio pumpu za benzin,bila je druga prica!Do duse,stavio sam polovnu ali je dobra tako da sada motor radi kako treba! | |
|
| |
strid dr. VW
Broj poruka : 1592 Godina : 73 Lokacija : Grocka Datum upisa : 20.06.2007
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Pon 25 Jun - 22:49 | |
| cisto iz licne prakse ako plovak nije nastelovan kako treba po ovim blagim vrucinama taman toliko prelije kad se ugasi motor da prakticno motor presisa na gurku hoce a na verglanje ni na trikove biser 2 - genije od majstora mi je izbacio bakelitnu podlosku ispod pumpe (doduse na renou) i jadna pumpa nije crkla ali je nabijala ko zna koliki pritisak biser 3 - drugaru se to desavalo (isto ne na bubi) zato sto mu je iberlauf rezervoara bio zapusen i vec u rezervoaru se po vrucini stvarao preveliki pritisak sto se prenosilo dalje i pravilo probleme | |
|
| |
[F]aca pridošlica
Broj poruka : 42 Godina : 37 Lokacija : Lion Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Pon 25 Jun - 23:18 | |
| Najverovatnije cu onda da menjam pumpu i saljem karburator u servis da ga srede, opet mi se oseca benzin u ulju... Uh... vreme je da trazim posao... | |
|
| |
strid dr. VW
Broj poruka : 1592 Godina : 73 Lokacija : Grocka Datum upisa : 20.06.2007
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Pon 25 Jun - 23:48 | |
| koliko ja znam benzin u ulje moze da dospe samo kroz pumpu iskusniji ce to verovatno da potvrde - a mozda i gresim | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Uto 26 Jun - 0:08 | |
| Benzin u ulje može da dospe i ako karburator preliva... | |
|
| |
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Uto 26 Jun - 4:51 | |
| Ili ako je sagorevanje lose. Ili ako je smesa na leru podesena suvise masno, ili ako saug ne vraca. Miris benzina u ulju je redovna pojava ako je u pitanju samo gradska voznja, jer u tim uslovima motor uvek radi sa masnijom smesom. Opasno je ako nivo ulja raste, tada dolazi do opasnog razredjenja ulja. | |
|
| |
vwomoljica VW zaluđenik
Broj poruka : 178 Godina : 41 Lokacija : omoljica Datum upisa : 05.06.2007
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Uto 26 Jun - 18:38 | |
| - GibaniTZa ::
- Benzin u ulje može da dospe i ako karburator preliva...
Kuda zvota ti? | |
|
| |
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Uto 26 Jun - 19:18 | |
| Kroz usisnu granu u cilindre a onda pored klipova u kuciste motora. Ako je mesavina prebogata, ne moze sav benzin da sagori, tako da mali deo kondenzuje i prolazi pored klipova. | |
|
| |
Miso VW zaluđenik
Broj poruka : 183 Godina : 42 Lokacija : Kozarska Dubica RS BIH Datum upisa : 18.06.2007
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Uto 26 Jun - 19:50 | |
| care ocisti ti rezervar jer je to staro a svi znamo da nije stalno pun pa korozija i zastopa imao sam taj problem pa sam skinuo rezervar i ona pumpica sto vuce iz rezervara produzi je za 3 ili 5 cm tako da ce talog ici dolje a ne na filter ja to dok nisam uradio mijenjao sam filter svakih 7 dana i tesko palila sada radi kao beba pozdrav | |
|
| |
Dika dr. VW
Broj poruka : 3851 Godina : 72 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Uto 26 Jun - 22:08 | |
| | |
|
| |
cybertel VW zaluđenik
Broj poruka : 156 Godina : 47 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 18.06.2007
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Pet 6 Jul - 1:20 | |
| - strid ::
- koliko ja znam benzin u ulje moze da dospe samo kroz pumpu
iskusniji ce to verovatno da potvrde - a mozda i gresim benzin u ulje da te ispravim hoce da dospe ako karburator preliva,pa nesagoreli benzin puni uljni prostor kroz cilindre,to je poznata stvar kod svih vw,mislim da decko ima problem oko nekoliko stvari koje istovremeno prave fantomski kvar 1) koja je toplotna vrednost svecica(trebala bi da bude sto veca za vazdusnjake) 2) ac-benzinsku pumpu obavezno proveri 3) definitivno proveri doziranje karburatora u loncetu,kao i iglicu plovka 4) problem mogu biti i platine 5) proveri bobinu dali je 12v,da se ne desi da je neko stavio 6v od stare bube 6) kada ti se desi da se ugasi pa nece da pali,dovedi direktan plus na bobinu,pa onda probaj,moze da se desi da te zeza bosch brava | |
|
| |
cybertel VW zaluđenik
Broj poruka : 156 Godina : 47 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 18.06.2007
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Pet 6 Jul - 1:23 | |
| | |
|
| |
| |
| |
VWMacedonia dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 333 Godina : 38 Lokacija : Bitolj,Makedonija Datum upisa : 01.07.2007
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Pet 6 Jul - 9:32 | |
| Sta svi polemizirate...
To je tipicni problem Bubama...i tu i u SAD i u Evropi...
Kad to se vam desi...otvorite poklopac motora...ostavite se malo ohladi 30-tak sekunda...probajte opet...upalit ce...
Keep It (Air)Cool! | |
|
| |
Miso VW zaluđenik
Broj poruka : 183 Godina : 42 Lokacija : Kozarska Dubica RS BIH Datum upisa : 18.06.2007
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... Pon 9 Jul - 23:46 | |
| [quote="Dika"] - Miso ::
- care ocisti ti rezervar jer je to staro a svi znamo da nije stalno pun pa korozija i zastopa imao sam taj problem pa sam skinuo rezervar i ona pumpica sto vuce iz rezervara produzi je za 3 ili 5 cm tako da ce talog ici dolje a ne na filter ja to dok nisam uradio mijenjao sam filter svakih 7 dana i tesko palila sada radi kao beba pozdrav
Jel Meksikanka [/quote Nije cika Dika njemica je | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: savet Sub 4 Avg - 23:05 | |
| reko bi ti da najbolje ocistis sam karburator a ne bez veze dajes servisima raznim uzet ce ti pare za dzabe |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Problem ako se ugasi... | |
| |
|
| |
| Problem ako se ugasi... | |
|