vw-vhs-mladenovac
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
vw-vhs-mladenovac

Ljubitelji vw vozila sa vazduhom hladjenim motorima

PrijemPrijem  GalerijaGalerija  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

Ler gas - problem

Ići dole 
2 posters
AutorPoruka
GibaniTZa
dr. VW
dr. VW
GibaniTZa

Broj poruka : 1972
Godina : 38
Datum upisa : 02.06.2007

Ler gas - problem Empty
PočaljiNaslov: Ler gas - problem   Ler gas - problem Icon_minitimeSub 28 Jun - 12:31

O čemu se radi, kada skroz zavrnem šraf za ler gas ( onaj sa strane veliki, u pitanju je karburator Solex 31 PICT 4 ) motor i dalje radi i to ne na malom broju obrtaja...Koliko znam trebalo bi da se ugasi...

Može li mi neko reći o čemu se radi? Inače karburator su mi servisirali oni genijalci sa okretnice trole 28...

( ovako sam vozio oko pola godine, a sad pošto imam drugi auto konačno mogu da se pozabavim tim nekim glupostima koje me muče duže vreme... )
Nazad na vrh Ići dole
KdF
Ultimativni znalac VW problematike
Ultimativni znalac VW problematike
KdF

Broj poruka : 3820
Godina : 51
Datum upisa : 03.06.2007

Ler gas - problem Empty
PočaljiNaslov: Re: Ler gas - problem   Ler gas - problem Icon_minitimeSub 28 Jun - 14:06

Kada je leptir gasa potpuno zatvoren, on mora sasvim da naleze na grlo i da ga sasvim zatvara. Uzork moze biti lose podesen leptir gasa, koji ne zatvara grlo sasvim, ili ostecen leptir. Drugi uzrok moze biti u srafu za podesavanje ler gasa - mozda je njegov kalotasti vrh ostecen, ili je sediste u telu karburatora osteceno. Kada se sraf za ler sasvim zavrne, a granicnik leptira sasvim odvrne, motor mora da se ugasi. U suprotnom ili leptir ne zatvara, ili sraf za ler ne zatvara, ili ulazi fals vazduh na nekom mestu.

Leptir gasa moze da se nasteluje ovako.

1. Skinuti karburator i isprazniti lonce, da ne bi curio benzin.
2. Sraf koji ogranicava hod leptira za gas potpuno odvrnuti tako da leptir moze da se zatvori do kraja, tj. da se leptir osloni sasvim na grlo.
3. Karburator okrenuti naopako tako da se vidi leptir i dva srafa koji ga drze na osovinici.
4. Srafove otpustiti toliko da lpetir moze da se pomera u osovinici, i sada malo pokrenuti polugu za gas. Kada se u ovom stanju poluga za gas potpuno zatvori, leptir treba da legne u grlo tako da ga potpuno zatvori.
5. Pritisnuti polugu gasa da skroz zatvori, i sada pritegnuti srafove leptira.

Na kraju podesiti granicnik leptira za gas po uputstvu, i kasnije kada se karburator montira i ler gas.
Nazad na vrh Ići dole
http://kisobrani.blogspot.com

Ler gas - problem
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Problem!
» Problem
» PROBLEM !!!
» Problem
» problem 2