| Sredjivanje splita novembar 1949 | |
|
+59Carbon Bug-ren bubac Jovan lepibajloni Ata Krebs Srki Split Vanja mimi westfalia Lasto axy wendol igorA pocetnik Pepi bili bubamara nebojša Ivan luft iron kosta Slavko St yeti cacak djordje 1200j Milosk bibin11 emil_MK mavs Nemanja Nikolić AC ACA Dika Klemen Klemen pavle Rakas Boris milan Admin strid mema zikale vlaja bubuleja GibaniTZa nebkv dexit Braca jovca popesky igorsnegi pera Ivan V vlajko05 nikson KdF Doktor becavw toxic Bugman Tomas Volk 63 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Tomas Volk dr. VW
Broj poruka : 2511 Lokacija : Raca Kragujevacka Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Pet 26 Dec - 19:11 | |
| Taj koji imas nece posluziti.Prvo treba da se na karoseriju zavari rep a onda nemozes prici da bi se punktovalo.Donju stranu bi dohvatio a gore samo pocetak. | |
|
| |
emil_MK pridošlica
Broj poruka : 39 Godina : 37 Lokacija : skopje makedonija Datum upisa : 21.12.2007
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Pet 26 Dec - 23:35 | |
| Pffff... kome bre treba presa za izrada limarijske delove ....
Salu na stranu , svaka cast Tomo ODLICAN rad... | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Sub 27 Dec - 10:13 | |
| To Emil Mislim da svako uz malo muke moze da radi za sebe deo po deo. Da je problem u presi odavno bih je kupio. Problem su alati koji idu svaki posebno za svaki deo.Kad se sve sabere trosak bi bio da ni drzava nebi imala da pozajmi za tu investiciju za ceo auto. Jedino ostaje da se ovako uz improvizaciju ti delovi prave ili da se kupuju od drugih koji to isto improvizuju.Tu vise nije rec o NOS delovima limarije za ove stare modele,toga nema. Gotova sva cetiri Sledeca su mesta za oslanjanje karoserije u zadnjem delu.To isto pripada unutrasnjem zadnjem blatobranu.Takodje je za split atipicno i izgleda ovako: Iseceno sa karoserije i postavljeno na svoje mesto na sasiji : Na karoserijama je taj deo ostavio traga.Sastoji se od trostrukog lima ukljucujuci i unutrasnji blatobran pa je to idealno za drzanje vlage. Moja karoserija : Ivanova: | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Sre 31 Dec - 16:32 | |
| Evo gotovog dela za vozacevu stranu.Treba jos zapunktovati ova tri elementa ali to tek kad karoserija bude spustena na sasiju. Na prvoj slici je levo deo unutrasnjeg blatobrana,u sredini deo za vezivanje karoserije za sasiju debljine 2mm i desno deo za ojacanje debljine 1 miilimetar (kao i blatobran). Jako bih voleo da vidim drugacije resenje.Tesko je raditi sa limom od 2mm a da se postigne preciznost u merama i naleganju.Sa slika se ne vidi ali je ceo sklop zakrivljen i nema ni jednu osu simetrije.Utesno je da je za suvozacevu stranu sve ovo preslikano u ogledalu. Jedini nacin je praviti ove delove ako covek hoce da ima te splitove,drugi put ne postoji.Jeste muka ali verujem da ce se isplatiti Evo i slike gde je sve zajedno ali opet i tu se ne primecuje kriva o kojoj vam pricam. | |
|
| |
Ivan V dr. VW
Broj poruka : 946 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.08.2007
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Sre 31 Dec - 17:16 | |
| He he he | |
|
| |
bibin11 dr. VW
Broj poruka : 992 Godina : 49 Lokacija : Arandjelovac Datum upisa : 23.11.2008
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Sre 31 Dec - 17:54 | |
| Tomo,trebao bi to i ostalo sto radis praviti serijski i prodavati(ako vec to neradis )Veruj mi da bi dosta nas od tebe kupovalo | |
|
| |
emil_MK pridošlica
Broj poruka : 39 Godina : 37 Lokacija : skopje makedonija Datum upisa : 21.12.2007
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Sre 31 Dec - 18:09 | |
| nemam sta da dodam od prosli put ... SVAKA CAST !!!!
