| Jedan je dovoljan | |
|
+6VWMacedonia dechkotzar KdF buRago GibaniTZa Tomas Volk 10 posters |
Autor | Poruka |
---|
Tomas Volk dr. VW
Broj poruka : 2511 Lokacija : Raca Kragujevacka Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Jedan je dovoljan Pon 16 Jul - 9:26 | |
| E ljudi,zanimljivo je za citanje to sto teoretisete javno.Ko bi kakav sat i sta bi sve ubudzili u bubu.Cisto mi pade na pamet da se prebrojimo.Zanima me koliko vas je spremno da bubu ostavi takvom kakva je. Kad sam pazario svoju prvu jedan moj prijatelj me pitao kada je video da buba ima samo jedan sat ///Kako ovo moze da se vozi sa samo jednim satom???? Tri prekidaca:scratch: ? Nije bio ljubitelj Lade vec obican covek. Ja licno mislim da je taj sat sasvim dovoljan a buba sama po sebi takva kakva je ipak je savrsenstvo. Moj stav je da treba imati obican auto za svaki dan a bubu ili bus kao drugo vozilo.Tako bi svako isao u korak sa tehnikom a voleo svog ljubimca bas takvog. U poverenju mrzim samog sebe sto sam na ovalu dodao migavce:suspect: Vidim ih i nesto mi kaze da to tu ne pripada. Ipak i pored ovoga svaki dan vozim bubu i nemam drugi auto. | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan Pon 16 Jul - 10:18 | |
| Ja ne bih nista vise stavljao u nenabudzeni auto, kakve su moje...
I sto kazes taj jedan sat je dovoljan, kada se pregreje upali se lampica za ulje ili se jednostavno ugasi motor zbog slabe pumpe, motor je dovoljno bucan da cujes obrtaje, napon kontrolises preko G lampice, pritisak ulja preko gore pomenute lampice za ulje i tako...
Lepo izgleda, ali je po nekoj logici nepotrebno...
Ni kod vecine novijih automobila iz ekonomske klase nema vise od jednog sata...Postoji samo vise signalnih lampica (Ford Ka, Toyota Yaris sa najnizim paketom opreme i sta ti ja znam...) | |
|
| |
buRago Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 525 Godina : 37 Lokacija : KRAGUJEVAC (dolina gladi) Datum upisa : 18.06.2007
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan Pon 16 Jul - 12:27 | |
| ja i da hocu da imam jedan sat nemogu insrumentalku je promenio prosli vlasnik sad ima tri sata kod volana i tri manja negde kod sredine instrumentalke se pogubis | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan Pon 16 Jul - 12:36 | |
| Ako se radi o restauraciji, mislim da nije ni potrebno raspravljati o tome sta se sve moze ugraditi, jer u tom slucaju sve je visak osim originalnih delova.
Na zalost, vecina nasih automobila nije restaurirana (cast jako retkim izuzetcima). Neki instrumenti su jako koristni, pod uslovom da vozac ume da ih iskoristi naravno. Pomocu voltmetra se na primer moze videti kada je napon previsok i moze se preduprediti kuvanje akumulatora, pregorevanje sijalica i slicno (sto lampica G ne pokazuje). Pomocu obrtomera se moze voziti ekonomicnije (turaza sto vise u podrucju najveceg obrtnog momenta). Pomocu termometra moze se na vreme promeniti rezim voznje, tako da se lampica ulja nikada ne upali zbog pregrevanja. I tako dalje i tako dalje... Znaci intrumenti nisu tu bas za ukras. | |
|
| |
dechkotzar dr. VW, spec. za Offtopic
Broj poruka : 1197 Godina : 47 Lokacija : Beograd Dorcol / Haarlem NL Datum upisa : 15.06.2007
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan Pon 16 Jul - 12:42 | |
| kada ubacis novi motor koji te je kostao i nogu i ruku, veruj te mi da hocete da znate kada sanja lose a pogotovu kada mu je temperatura (ulja, glave) veca nego sto bi trebala da bude...
za par stotina evra se kupuje "sigurnost"... | |
|
| |
VWMacedonia dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 333 Godina : 38 Lokacija : Bitolj,Makedonija Datum upisa : 01.07.2007
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan Pon 16 Jul - 12:51 | |
| - KdF ::
- Pomocu obrtomera se moze voziti ekonomicnije (turaza sto vise u podrucju najveceg obrtnog momenta).
