vw-vhs-mladenovac
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
vw-vhs-mladenovac

Ljubitelji vw vozila sa vazduhom hladjenim motorima

PrijemPrijem  GalerijaGalerija  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

Sredjivanje splita novembar 1949

Ići dole 
+59
Carbon
Bug-ren
bubac
Jovan
lepibajloni
Ata Krebs
Srki Split
Vanja
mimi westfalia
Lasto
axy
wendol
igorA
pocetnik
Pepi
bili
bubamara
nebojša
Ivan luft
iron
kosta
Slavko St
yeti
cacak
djordje 1200j
Milosk
bibin11
emil_MK
mavs
Nemanja Nikolić
AC ACA
Dika
Klemen Klemen
pavle
Rakas Boris
milan
Admin
strid
mema
zikale
vlaja
bubuleja
GibaniTZa
nebkv
dexit
Braca
jovca
popesky
igorsnegi
pera
Ivan V
vlajko05
nikson
KdF
Doktor
becavw
toxic
Bugman
Tomas Volk
63 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4 ... 18 ... 34  Sledeći
AutorPoruka
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

Broj poruka : 2511
Datum upisa : 02.06.2007

Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeUto 22 Jul - 14:56

Pa snop sajli se vidi na starim slikama kad sam skinuo karoseriju.
Tacno je da sam sav zamazan bio a jedino imam slike kad je sve vraceno na svoje mesto,zavareno i obruseno.
Prakticno se ne primecuje da je bilo sta otvarano.Ne vredi bilo je neizbezno.
Evo slika.
Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 2008_053

Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 2008_054

Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 2008_055

Sto se prepravki na samoj sasiji tice prica se zavrsava sa gredom koja je na mestu naleganja prednjeg trapa u donjem delu modifikovana.
Deda je montirao noviji trap sa kuglama 1967 i pet srafova za tocak.
Na tom trapu (bacio sam ga) je izbusio dve dodatne rupe a na gredi je dovario segmente cevi koji sada prihvataju trap sa vecim odstojanjem cevi.
Uopste nista ne smeta sada kad sam stavio korektan trap ali me ubija sto znam da posstoji greska.Moracu i to da odsecem i da ga vratim na prvobitno.
Imam ceo prednji deo grede isto od standard splita februar 1952.Naleganje je identicno a nijanse su razlika u te 3 godine proizvodnje.
Ajd slikacu to pa me bude opet ovde Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
igorsnegi
dr. VW
dr. VW
igorsnegi

Broj poruka : 1246
Godina : 51
Datum upisa : 05.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeUto 22 Jul - 18:56

[quote="Tomas Volk"]Poceo sam da se bavim hirurgijom What a Face

E kolega,ako koristis hirurske sterilne rukavice prilikom operacije,mogu da pomognem! cheers Shala,naravno,sve cestitke za pedantan i mukotrpan rad,pravi primer kako treba raditi!Jos jednom,svaka cast i samo napred!!! lol! lol! lol!
Nazad na vrh Ići dole
https://vw-vhs-mladenovac.forumotion.com/profile.forum
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeUto 22 Jul - 19:41

To Igor
Svet korozije Arrow nista sterilno Very Happy
Evo slika.Nista posebno.Tek da vidite patent sa vertikalnim ukrucenjima koja daju cvrstinu dedinom resenju (ha mek ko dekin-ko kaze What a Face ).Kome ce to jos trebati ali eto da se zna kako su se nasi stari mucili sa nemackom tehnikom u nedostatku delova i para Very Happy

Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 2008_056

Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 2008_057

Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 2008_058

Ko bi rekao da je ovo buba scratch
Nazad na vrh Ići dole
KdF
Ultimativni znalac VW problematike
KdF

Broj poruka : 3820
Godina : 52
Datum upisa : 03.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeUto 22 Jul - 19:44

Da li je ovo godiste imalo originalno zadnje amortizere, ili je i to naknadno ugradjeno?
Nazad na vrh Ići dole
http://kisobrani.blogspot.com
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeUto 22 Jul - 19:54

