| Oval 1954 | |
|
+44mimi westfalia T1putar Pepi djordje 1200j Dika AC ACA adro15493 axy Lasto bibin11 nikson mavs Rakas Boris mema Slavko St milan gazda jovca igorsnegi vlaja popesky yeti Braca pera Bugman dexit nebkv becavw bubamara zikale pavle bubuleja GibaniTZa Doktor markoniw toxic vlajko05 VWMacedonia KdF Tomas Volk Maja dechkotzar buRago Ivan V 48 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Ivan V dr. VW
Broj poruka : 946 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.08.2007
| Naslov: Oval 1954 Pon 6 Avg - 18:41 | |
| Mislim da je najbolje da postvim link sa www.thesamba gde je sve lepo opisano od pocetka. Post je na engleskom pa ako slucajno nekoga nesto interesuje (u smislu odgovora, objasnjenja i slicno) neka pita a ja cu odgovarati Moj Oval 1954pozdrav
Poslednji izmenio dana Sre 17 Okt - 15:49, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
buRago Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 525 Godina : 37 Lokacija : KRAGUJEVAC (dolina gladi) Datum upisa : 18.06.2007
| Naslov: Re: Oval 1954 Pon 6 Avg - 19:02 | |
| | |
|
| |
dechkotzar dr. VW, spec. za Offtopic
Broj poruka : 1197 Godina : 47 Lokacija : Beograd Dorcol / Haarlem NL Datum upisa : 15.06.2007
| Naslov: Re: Oval 1954 Pon 6 Avg - 19:10 | |
| | |
|
| |
Maja VW zaluđenik
Broj poruka : 215 Godina : 42 Datum upisa : 10.06.2007
| Naslov: Re: Oval 1954 Pon 6 Avg - 21:33 | |
| wow | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
Broj poruka : 2511 Lokacija : Raca Kragujevacka Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Uvek za Pon 6 Avg - 23:14 | |
| Ja sam uvek za takve stvari. Jeste avantura a kome nije do avanture neka sebi kupi normalan nov auto. Sta bi sa glavama 30 konja?Jesi ih nasao negde? | |
|
| |
Ivan V dr. VW
| Naslov: Re: Oval 1954 Pon 6 Avg - 23:29 | |
| Pa imam skoro komplet motor 30konja. http://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=231097&highlight=sve samo mi fale ventili i savrsen majstor koji ce to sklopiti kako treba. Posto su 90% delova NOS (New Original Stock) mislim da bi zadavio nekoga da mi ubrlja ovo pri sklapanju. Tomo druze ako znas nekog koji t moze sklopiti a samo je to potrebno kazi. | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Oval 1954 Uto 7 Avg - 1:57 | |
| Na slikama nema podizaca, poklopaca glava (deklova), bolcnova, klavijatura, pumpe za ulje... Imas li i to?
Sto se tice prebacivanja na 12V, koji je osnovni razlog? Autenticnosti radi, ja bi ipak zadrzao 6V. Jeste da je teze nabaviti sijalice i akumulator, ali autenticnost je ipak vazna, narocito kod ovako starog auta...
Bilo kako bilo, neko mi je pricao da je u tom slucaju koristio delove diname od Fice, valjda stator a originalni rotor mu je neki vikler premotavao... Postoji i jos jedno resenje - da ostavis dinamo od 6V ali da se ugradi elektronski konvertor sa 6 na 12V tako da ostatak instalacije ide na 12V. Malo komplikovano, ali bi svakako radilo... | |
|
| |
VWMacedonia dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 333 Godina : 38 Lokacija : Bitolj,Makedonija Datum upisa : 01.07.2007
| Naslov: Re: Oval 1954 Uto 7 Avg - 2:24 | |
| Uh...oval...i split...I love those models! | |
|
| |
vlajko05 dr. VW
Broj poruka : 1438 Godina : 41 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Oval 1954 Uto 7 Avg - 8:45 | |
| | |
|
| |
Broj poruka : 1197 Godina : 47 Lokacija : Beograd Dorcol / Haarlem NL Datum upisa : 15.06.2007
| Naslov: Re: Oval 1954 Uto 7 Avg - 8:52 | |
| @ Ivan, pa brate to nemoze niko i nikada da uradi kao ti sam! Da sam ja na tvom mest, naoruzao bi se literaturom, dvd-ima i polako. I onako cekas auto...kreni polako, pa ga sastavi i rastavi 10 puta ako nisi siguran, ako neznas, pitaj...