Znam da je ovo tako...(imam iskustva sa Skoda Octavia 1.9 TDI...vozecu na 1900rpm troshe 2.2l/100km), ali to znaci da 1200 buba treba voziti na 3800 obrtaima a ako se secam dobro kod 1300 (44KS) treba na 4100, a moja 1600-ka na 2800? Eh kada bi imao obrtomer...znao bih sve...eto zato je potreban...KdF je u pravo.. Vozimo automobila tko su 30+ godina, mora postojano znati u kakvo stanje su svih elemenata automobila...struje, ulje, temperatura, obrtai... Koliko ja znam, u tokom 70-ti ugradzivali su kompjuter u bubama, za kad idesh u servis proveravali su pritsak ulje, kompresija...znam da to su proverivali u Solun i mislim u Beograd...ali za vtoro nisam siguran... | |
|
| |
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan Pon 16 Jul - 13:11 | |
| | |
|
| |
VWMacedonia dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 333 Godina : 38 Lokacija : Bitolj,Makedonija Datum upisa : 01.07.2007
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan Pon 16 Jul - 13:21 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan Pon 16 Jul - 13:27 | |
| Ekonometar je na primer koristan instrument. Meri potpritisak u usisnoj grani, i pomocu toga moze da se vozi najekonomicnije, a pored toga moze da pokaze i eventualne neispravnosti na motoru... | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan Pon 16 Jul - 17:57 | |
| Meni stvarno sa ovim motorom nije potrebno nista vise...Slazem se sa Dusanom oko nabudzenih motora...
Inace, posle nekoliko hiljada kilometara, upoznas auto i znas gde mu je na skali obrtaja najprijatnije...Nesto cisto sumnjam da bih uz pomoc obrtaljke vise mogao smanjiti potrosnju od ove koju sada postizem... | |
|
| |
Broj poruka : 1197 Godina : 47 Lokacija : Beograd Dorcol / Haarlem NL Datum upisa : 15.06.2007
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan Sre 18 Jul - 10:10 | |
| nesto mi sada pade na pamet. Pre par godina sam video jednu finu foru.. Lik je napravio malu kutijicu gde u kojoj su bila ugradjena 3 satica...pozadi je bio jedan siroka uticnica. Kablovi i senzori su ugradjeni i instalacija je provucena do ladice...
Kada ide na duze puteve utakne kutijicu....kada mu netreba, iskljuci je... | |
|
| |
igorsnegi dr. VW
Broj poruka : 1246 Godina : 51 Lokacija : Beograd-Visnjicka Banja,Obrenovac,Koceljeva Datum upisa : 05.06.2007
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan Čet 19 Jul - 17:30 | |
| | |
|
| |
Mico Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 628 Godina : 50 Lokacija : Zemun polje Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan Sub 21 Jul - 18:19 | |
| | |
|
| |
Maja VW zaluđenik
Broj poruka : 215 Godina : 42 Datum upisa : 10.06.2007
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan Ned 22 Jul - 8:24 | |
| | |
|
| |
dexit dr. VW
Broj poruka : 1446 Godina : 46 Lokacija : belgrad[e] Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan Uto 24 Jul - 0:03 | |
| - Tomas Volk ::
- Zanima me koliko vas je spremno da bubu ostavi takvom kakva je.
evo ja. vraticu i felne koje su bile u originalnoj postavi, kad budem u prilici. necu nikakvu kopilad na mojoj bubi a, sto se 'vedeoisanja' table tice, stekao sam utisak da mi takav zahvat nije neophodan - nadam se da ce instrument tabla u originalnom izgledu ostati zanavek.. | |
|
| |
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan Uto 24 Jul - 13:58 | |
| ja isto tako nisam za radikalne promene u izgledu table. Ali prakticne stvari su uvek dobrodosle... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Jedan je dovoljan | |
| |
|
| |
| Jedan je dovoljan | |
|