| prednji trap | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
nikson dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 410 Godina : 50 Lokacija : tivat Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: prednji trap Sre 24 Nov - 13:11 | |
| Donje kugle na trapu su mi dobile luft. Koliko je komplikovana zamjena i koliko me mogu kostati dijelovi. Ako neko ima iskustva molim nek pomogne! | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: prednji trap Čet 25 Nov - 7:56 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: prednji trap Pon 17 Jan - 21:36 | |
| Nabavio sam nove kugle,poveo auto kod majstora,koji je sem kugli,zamijenio i sve 4 viljuske/tako ih on zove to su, koliko sam shvatio oni dijelovi u koje se ubacuju kugle.Zamijenio ih je polovnim boljim.Nismo stigli uraditi reglazu,ali auto ne vuce u stranu,jedino sto mi je sad volan malo tvrdji nego ranije ,i sto mi najvise smeta ne vraca se sam tokom voznje. Majstor tvrdi da je to zbog novih kugli i da ce se razraditi Ipak moram da se konsultujem sa vama! | |
|
| |
savics VW entuzijasta
Broj poruka : 123 Godina : 48 Lokacija : begrad Datum upisa : 02.12.2009
| Naslov: Re: prednji trap Pon 17 Jan - 23:54 | |
| Mislim da to nema veze sa kuglama,verovatno ti je stelovao luft volana pa ga je malo pritegao vise nego sto treba. | |
|
| |
Dika dr. VW
Broj poruka : 3851 Godina : 72 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
| |
| |
| Naslov: Re: prednji trap Uto 18 Jan - 8:04 | |
| Prilikom okretanja volana ceo točak rotira oko vertikalne ose, okreće se u kuglama. Ako su kugle nove i teško se okreću logično je da će volan biti tvrđi, ali to bi trebalo da se razradi. Ali, ako je štelovan zazor, moguće da je prestegnuta glava volana pa se zato volan ne vraća na pravac. Ovo bi trebalo podesiti što pre, jer ako tako ostane može brzo glava da strada! Volan mora da se vraća na pravac.
Trap treba obavezno podesiti posle svake intervencije (promena kugli, ramena, spona i td.). Čak i samo skidanje glave volana može da promeni centriranje točkova, što kasnije prouzrokuje neravnomerno trošenje guma, loše ležanje na putu itd. | |
|
| |
| Naslov: Re: prednji trap Pet 21 Jan - 21:11 | |
| Provjerio sam glava nije stezana,cak sam je i malo popustio,ali nisam dobio bog zna sta. nije mi jasno sta u stvari vraca volan u centar prilikom voznje? Jos nisam napravio reglazu,ali desilo mi se danas da kad smotam puni desni da desni tocak struze sa unutrasnje strane o sasiju .Da li je moguce da tako kazem ,da se nesto "sleglo"pa se to desava,jer isprva nije bilo tako?
| |
|
| |
Dika dr. VW
| Naslov: Re: prednji trap Pet 21 Jan - 21:59 | |
| - nikson ::
- Provjerio sam glava nije stezana,cak sam je i malo popustio,ali nisam dobio bog zna sta.
nije mi jasno sta u stvari vraca volan u centar prilikom voznje? Jos nisam napravio reglazu,ali desilo mi se danas da kad smotam puni desni da desni tocak struze sa unutrasnje strane o sasiju .Da li je moguce da tako kazem ,da se nesto "sleglo"pa se to desava,jer isprva nije bilo tako?