To KDF
Jeste.Ako pazljivo pogledas prethodne slike sasije videces veze sa unutrasnje strane na sasiji (do tocka).Tu se srafi specijalan nosac a na njega amortizer.Druga strana amortizera je vezana za takodje nosac koji je usrafljen ispod torzione platne (sablje).
Tako sam zatekao na ovom splitu inace su tu bili ugradjivani tzv poluzni amortizeri.To je praistorija i ne vredi daviti narod time.
Ivan ima jedan a Beca dva takva od barndora.Isti su i na splitu.
Mozes ih videti na slikama Buba 1200,1300,1500 od Tehnicke knjige.
Smesno a skupo Very Happy
Znam da je sasija 52 imala gore mesto za vezivanje amortizera,ovde toga nema.
Ima dosta razlicitih detalja iako je isti model.Mozda da slikam sve sto je karakteristicno za ovo cudo Question
Nazad na vrh Ići dole
KdF
KdF

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeUto 22 Jul - 20:02

Sto vise slika, to bolje. (Koga ne zanima ne mora da gleda, ni u kom slucaju ne davis po mom misljenju...)
Nazad na vrh Ići dole
igorsnegi
dr. VW
dr. VW
igorsnegi

Broj poruka : 1246
Godina : 51
Datum upisa : 05.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeUto 22 Jul - 22:25

KdF ::
Sto vise slika, to bolje. (Koga ne zanima ne mora da gleda, ni u kom slucaju ne davis po mom misljenju...)
Naravno da ne davis Tomo,svaki novi momenat i detalj je interesantan po pitanju iskustva! study Jos jednom cestitke na temeljnom radu !
Nazad na vrh Ići dole
https://vw-vhs-mladenovac.forumotion.com/profile.forum
dexit
dr. VW
dr. VW
dexit

Broj poruka : 1446
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeUto 22 Jul - 22:48

KdF ::

tako je! bube narodu!
Nazad na vrh Ići dole
http://www.diekaefermaschine.blogspot.com
Ivan V
dr. VW
dr. VW
Ivan V

Broj poruka : 946
Datum upisa : 05.08.2007

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeSre 23 Jul - 1:16

evo slike jednog amortizera

Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 462211
Nazad na vrh Ići dole
http://photo.net/photos/luka1905
Braca
dr. VW
dr. VW
Braca

Broj poruka : 1035
Godina : 75
Datum upisa : 14.08.2007

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeSre 23 Jul - 8:54

Tomo !

Ovo drustvo ovde gori od zelje da sazna svaku sitnicu sa takvog rariteta.
Zato daj sto vise detalja i slika. Znas da je istorija uvek bila a i ostace interesantna-pogotovu kad neko ovako detaljno radi i objasnjava.

Jos jednom BRAVOOOOO!
Nazad na vrh Ići dole
http://b92.net
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeSre 23 Jul - 22:43

Pa dobro onda Neutral
Danas sam rekonstruisao trule delove Napoleonovog sesira kao i deo gde naleze prednji trap.Ovim drugim sam delimicno zadovoljan.
Deda je to prepravio do te mere da je uz izvlacenje,peglanje,navarivanje i ostale muke sav trud dao ocenu 4 od 1 do 5.Bolje se jednostavno nije moglo.
U poverenju nisam jos negde video da ljudi pricaju na ovakav nacin (uvek je sve super).
Nije ,znam da nije al eto da se zna.Mogao sam da odsecem i presadim ceo deo sa drugog auta al to nije to.
Inace ovo belilo je od tretiranja antirostom.Po navici ga koristim uvek posle mehanickog ciscenja.Ovde je radila celicna cetka na brusilici.Imam obicaj da to ponovim a onda krpa natopljena sa nitro razredjivacem.
Preko Wurth konvertor korozije (ako je uopste i bude).
Nebkv se opredelio za peskarenje sasije a ja ne.Ova moja sasija je zdrava kao dren i nije imalo smisla to raditi.
Mislim da je mehanicko ciscenje uz dobru zastitu sve sto treba ovoj sasiji.

Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 2008_059

Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 2008_060

Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 2008_061

Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 2008_062
Nazad na vrh Ići dole
KdF
KdF

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeČet 24 Jul - 8:43

Da li si slucajno merio debljinu lima tunela ili nekog drugog dela sasije?
Nazad na vrh Ići dole
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeČet 24 Jul - 8:59