dobro sto imas sa sta da sporedis , mogu da zamislim situacija kod mene ako nadjem neki deo od ovala da je tolko rdzav da nemogu da imam sa sta da sporedim e to je vec loso ... | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Sre 31 Dec - 21:21 | |
| To Bibin11 Ja to vec i radim ali u obzir dolaze samo delovi kojih nema u ponudi ili im cena nije povoljna za nase uslove a jedino ih ima preko. Sve ostalo sto moze da se kupi ne radim. Za mladje modele ima svega a ovo uglavnom pogadja bube pre 60 i sve T1. Bukvalno ako hoces nesto staro osudjen si na neku skupu reprodukovanu limariju. Konkretno ovaj isti deo ali sasvim razlicit sam na mom sad vec bivsem ovalu 56 resio tako sto sam isekao sa 57,peskario i onda radio transplantaciju. Tada je to moglo jer se nasao zdrav deo ali kod splitova prakticno toga nema.Uopste je sreca da imam sve detalje iako raspadnute.Sluze da se premeri,uporedi i na kraju dobije ideja kako to napraviti ponovo. Na kraju i u svetu tako rade. To Emil MK Nece biti problema za detalje na tvom ovalu jer nas je ovde na forumu vec nekoliko koji smo imali problem sa tim.Ako sta zapne,dobices slike,mere,crteze,nije to problem. Da budem iskren plasio bih se da mi neki KDF padne jer za to nemam dovoljno podataka meni dostupnih. Koliko god se trudio uvek moze bolje i videces to a najveca je stvar u tome sto si vratio u zivot nesto otpisno i baceno. | |
|
| |
bibin11 dr. VW
Broj poruka : 992 Godina : 49 Lokacija : Arandjelovac Datum upisa : 23.11.2008
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Sre 31 Dec - 21:40 | |
| Da.Negde na forumu sam video to sto pravis za T1,sada ovo l jos ko zna sta....Svaka ti cast. | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
| |
| |
Tomas Volk dr. VW
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Pon 5 Jan - 23:59 | |
| | |
|
| |
dexit dr. VW
Broj poruka : 1446 Godina : 46 Lokacija : belgrad[e] Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Sre 7 Jan - 22:31 | |
| koji kralj | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Čet 8 Jan - 20:21 | |
| Posto se praznicima ne radi malo sam cistio razvodnu kapu. Da podelim sa vama slike. Kapa je za razvodnik paljenja VE 4 BRS 383 koji je isao na motore od 25KS do 21. decembra 1953.Kablovi se ne ubadaju kao kod kasnijih kapa vec se podvlace pod poklopac kape i onda stezu sa ova dva srafa.Stezanjem se kabl nabada na siljke i tako dobija spoj Veoma je sve to cudno kad znamo kakve su kape posle ove. Evo jos jednog linka tek da potvrdi da nas cudnih ima na sve strane http://vwsplit.se/ Ziveli i srecan bozic zelim | |
|
| |
mavs VW zaluđenik
Broj poruka : 156 Godina : 42 Lokacija : Slovwenia Datum upisa : 17.04.2008
| |
| |
Tomas Volk dr. VW
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Čet 8 Jan - 22:41 | |
| To Mavs U Svedskoj se nalaze kao gljive u sumi a i kod nas je slicno samo sto mi vise volimo da beremo T1 | |
|
| |
Doktor dr. VW
Broj poruka : 801 Godina : 46 Lokacija : Poreč Datum upisa : 20.09.2007
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Pet 9 Jan - 15:50 | |
| To je Tockfors, muzej na otvorenom u Švedskoj ! To bi više volio vidjeti od Volksworld showa... | |
|
| |
Ivan V dr. VW
Broj poruka : 946 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.08.2007
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Pet 9 Jan - 21:27 | |
| Evo lepe slike jednog standard splita. Nije 49 vec 52. Koliko sam razumeo Tomin ce biti crn. Karakteristicno odsustvo hromiranih delova. | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Pet 9 Jan - 21:36 | |
| Ta slika pomaze Beci oko mog bivseg splita,meni ne Nasao sam dosada samo dva crna sredjena standarda.Jako retka verzija tih 10 meseci.Ovaj sa crvenim detaljima je uvek isao za isporuku u Belgiju dok je skroz crn bio za D.Problem je sto sam procitao da se nije auto razlikovao samo sa crvenom pratecom bojom vec je normalno da je imao i npr hromirane okvire farova ili hromirane brave na vratima.To onda jeste standard ali sa tim detaljima i nije bas. Resio sam da ne komplikujem sa belgijskom varijantom.I tako mi u sertifikatu za njega pise da je nov isporucen u Frankfurt.Znaci bice skroz crn. D tablica na prvom splitu nema veze sa crvenom bojom.Pre bi imalo smisla da se nasla na drugom splitu | |
|
| |
nebkv dr. VW
Broj poruka : 1463 Godina : 44 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Pet 9 Jan - 22:54 | |
| | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Sub 10 Jan - 10:58 | |
| Ovaj izgleda da i nema kompresiju Okrece kao lud | |
|
| |
becavw Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 585 Godina : 47 Lokacija : Lugano Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Sub 10 Jan - 12:59 | |
| Jedva cekam da i tvoj ovako palimo na kurblu ali sa naravno boljom kompresijom. Ja glasam da prvi Nesa proba, ako neko ima snagu to je on Ja cu da drzim gas pa moze obe ruke da koristi | |
|
| |
nebkv dr. VW
Broj poruka : 1463 Godina : 44 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Sub 10 Jan - 14:18 | |
| - Tomas Volk ::
- To Mavs
U Svedskoj se nalaze kao gljive u sumi a i kod nas je slicno samo sto mi vise volimo da beremo T1 Nije ni cudo sto se po delove limarije za splitove ide na sever Beca Okusacemo se | |
|
| |
Milosk VW zaluđenik
Broj poruka : 186 Godina : 38 Lokacija : Bačka Palanka Datum upisa : 02.07.2007
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Sub 10 Jan - 14:52 | |
| Kod njih naći VW u šumi je isto ko i kod nas fiću. | |
|
| |
jovca dr. VW
Broj poruka : 805 Godina : 40 Lokacija : Svilajnac Datum upisa : 24.10.2007
| Naslov: Re: Sredjivanje splita novembar 1949 Sub 10 Jan - 15:19 | |
| | |