U geometriji trapa postoji dva ugla: jedan je nagib (sa njim u vezi je "king-pin" i nemora se podesavati) drugi je "zatur" e taj zatur vraca tockove u pravac i utice (ukoliko na oba tocka nije isti) na to da auto "vuce" na neku stranu. To sto ti se desilo da tocak struze sigurno je zbog toga sto nije uradjena reglaza trapa!!! | |
|
| |
Lasto VW zaluđenik
Broj poruka : 162 Godina : 47 Lokacija : Bačka Palanka Datum upisa : 08.06.2009
| Naslov: Re: prednji trap Pet 28 Jan - 12:54 | |
| koje gume nosiš, a kugle pusti da se razrade, vraćaće se volan sam. | |
|
| |
| Naslov: Re: prednji trap Sub 29 Jan - 12:44 | |
| | |
|
| |
j00j4nt200 VW entuzijasta
Broj poruka : 64 Godina : 50 Lokacija : Srbija Datum upisa : 25.01.2016
| Naslov: Re: prednji trap Ned 14 Feb - 21:54 | |
| | |
|
| |
nebkv dr. VW
Broj poruka : 1463 Godina : 44 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
| Naslov: Re: prednji trap Pon 15 Feb - 19:49 | |
| Pa moras skinuti prednje tockove pa glavcine sa dobosima sa kugli-ramena.Za to ce ti verovatno trebati radapciger Kada to uradis onda skidas sama ramena,to jest izvlacis iz trapa i onda nosis negde na presu da se izbiju stare kugle i utisnu nove Ako imas balans stanglu onda i nju otkacis Tu koliko se secam ima caka,to jest kugle ne mozes bilo kako nabiti u ramena,ima odredjeni polozaj Koliko znam postoje i specijale kod kugli u slucaju da je leziste kugle u ramenu dobilo lufta pa je onda potrebno leziste obraditi prema specijali kugle Ali mislim da se najcesce prodaju standardne pa neces imati potrebu za tim Sem ukoliko ti se ne desi da stara kugla sama ispadne iz ramena U svakom slucaju nije naivan posao,znam pojedine koji su posle ko zna koliko zamena dozivljavali povrede bilo tokom skidanja,bilo tokom rada na presi Jednom sam cak i prodao rame coveku jer mu se desilo da je leziste prilkom utiskivanja puklo Mozda mu upala neka specijal kugla a on mislio standard,vise se ne secam | |
|
| |
| Naslov: Re: prednji trap Uto 16 Feb - 13:24 | |
| Meni alat za skidanje kugli sto koriste u bugme i na yt deluje kao deblji noz za rostilj? Jos 4 pitanja, da ne otvaram novu temu, ako nije problem: - Kako se na srpskom zovu 'potkovice' dobosa zadnjih kocnica? Hteo bi da narucim nove a ne znam sta da trazim? - Ako hocu da skratim put rucne kocnice na normalna 3 zubca, i vec je unutra sajla skroz dotegnuta. Otvorim zadnji tocak i pristupim sajli -dotle mi je jasno. Ali sta onda radim sa sajlom? Verovatno ce mi se samo kasti kada budem otvorio Po slikama mi deluje da se namota navoj od sajle??? - Sa cime da zamenim drzace balans stangle? Imam balans stanglu i gume, a treba mi limeni deo sto se uvrce okolo da drzi. -Mehanizam za podizanje i spustanje prozora Treba prvo da dodjem do njega da vidim sta mu je? Da li je ovo dobar postupak? https://youtu.be/obA6cNJnam4?list=PLNQR4KCaYp5JEz3bQZ62J0nidptQqnTkUCime podmazati, imam nesto grafitnog pudera? | |
|
| |
Dika dr. VW
| |
| |
| Naslov: Re: prednji trap Uto 16 Feb - 19:56 | |
| Paknovi su napred (diskovi), a nazad su potkovice (dobosi)? Ili ja tripujem? Trenutna sila kocenja rucne je 0 i pored maksimalnog puta, treba da je dovedem u red. Hvala za kontakt. | |
|
| |
Dika dr. VW
| |
| |
| Naslov: Re: prednji trap Uto 16 Feb - 20:25 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: prednji trap Sre 17 Feb - 7:24 | |
| Za razne modele postoje razne dužine sajli za ručnu kočnicu. Ako se ugrade neodgovarajuće - predugačke, postoji mogućnost da se ne može naštelovati ili da ručna previsoko hvata.
Inače se uvek prvo šteluju oni zvezdasti šrafovi što razmiču paknove (za svaki po jedan) a tek onda sajle ručne. Obrnut postupak nije dozvoljen. Pre štelovanja zadnji doboši moraju biti montirani i propisno stegnuti. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: prednji trap | |
| |
|
| |
| prednji trap | |
|