Debljina lima je 3 mm What a Face
Ona dva mala srafa na celu tunela sluze da se njima ucvrsti prekidac stop svetla.
Sto je na hidraulickim kocnicama automat stopa ovde je to ova stvarcica.
Isuvise je mala da bih je slikao.Original je srecom i jako je tesko to naci.Crna plastika iz koje izlazi jedna polugica i dve zice sa crnom izolacijom.Jedna ide na tablu osiguraca a druga na papin nos.Smesno clown
E da,setih se jos necega.
Ceo snop cevi koje vode sajle,benzin je medjusobno fiksiran i zavaren za dno tunela.
Kod mladjih je izvodljivo uz dosta truda zameniti cev za dovod benzina (slobodna je u tunelu).Kod splita to nemoze.Osim toga split jedini od svih modela ima cevi za dovod benzina precnika 8 mm dok je od cvitera pa na dalje to 6 mm.
Nazad na vrh Ići dole
KdF
KdF

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeČet 24 Jul - 15:40

3 mm? Nije ni cudo sto se retko nalaze truli tuneli...
Nazad na vrh Ići dole
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeČet 24 Jul - 23:25

Danas sam nasao broj rama,tunela,mosta,skeleta ili ovoga sto trenutno sredjujem.
Kada se dodaju podovi na ovo onda se naziva sasija.
Mesto na kome je utisnut broj rama je odmah pored broja sasije.
To do danas nisam znao,cak nigde nisam nasao podatak gde se nalazi broj rama.
Na sambi su brojevi ramova okaceni i isli su od januara 1949 do juna 1955.
Tako svako moze da proveri jel mu broj u skladu sa brojem sasije,karoserije,motora,menjaca,prednjeg trapa.Ja strasno cenim to sto je nekada sve bilo definisano i do detalja jasno Very Happy
Kad zavrsim ovaj projekat sigurno cu da slikam brojeve svih komponenti i da ih prilozim uz sertifikat Basketball
Dakle na slici se vidi broj sasije -1-0130122- i broj rama -0137236-

Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 2008_063
Nazad na vrh Ići dole
nebkv
dr. VW
dr. VW
nebkv

Broj poruka : 1463
Godina : 44
Datum upisa : 04.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimeČet 24 Jul - 23:49

Zanimljiva sasija,zaista je specificna kao i ceo split uostalom,pa jos sa mehanickim kocnicama!Razlika izmedju moje sasije 53 i ove 49 je "samo" cetiri godine,ali su totalno razlicite(moja je jos i eksport!).Inace za peskarenje se radije opredeljujem jer mi je lakse tako nego da sam gulim,i ne samo to,vec u blizini imam peskaru sa povoljnim cenama.Na primer sasija bube bez podova 10tak evra
Nazad na vrh Ići dole
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimePet 25 Jul - 0:02

To Nebkv
Pa uglavnom znas sta ja nosim u KG na peskarenje.Nije problem cena vec maltretiranje + dodji sura kad ti zavrsimo.
E ,upravo me Ivan upozorio na moguc problem jer sam napisao da koristim antirost a u planu je kasnije Wurth.Da se ne napravi nezeljena reakcija ta dva.
Antirost je samo dok stoji u suvom da izoluje povrsinu metala a kasnije sam mislio da jos jednom mehanicki ocistim pa nitro i onda Wurth.
Danas sam skidom boje uklonio boju sa grede.Opet nitro posle toga i sto bi rekli -uvek nitro clown
Nazad na vrh Ići dole
GibaniTZa
dr. VW
dr. VW
GibaniTZa

Broj poruka : 1972
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimePet 25 Jul - 8:21

Tomo, dobro očisti taj skid...Pređi nekoliko puta nitrom ako treba! Ja sam se tako zajebao sa skidom jer mi se na nekoliko mesta potkradao u tačkicama i posle toga nisam mogao da ofarbam taj deo lima...Ma kao da ga je lim upio, na kraju sam morao da palim ta mesta brenerom...
Nazad na vrh Ići dole
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimePet 25 Jul - 8:52

To Gibanitza
Jeste gadan taj skid,kaze i moj farbar.
On kaze da se obrise a da tamo gde nije ostaje masna povrsina.
Malo cu da umanjim sanse za propust jer cu ponovo mehanicki da cistim sa celicnom cetkom na brusilici.
Jos nisam rekao da planiram da celu karoseriju ogulim skidom,svih 5-6 slojeva boje What a Face
Zvuci sumanuto ali izdrzacu.
Nazad na vrh Ići dole
GibaniTZa
dr. VW
dr. VW
GibaniTZa

Broj poruka : 1972
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimePet 25 Jul - 9:18

Mislim da biti bilo i lakše i jeftinije da oteraš školju na peskiranje...
Nazad na vrh Ići dole
Braca
dr. VW
dr. VW
Braca

