| Ne pali po zimi i snegu | |
|
+5KdF vlajko05 GibaniTZa toxic popesky 9 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
popesky dr. VW
Broj poruka : 1795 Godina : 53 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 14:49 | |
| Jutros (citaj u podne) krenem u grad ... vergl vergl vergl vergl vergl vergl vergl vergl vergl vergl .... netje ... ni da trepne ... pokupim ekipu da me pogura ... chorak zovnem komsiju ... kablovi .... vergl vergl vergl vergl vergl vergl .... ponasa se isto kao da nema kablova ... (proverijo kablove... i izmerijo struju ... ima je) ... pitanje: gde da gledam... predpostavljam da su negde kontakti u pitanju --- ono oksidacija, dve nedelje kise pa sneg i led ????? juce uvece palijo ko pravi p.s. ne zurite ... punim akumuljator ... | |
|
| |
toxic dr. VW
Broj poruka : 1065 Godina : 53 Lokacija : Friedrichdorf-NG Datum upisa : 20.06.2007
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 14:53 | |
| ...,a jes' gledao antifriz? | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 15:08 | |
| Pazi, jako često ti kablovi nisu ni za goli ekser jer su jako lošeg kvaliteta i neodgovarajućeg promera...
Proveri:
Akumulator, struja (platine, kondenzator, bobina, svećice, platine, ruka, kapa), karburator-benzin...Nešto od toga zajebava... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 15:22 | |
| Pregledaj da li ti radi saug? Bez sauga teško pali. |
|
| |
vlajko05 dr. VW
Broj poruka : 1438 Godina : 41 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 15:38 | |
| | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 15:42 | |
| pa... sipo sam antifriz ... tamo na onaj cep pored shipke za ulje ... jbg mozda nije od dobrog proizvodjaca | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 15:51 | |
| Ako auto nece da upali po vlaznom vremenu sasvim je moguce da kablovi svecica probijaju. Iscupaj kabl sa jedne sveice i neka neko zavrgla motor. Posmatraj kolika je varnica prema masi - ako moze da se dobije varnica od 10-12 mm sve je u redu. Ako kablovi, kapa ili ruka probijaju varnica ce biti jako kratka (2-3mm) ili je nece ni biti.
Drugi test - upali motor u nekom mrklom mraku, i pazljivo posmatraj kablove. Ako se vide sitne varnice ili svetlucanje oko kablova, oni probijaju i treba ih menjati.
Losi kablovi svecica se prvo primete po tome sto auto nece da pali po vlaznom vremenu. Ako tesko vergla kad je vreme hladno, to onda govori da je akumulator slab ili prazan ili da je ulje suvise gusto. | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 16:02 | |
| to me i buni sto na kablove vergla samo za mrvu jace nego sa mojim slabim akumulatorom ... ?!?!?! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 17:47 | |
| los kvalitet istih tih kablova.... |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 18:11 | |
| Zajebi te kablove (jumpere - kratkospojnike) nego turi neki akumulator za probu pozadi, pa probaj tako...Onda proveri da li ti varnice dolaze do cilindra (probaj ovo što ti je SLoba rekao, proveri kakve su ti svećice, proveri kako je paljenje naštelovano i koliki je zazor između platina), i onda proveri imaš li čorbe u lončetu i da li karburator uopšte ubrizgava benzin...Naravno, kao što reče Miroslav vidi i saug, sa otvorenom klapnom jako teško pali po ovakvom vremenu...i... | |
|
| |
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 20:20 | |
| Da, ti startni kablovi ako su novi najverovatnije su losi. Prave ih od zice jako malog preseka, pa je to najverovatnije uzrok slabog verglanja. A moguce je i da je nesto do kola - na primer nesto sa anlaserom (potrosene cetkice, pohabane biksne), ili slab kabl za masu, ili los kontakt + kabla...
U svakom slucaju probaj sa drugim akumulatorom. | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 20:45 | |
| Broooom dzz dzz dzz dzz Sve ok ... dopunijo par sati kumuljator ... pali moja ledena tvrdjava Ipak su kablovi *--* najverovatnije kineski *--* krivi za lose verglanje ... mada sam sa njima par puta palijo bez problema .... ... hvala ljudi ... na brzoj pomoci u svakom slucaju ... ziveli | |
|
| |
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 21:00 | |
| Kinezi stede bakar na svakom koraku, ko da je zlato... Od kako je Kina proglasila bakar strateskom sirovinom, i od kako su poceli da ga otkupljuju u ogromnim kolicinama, cena bakra je strasno porasla. Ogroman razvoj industrije u Kini je pokrenuo veliki talas elektrifikacije, a tu treba mnogo bakra... | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 21:10 | |
| mada mi i dalje nije jasno kako kablovi mogu da rade pa ne rade ... moguce je da su kontakti samog kabla i stipaljke losi ... pogledacu sutra po danu ... najgore st nisam kupijo od kineza vetj od srba .... jbg jos malo pa nam hleb i kifle nece biti siptarske vetj kineske samo nemoj reci da kinezima fali i brasna ... postocemo popadati od gladi ondak | |
|
| |
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 21:17 | |
| Mozda su oksidirali kontakti izmedju stipaljke i kabla. Pogledaj kog su preseka kablovi, trebali bi da budu bar 25 kvadratnih milimetara. Ako su kablovi dobri, to je utisnuto na samoj plasticnoj izolaciji... | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 21:44 | |
| ma kablovi su njesra ... naravitju sam kablove ... danas vise nemozes kupiti nista kvalitetno a da ti ne izvade jetru ... ili si osudjen na kineze ... ili lepo uzmes i sam napravis ... | |
|
| |
nikson dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 410 Godina : 50 Lokacija : tivat Datum upisa : 09.08.2007
| |
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Sub 15 Dec - 22:17 | |
| Pazi ... akumulator jeste bio slab ... no najgore je sto nije htela ni na gurku da upali... (petorica gurala -- jos sam im cugu platijo ) onda sam napunijo malo akumulator i kresne iz prave na dosta nizoj temperaturi.... doduse u medjuvremenu sam ocistio sve kontakte u motornom prostoru i kleme akumulatora i osigurace... moguce je da je bilo nesto od toga u losem kontaktu | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
| |
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Ned 16 Dec - 13:11 | |
| ma nema problema gibo ... jednom cemo se videti, pa se skupite da me gurate to su bili cugeri oko prodavnice .. ono 20 din pivo P.S. popravijo sam rucnu | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Ned 16 Dec - 14:19 | |
| Pa što, i ja volim to pivo za 20din A tek što voliiiim da guram Bube i jaoooo.... Šala-mala naravno... | |
|
| |
Dika dr. VW
Broj poruka : 3851 Godina : 72 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
| |
| |
strid dr. VW
Broj poruka : 1592 Godina : 73 Lokacija : Grocka Datum upisa : 20.06.2007
| |
| |
cybertel VW zaluđenik
Broj poruka : 156 Godina : 47 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 18.06.2007
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Ned 16 Dec - 15:19 | |
| Kad smo kod piva,sta mislite o Tuborg-u?Meni je bas pravo pivo,po meri... A Giba verovatno voli dvolitru... ..p.s mala sala!!! | |
|
| |
strid dr. VW
Broj poruka : 1592 Godina : 73 Lokacija : Grocka Datum upisa : 20.06.2007
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu Ned 16 Dec - 15:30 | |
| ne znam da li volis malo crnog humora da li znas zasto ljudi piju jelen pivo zato da ne dobiju tuborg na mozgu | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ne pali po zimi i snegu | |
| |
|
| |
| Ne pali po zimi i snegu | |
|