| Konstanter ili konsanta za pokazivac nivoa goriva | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
bodeja VW entuzijasta
Broj poruka : 79 Godina : 54 Lokacija : Nis Datum upisa : 08.09.2007
| Naslov: Konstanter ili konsanta za pokazivac nivoa goriva Uto 11 Mar - 23:22 | |
| Da li neko moze da mi kaze tacne oznake konstante. Znam da se strucno zove zener dioda, ili mozda bese tiristor... Trebaju mi oznake - vrednosti, jer bi hteo da kupim, da je zamenim. Naime, prilikom budzenja doslo je do pogresnog spajanja kablova i konstanta je izgorela (nisam ja nego autolimar). Elektricar je zamenio ali mi ne pokazuje tacno. Kada je pun rezervoar pokazuje da je do pola pun, a onda kada ide prema rezervi, pokazuje tacno. Plovak je ok, merio sam om - metrom, lepo radi i radilo je sve perfektno pre budzenja. Znate mozda sa foruma da sam je komplet sredjivao. Tek sam je skoro napunio do vrha i shvatio sam da ne pokazuje tacno. Please help...Kdf??? | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Konstanter ili konsanta za pokazivac nivoa goriva Sre 12 Mar - 9:56 | |
| Postojale su dve vrste konstantera. Jedan je sa sijalicom i zener diodom, a drugi je sa bimetalom i grejacem. Da li si otvorio tvoj konstanter, i ako jesi sta ima u njemu? | |
|
| |
bodeja VW entuzijasta
| Naslov: Re: Konstanter ili konsanta za pokazivac nivoa goriva Sre 12 Mar - 10:16 | |
| Nisam otvarao, ali posto je Mexico 1982, predpostavljam da je ova druga varijanta... Da slikam odpozadi bez rasturanja ako pomaze... A kako mislis sa sijalicom. da li se vidi kada gori ta sijalica, sada ni ja vise nisam siguran... | |
|
| |
| |
| |
bodeja VW entuzijasta
| Naslov: Re: Konstanter ili konsanta za pokazivac nivoa goriva Sre 12 Mar - 10:58 | |
| Ok, mnogo ti hvala. Ne moras da meris i da se maltretiras. Videcu po ovome sto si poslao. Verovatno cu tek za vikend da budzim. Mnogo ti hvala jos jednom. javljam rezultate... | |
|
| |
| Naslov: Re: Konstanter ili konsanta za pokazivac nivoa goriva Sre 12 Mar - 13:30 | |
| Izmericu svejedno, odavno to ocu da uradim pa nikako. Ta kutijica inace moze da se zameni i obicnim integrisanim stabilizatorom napona tipa LM78XX, koji kosta oko 20 dinara. Zener dioda je doduse jos jeftinija, kosta mozda par dinara. | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 40 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Konstanter ili konsanta za pokazivac nivoa goriva Sre 12 Mar - 19:10 | |
| | |
|
| |
jovca dr. VW
Broj poruka : 805 Godina : 40 Lokacija : Svilajnac Datum upisa : 24.10.2007
| Naslov: Re: Konstanter ili konsanta za pokazivac nivoa goriva Čet 13 Mar - 7:58 | |
| trebalo bi da jeste. a kako ja na mojoj 1303 da skinem drzac tog pokazivaca nivoa goriva. odvijem ga ali ne mogu da ga podignem na gore jer ima ona pregrada za vazduh vidi se na slici ali kod nene je to mnogo skuceno mnogo blizu jedno drugog. i ako ima neko kompletan uredjaj za merenje za 1303 neka mi se javi na pm kupio bih hvala | |
|
| |
bodeja VW entuzijasta
| Naslov: Re: Konstanter ili konsanta za pokazivac nivoa goriva Čet 20 Mar - 9:07 | |
| Ipak mi je sa bimetalom i grejacem. Jos nisam stigao da ga rasturim a on je vec sagoreo. Juce mi se zadimilo iz instrument table. Otvorio sam, i oni sitni namotaji na bimetalu su spaljeni. Djenka je odradio svoje. 12-ti osigurac od 8A nije bio ispravan nego je motana licna. Trebao je on da rikne. Samo mi je pitanje sta nije u redu sa strujom pa se to desilo. Imali neko od mexikanaca da mi slika instrument tablu od pozadi da vidim gde idu kablovi od dela za plovak na dalje, kako se povezuje. Izgleda da mi je neka zbrka... PS: Nisam ja motao licne - student nije zapalio zito! | |
|
| |
| Naslov: Re: Konstanter ili konsanta za pokazivac nivoa goriva Čet 20 Mar - 11:13 | |
| Imas gore semu. Konstanter mozes potpuno da zamenis integrisanim stabilizatorom napona, tipa 78xx, samo jos da izmerim napon (konacno ako ne zaboravim)... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Konstanter ili konsanta za pokazivac nivoa goriva | |
| |
|
| |
| Konstanter ili konsanta za pokazivac nivoa goriva | |
|