Broj poruka : 1035
Godina : 75
Datum upisa : 14.08.2007

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimePet 25 Jul - 9:25

Mislim isto kao "Giba" smatram da je peskiranje efikasnije od "Skida" jedino sto mora da se kaze majstorima da vode racuna o velikim ravnim povrsinama da ih ne iskrive.
Peskiranje ce bolje pokazati "trulez" od skida i celicne cetke.
Nazad na vrh Ići dole
http://b92.net
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimePet 25 Jul - 11:35

To Braca and Gibanitza
Ne radi se o novcu i vremenu.
Nema dileme sta je za peskarenje a sta ne na samoj bubi.To mi je jednostavno,odsecem do visine dokle je trulo i uz rez malo obrusim.Nadalje uvis je sve sasvim sigurno zdravo.
Kad se kaze peskarenje prva misao u glavi mi je blatobrani i felne,mozda prednji i zadnji vezni lim.Ostalo ne jer me zanima da sacuvam glatku povrsinu lima a ne da je napravim reljefnom peskarenjem ili brusenjem.
To dosada nisam radio a sve se isplati za ovaj auto.
Zadnju duplo W haubu sam ogulio skidom.Planiram da isto uradim i sa prednjom i sa vratima i na kraju sa karoserijom.
Slazete se da ima smisla?
Znaci peskarenje cu primenjivati za uklanjanje korozije na pojedinim delovima a ne i za skidanje boje.
Sad,jeste ova karoserija i u gornjim delovima korodirala na krugove ali to cu mehanicki da ocistim i zastitim Wurthom.
Drugim recima,da mi je cela karoserija u koroziji po meni bi tada imalo smisla peskariti je.
U KG gde peskarim bi za celu karoseriju trebalo oko 2,5 do 3 radna casa po 40 EUR.Znaci ne radi se uopste o nekom velikom novcu vec o tome sta zelim da dobijem na kraju.
Imacu ovako 10-tak dosadnih dana kada skid stipa za oci ali dobicu i bolji rezultat po meni.
U svakom slucaju je dobro sto pomazete,uvek su trojica pametnija od jednog Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
bubuleja
dr. VW
dr. VW
bubuleja

Broj poruka : 1021
Godina : 46
Datum upisa : 03.10.2007

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimePet 25 Jul - 12:34

ja sam pjeskario šasiju na mojoj 67 pre par godina i ispalo je ok na oko ali ja nisam bio zadovoljan nikad se nisam riješio pjeska...brzo gotovo dobro izgleda...ali....pjesak ostane i onda lagano ruje iznutra.

ja više nebi pjeskario šasiju...blatobrane svakako
Nazad na vrh Ići dole
becavw
Vazdušno hlađeni mozak
Vazdušno hlađeni mozak
becavw

Broj poruka : 585
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimePet 25 Jul - 16:34

Video sam povrsine pekarene plastikom i rad je super, povrsina je glatka i ravna kao staklo, znaci ne skida i ne ostecuje metal cak ni u mikronima...

Cuo sam da je i led efikasan Question

Jel zna neko vise o tome?
Nazad na vrh Ići dole
vlajko05
dr. VW
dr. VW
vlajko05

Broj poruka : 1438
Godina : 41

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitimePet 25 Jul - 19:06

led je efikasan , ali ako se radi sa SUVIM ledom ( CO2 u cvrstom stanju ) inace led od vode i nije bas za metal slozicete se, ima firma u BG koja skida grafite sa fasada ledom, a oni rade i peskarenje, ja sam kod njih nosio felne , i pricao sam sa gazdom koji mi je proicao kako je kupio posebnu masinu za peskarenje karoserije , koja radi sa manjim pritiscima bas da se ne bi iskrivile velike povrsine , inace ja sam peskario krila klasicnom metodom, 9 bar. pritisak i dizna koja duva peska oko 30 mm i nista se nije iskrivilo , jako sam bio zadovoljan
Nazad na vrh Ići dole
http://www.buba-beograd.com
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949   Sredjivanje splita novembar 1949 - Page 3 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Sredjivanje splita novembar 1949
Nazad na vrh 
Strana 3 od 34Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4 ... 18 ... 34  Sledeći
 Similar topics
-
» Oval faltdah novembar 1956
» Restauracija barndoor panela novembar 1950
» zadnja hauba pre 1949
» delovi za bubu iz 1949 godine
» sredjivanje T2b panel

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu