| Restauracija bube 1965 | |
|
+10Dika KdF Ivan V dexit pavle nebkv milan Tomas Volk bibin11 becavw 14 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
becavw Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 585 Godina : 46 Lokacija : Lugano Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Restauracija bube 1965 Sre 18 Feb - 17:46 | |
| Buba 1965 od mog druga ovde u Juznoj Koreji. Ima jos 7-8 VW vozila ne znam tacno. Super je drug i mnogo voli bube ali mnogo malo zna o njima i misli da se sve moze uraditi na brzaka(velika zabluda). E sad, hocu da mu pomognem da je restaurira u kratkom vremenskom roku, otprilike malo vise od 2 meseca. Inace ovo je najstarija buba u J.Koreji, oktobar 1964, model 1965. Jadnica je uvezena iz USA pre ko zna koliko godina. Srecom ovdasnji vlasnik je skoro uopste nije vozio tako da kada je moj drug kupio pre 2 meseca generalno stanje je zadovoljavajuce. Najgore u svemu je sto je prezivela bezbroj sitnih modifikacija koje sada zagrcavaju zivot i sto je prezivela udar od napred.    Dan kada je kupljena...  Neko je ugradio stakla iz jednog dela...  Radovi su zapoceli...   Jedino mesto gde je ova buba trula je naravno pod gde se nalazi akumulator, vise nigde. Ja nikad nisam video ovako malo truo i nikad radjen(varen) auto.  Dolazimo do mesta gde mi je preko potrebna vasa pomoc, kao sto rekoh ovo je najstarija buba u Koreji a i jedina pre67-buljava buba. Neko od prethodnih vlasnika je zavario mesta-sve rupe gde dolaze spoljne lajsne. Znaci svuda. Ta mesta mogu da se otkriju, ali nije bas jednostavno pogoditi tacno mesto gde je rupa bila. Brine me najvise prednja hauba-posebno gde dolazi VW znak, vrata, ma sve me brine. Ako bi neko ko ima ovakvu bubu mogao da mi pomogne i da mi tacne koordinate gde su tacno rupe, na kom odstojanju, koliko ih ima u vratima,a koliko na ostalim mestima. Takodje kog su precnika rupe. Takodje na kojoj se visini nalaze lajsne. Krila su sva 4 stavljena nova, i nisu ni priblizno originalnom kvalitetu ali sta je tu je, videh da su imale nalepnicu made in italy, ali ova prednja krila nemaju rupu za migavac, zamolio bih vas takodje ako je moguce da mi i za rupu gde dolazi migavac na prednjem krilu date tacnu poziciju. Zurba je velika jer ja moram da izbusim rupe pre nedelje kada samo karoseriju nosimo u jedan drugi grad-oko 200km odavde na farbanje.Nece se menjati ni tuneli samo ciscenje, priprema, farbanje i zastita... U medjuvremenu cu ja da radim na karoseriji i motoru, naravno stavljacu slike...       Sasija   Karoserija Zahvalan sam unapred | |
|
 | |
bibin11 dr. VW

Broj poruka : 992 Godina : 48 Lokacija : Arandjelovac Datum upisa : 23.11.2008
 | Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Sre 18 Feb - 19:44 | |
| oko koordinata ti nemogu pomoci,ali nemogu da napustim post,a da ti ne napisem da je buba extra | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

Broj poruka : 2511 Lokacija : Raca Kragujevacka Datum upisa : 02.06.2007
 | Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Sre 18 Feb - 20:51 | |
| To Beca Jesi ti to postao varioc  | |
|
 | |
milan dr. VW

Broj poruka : 1572 Godina : 40 Lokacija : pozarevac Datum upisa : 28.02.2008
 | Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Sre 18 Feb - 21:10 | |
| pa kako nikad nije radjen i varen auto kad su zatvorene rupe za lajsne  | |
|
 | |

| Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Sre 18 Feb - 23:21 | |
| 2 Bibin11 Jeste auto je bas dobar
2 Tomas Ma, nego sta da jesam, varim ja odavno ali cu se sad izgleda prvi put oprobati sa CO2. Sva sreca na bubi i nema skoro nista da se vari sem poda ispod akumulatora, zamenicemo ga novim delom. Ostalo je samo ciscenje od rdje, peglanje i farbanje.
2 Milan Nikad radjen je za mene auto kome nikad nisu vareni-menjani tuneli, pod i slicno, spoljne modifikacije kao zatvaranje rupa gde dolaze lajsne i menjanje izgleda bube da bude cal look ili slicno i nije neki veliki posao. Inace originalno L41 crna boja ali pretpostavljam da je negde u USA farbana komplet jer je solidno uradjena. Nisu je Koreanski farbari dirali jer su oni aljkavi ubi boze...
Nisam znao ali sam prvi put video da je keder poda upucavan nekakvim malim ekserima, da bas ekserima kroz pod da bi stajao u mestu kada se spusti karoserija, zna li ko jel je to tako izlazilo iz VW-a ili je to neko naknadno uradio, postavicu slike
Uzgred jel bi mogao neko da mi slika par slika poda gde je rezervni tocak i gde dolaze drzaci branika, auto je bio udaren spreda pa ce sad morati "peglanje" da se uradi? | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Sre 18 Feb - 23:50 | |
| Bilo je reci ovde o spiralnim eksericima za fiksiranje kedera izmedju karoserije i sasije.Za sve stare bube to vazi a verujem i za novije | |
|
 | |

| Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Uto 31 Mar - 2:28 | |
| Da ne pomislite da sam napustio projekat i obustavio radove, nisam stvarno. U medjuvremenu sam uradio mnogo i to sve sam, na moju zalost. Hvala svima na forumu koji su mi pomogli oko koordinata za rupe spoljnih lajsni, rucke i znaka prednje haube... Jedinu gresku koju mislim da sam napravio je kod VW znaka a to je da sam ga za vrlo malo, mozda par stepeni "iskrenuo" i nisam pogodio perfektnu poziciju i mislim kada se postavi znak da skoro niko nece primetiti sem mene:) Ne bih da danas stavim sve slike, svega sto je uradjeno vec cu nesto danas nesto a nesto sledecih dana... Evo rupa za spoljne lajsne, koje su promera 8mm i na odredjenom rastojanju. Pokusao sam i uspeo cak da nekoliko rupa izbusim kroz sam var i za divno cudo sam i uspeo, prvo burgija 2.5mm, onda 4.5mm, 6mm i onda zavrsno 8mm. Negde sam isao par milimetara pored vara da bih sto sigurnije odradio posao i sve u svemu sada sam zadovoljan kako je ispalo a videcemo kada se i lajsne postave...         Inace karoserija jos uvek nije otisla na farbanje jer je majstor u medjuvremenu imao nezgodu na poslu, ruka mu je u gipsu vec 3 nedelje ali se ocekuje da pocne da je radi za nedelju dana | |
|
 | |

| Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Uto 31 Mar - 2:37 | |
| Zamenjeni su bolcnovi na sarkama od vrata. Napravljeni na strugu novi bolcnovi promera 8.30mm i sarke razbusene burgijom od 8.3mm. Onda nabijeni novi bolcnovi i sada nema "mikron" lufta a vrata se okrecu oko sarki sasvim lagano bez zapinjanja...    Recite ako vam vise odogovara da stavljam slike preko cele strane na forumu ili da nastavim u thumbnail formatu... | |
|
 | |

| Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Uto 31 Mar - 11:55 | |
| | |
|
 | |

| Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Uto 31 Mar - 11:59 | |
| | |
|
 | |

| Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Uto 31 Mar - 12:03 | |
| | |
|
 | |

| Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Sre 1 Apr - 2:54 | |
| | |
|
 | |

| |
 | |
nebkv dr. VW

Broj poruka : 1459 Godina : 43 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
 | Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Sre 1 Apr - 9:25 | |
| Sjajno odradjeno  Bitno je da covek ostane u formi  Mislim da Beca ako se ikada nadje jedan viska zasluzuje rad na schwimwagen-u  | |
|
 | |
pavle Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 701 Datum upisa : 01.07.2007
 | Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Sre 1 Apr - 10:02 | |
| svaka čast na radovima... imamo sreće, pa možemo da pratimo restauraciju na sva tri fronta, i tomu i becu i diku  | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Sre 1 Apr - 15:06 | |
| Amfibija vishka  | |
|
 | |

| Naslov: felne Sre 1 Apr - 15:12 | |
| | |
|
 | |

| |
 | |

| Naslov: galvanizacija Sre 1 Apr - 15:50 | |
| | |
|
 | |
dexit dr. VW

Broj poruka : 1446 Godina : 45 Lokacija : belgrad[e] Datum upisa : 02.06.2007
 | Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Sre 1 Apr - 21:50 | |
| beco, je li ova restauracija lagano 'zagrevanje' pred dolazak kuci?  | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Sre 1 Apr - 22:33 | |
| Ovo je tek pocetak  | |
|
 | |
Ivan V dr. VW

Broj poruka : 946 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.08.2007
 | Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Sre 1 Apr - 23:54 | |
|
Poslednji izmenio Ivan V dana Čet 2 Apr - 16:09, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
 | |

| Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Čet 2 Apr - 5:10 | |
| - dexit ::
- beco, je li ova restauracija lagano 'zagrevanje' pred dolazak kuci?
 Deki, tako nesto, nadam se da sledece projekte uradim detaljnije 2Ivan and Toma Pritisnut sam nedostatkom vremena ali se trudim da uradim sve kako bi trebalo | |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: Restauracija bube 1965 Čet 2 Apr - 7:36 | |
| Prosto je neverovatno kako su šrafovi dobro očuvani, uopšte nisu nagriženi korozijom. To je bio kvalitet! | |
|
 | |

| Naslov: Mike Sanders Čet 2 Apr - 9:37 | |
| | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Restauracija bube 1965  | |
| |
|