Znas cega se ja bojim, u zadnjih 20 godina, u nedostatku delova i novca, tolerancija nasih majstora je pala ispod svakog nivoa! Tipa curi ulje, pa mora da curi i sl. | |
|
| |
| Naslov: Re: Oval 1954 Uto 7 Avg - 8:56 | |
| @ kdf, kapiram da bi to bila najbolja fora da se "vikluje", doduse tu bi morao da nadjes nekoga, ko stvarno zna sta radi. Ja znam da je bio jedan vikler blizu botanicke baste... | |
|
| |
| Naslov: Re: Oval 1954 Uto 7 Avg - 9:16 | |
| Ma ima tih viklera, nego su se i oni pogospodili. Pre nekoliko meseci sam nosio neki elektromotor da se premota, i pitam coveka (koji deluje vrlo profesionalno) da li on moze da mi premota trofazni motor tako da bude monofazni, a on pocne da mi prica kako to ne moze, kako se to u fabrici specijalno biraju motori koji ce biti monofazni i tako dalje i tako dalje - a ja znam da moze, pa u svakoj knjizi o elektricnim masinama postoji i odeljak koji se bavi upravi ovim stvarima, zove se "prerada masina".
Tako da se plasim da bi taj posao (premotavanje sa 2 puta vise navoja tanjom zicom) svaki vikler odbio, mozda zato sto ne zna a mozda i zato sto nece da se zavitlava poslom koji je ne moze da naplati. Oni rade po principu "skini staru zicu i stavi novu, ista zica, isti broj namoraja" i do vidjenja. Izem ti masjtore, to ume svako... | |
|
| |
Ivan V dr. VW
| Naslov: Re: Oval 1954 Uto 7 Avg - 10:21 | |
| - KdF ::
- Na slikama nema podizaca, poklopaca glava (deklova), bolcnova, klavijatura, pumpe za ulje... Imas li i to?
Sto se tice prebacivanja na 12V, koji je osnovni razlog? Autenticnosti radi, ja bi ipak zadrzao 6V. Jeste da je teze nabaviti sijalice i akumulator, ali autenticnost je ipak vazna, narocito kod ovako starog auta...
Bilo kako bilo, neko mi je pricao da je u tom slucaju koristio delove diname od Fice, valjda stator a originalni rotor mu je neki vikler premotavao... Postoji i jos jedno resenje - da ostavis dinamo od 6V ali da se ugradi elektronski konvertor sa 6 na 12V tako da ostatak instalacije ide na 12V. Malo komplikovano, ali bi svakako radilo... Slobo imam sve samo nemam ventile. Imam i komplet limova za motor(na peskiranju su)i termostat i (neznam kao se kaze na srpskom -drive gear) za razvodnik, NOS razvodnik, pumpu, karburator u stvari imam drugi motor 1957 sa kojeg mogu skinuti sve sto mi treba http://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=225443&highlight= pa to je ideja da ne bi sa svakom popravkom tragao za delovima, svetla itd. ali to nije definitivno | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
| Naslov: Motor Uto 7 Avg - 10:39 | |
| Nezahvalno je preporucivati bilo koga posebno pod pretnjom davljenja ako ne uspe. Ja radim te stvari za sebe tako da u druge nemam poverenja.Verovatno da postoji neko kome bi to tebalo poveriti.Ja nisam taj jer nema pojma da podignem glavu od ovoga sto radim. | |
|
| |
Ivan V dr. VW
| Naslov: Re: Oval 1954 Uto 7 Avg - 10:45 | |
| - Tomas Volk ::
- Nezahvalno je preporucivati bilo koga posebno pod pretnjom davljenja ako ne uspe.
Ja radim te stvari za sebe tako da u druge nemam poverenja.Verovatno da postoji neko kome bi to tebalo poveriti.Ja nisam taj jer nema pojma da podignem glavu od ovoga sto radim. Ma salim se ali stvarno mi je stalo da se neko posveti tome a ne da "odradi" | |
|
| |
| Naslov: Re: Oval 1954 Uto 7 Avg - 11:34 | |
| @kdf, dok sam bio u bgd-u, par puta sam nosio neke masinekod viklera i provalio sam da sve zivo rade po knjizi...kapiram da ako nesto nije po sablonu, da onda nemoze...
cekaj jeli to tako jednostavno? Tanja zica, duplo namotana? | |
|
| |
| Naslov: Re: Oval 1954 Uto 7 Avg - 14:07 | |
| Za stator u principu da, jer je to samo pobudni namotaj. Medjutim onda se jos postavlja i pitanje reglera... Sto se premotavanja sa trofaznog na monofazni motor tice, to i nije bas prosto, treba racunati stosta, a oni izgleda to ne umeju ili nece da se zavitlavaju sa tim stvarima.
Ivane, mislim da samo ti stvarno mozes da se zaista posvetis tome. Ja sve takodje radim sam upravo jer nemam poverenja ni u koga. Doduse, ako nemas bas ni malo iskustva sa mehanikom, onda to i nece biti bas lak posao, ali na kraju niko se naucen nije rodio... | |
|
| |
| Naslov: Re: Oval 1954 Sre 15 Avg - 14:37 | |
| nego Ivane, ima li sta sa Ovalom, radujem mu se kao da je moj! | |
|
| |
Ivan V dr. VW
| Naslov: Re: Oval 1954 Sre 15 Avg - 14:55 | |
| E Care znas vec farbar. imam garazu! za 10tak dana ce ga (valjda zavrsiti) i onda u garazu moje zgrade pa pakovanje. Sve sto mogu sam a sto ne dovedem koga treba i idemo. Samo za tapaciranje ce ici a ja jedva cekam da me dohvati da me aka sledeci majstor. motor treba spakovati i ja hteo da narucim neke sitnice koje nemam ( kit za resto pumpe, kit za karburator, izduv i usis vntile, neke vodjice, mozda cak i bregastu ( ako neko zna ovde da li neko moze da mi je odradi neka kaze) ali majstor kaze cekaj da vidim sta ja imam pa onda naruci i evo cekam....... Vidi kad bude gotov dolazim sto posto na neki skup ili u holandiju ili belgiju ako jos neko hoce.....? pa se vozamo. a i ti kad dodjes u BG u septembru obavezno me zovi da se provozamo tvojim ili drugo ( or else....) | |
|
| |
| Naslov: Re: Oval 1954 Sre 15 Avg - 15:02 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Oval 1954 Sre 15 Avg - 15:02 | |
| A sta je sa bregastom? Uopste je nemas, ili ta koju imas je losa? (Koliko znam, ta kucista nemaju lezajeve nego je bregasta direktno ulezistena u kucistu. Tako da, ako je potrosena, ne moze da se obrusi na specijalu nego mora da se menja. Ako su bregovi potroseni ista je stvar.) | |
|
| |
Ivan V dr. VW
| Naslov: Re: Oval 1954 Sre 15 Avg - 15:06 | |
| KDF imam je i prilicno je dobra ali bregovi su na samim vrhovima blago posvetleli. majstor kaze da to nije nista li ja ne verujem. ima da se naruci za 37 ili 47 USD +ptt . nego mislim ako ima ovde napravio/narucio bih novu | |
|
| |
| Naslov: Re: Oval 1954 Sre 15 Avg - 15:10 | |
| prosvetlili, pff to nemoze da bude dobro? Neznam jel neko to moze da ispolira u srbiji? | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
| Naslov: Bregasta Sre 15 Avg - 15:14 | |
| To Ivan Te bregaste imas na 0 i po tri u plusu i minusu.Tako pise u katalogu.Neznam sta je u ponudi ali obzirom da je nov blok onda ti je ova nulta potrebna pretpostavljam. To KDF Tacno je da nema lezaja bregaste.Njih nema ni na prvim serijama motora od 34 konja i onima sa 30 konja koji su isli na radne masine.Ja proverio u rastavljanjima istih. | |
|
| |
| Naslov: Re: Oval 1954 Sre 15 Avg - 15:14 | |
| sada sam gledao, ovde je cak i nema ni u ponudi!? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Oval 1954 | |
| |
|
| |
| Oval 1954 | |
|