| jaram | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
strid dr. VW
Broj poruka : 1592 Godina : 73 Lokacija : Grocka Datum upisa : 20.06.2007
| Naslov: jaram Ned 3 Feb - 21:08 | |
| sitna zadovoljstva puko jaram na mestu koje sam obelezio e sad, jel smem da varim bez kompletnog rasklapanja,ili mora da padne rasklapanje (da nesto ne strada ) | |
|
| |
Dika dr. VW
Broj poruka : 3851 Godina : 72 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
| |
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: jaram Ned 3 Feb - 21:59 | |
| Ako se vari za samu cev, trebalo bi izvaditi tu tragarmu (rame) i izvuci semering i iglicni lezaj tragarme - jedino oni mogu da stradaju od grejanja. | |
|
| |
strid dr. VW
| Naslov: Re: jaram Ned 3 Feb - 22:13 | |
| mislim da je bas uz samu cev znaci sve su sanse da ce morati dole bas i nisam srecan,al nije ni prvo ni poslednje | |
|
| |
Dika dr. VW
| Naslov: Re: jaram Ned 3 Feb - 22:13 | |
| - KdF ::
- Ako se vari za samu cev, trebalo bi izvaditi tu tragarmu (rame) i izvuci semering i iglicni lezaj tragarme - jedino oni mogu da stradaju od grejanja.
potrebno je skinuti samo semering pa tragrame vratiti na mesto i onda variti, nista drugo se nece desiti sem sto ce se istopiti mast koju ce nadoknaditi nova prilikom kompletiranja jarma. | |
|
| |
strid dr. VW
| Naslov: Re: jaram Ned 3 Feb - 22:17 | |
| Diko mali off,one srafove je odradilo AT ulje bez problema | |
|
| |
| Naslov: Re: jaram Ned 3 Feb - 22:29 | |
| Ako se usled varenja odgreje iglicni lezaj, materijal ce da omeksa i vrlo brzo ce da strada. Treba obavezno izvaditi i lezaj, narocito ako se vari obicnim elektro-lucnim aparatom jer se tako materijal jako greje. | |
|
| |
Dika dr. VW
| Naslov: Re: jaram Pon 4 Feb - 7:17 | |
- Ako se usled varenja odgreje iglicni lezaj, materijal ce da omeksa i vrlo brzo ce da strada. Treba obavezno izvaditi i lezaj, narocito ako se vari obicnim elektro-lucnim aparatom jer se tako materijal jako greje.
Ukoliko se jaram vari sa CO2 aparatom temperatura koja nastaje je tek tolika da mast dovodi do topljenja a ne isparenja samim tim i ne postoji mogucnost da dodje do poremecaja ni strukture materijala a ni termicke obrade delova iglicastog lezaja. Ukoliko je tragrame na svom mestu prilikom varenja ono ce dodatno rasporediti toplotu nastalu varenjem i samim tim sniziti temperaturu kod iglicastog lezaja. | |
|
| |
| Naslov: Re: jaram Pon 4 Feb - 8:35 | |
| Za CO2 ne znam, jer nikad nisam vario takvim aparatom. Za obican elektrolucni aparat znam da vrlo lako usijava materijal debljine 3-4 mm ako se malo duze vari, cak i strujom od 100-120A i elektrodom od 2,5 mm. | |
|
| |
jovca dr. VW
Broj poruka : 805 Godina : 40 Lokacija : Svilajnac Datum upisa : 24.10.2007
| Naslov: Re: jaram Pon 4 Feb - 16:43 | |
| za elektro-lucni aparat zaboravi samo ces da ga probusis. jedino probaj Co2 aparatom. da ne pricamo o skupljim varijantama. | |
|
| |
Mico Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 628 Godina : 50 Lokacija : Zemun polje Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: jaram Pon 4 Feb - 17:40 | |
| @strid, eto šanse da "spustiš" prednji kraj bube | |
|
| |
| Naslov: Re: jaram Pon 4 Feb - 20:29 | |
| Zašto da probuši (tj. progori)? Pa elektrolučnim aparatom se vare i limovi od 1,5 mm, a ona gvožđurija oko jarma ima sigurno 3 mm. | |
|
| |
Dika dr. VW
| Naslov: Re: jaram Pon 4 Feb - 21:27 | |
- Zašto da probuši (tj. progori)? Pa elektrolučnim aparatom se vare i limovi od 1,5 mm, a ona gvožđurija oko jarma ima sigurno 3 mm.
Da ta gvozdjurija je od lima 2mm ali kad je nova a na delu gde je naprsnuce sada ne verujem da ima i 1mm (korozija iznutra). | |
|
| |
strid dr. VW
| Naslov: Re: jaram Pon 4 Feb - 22:44 | |
| tacno tako Diko one dve vertikale su bas utanjile a na toj strani gde je puklo i solja gore (gde se srafi amortizer) kuka za intervencijom | |
|
| |
bubamara Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 668 Godina : 58 Lokacija : Smederevo Datum upisa : 15.11.2007
| Naslov: Re: jaram Uto 5 Feb - 0:47 | |
| to je jaram na onoj bez školjke? nisi mi pričao za naprslinu....pa da li te muči aparat CO2? ako ne žuriš, da vidimo, ima ga ovaj moj ovde, samo što trenutno radi jenu bubu i peglicu... | |
|
| |
strid dr. VW
| Naslov: Re: jaram Uto 5 Feb - 0:52 | |
| ma jok na onoj crvenoj,video sam kad sam menjao amortizer onaj dole je OK | |
|
| |
| Naslov: Re: jaram Uto 5 Feb - 0:56 | |
| onda da dodješ do mene pa da to završimo na licu mesta! zašto da se zezaš sa crvenom, onu drugu spuštaj... | |
|
| |
strid dr. VW
| Naslov: Re: jaram Uto 5 Feb - 1:03 | |
| ma ne mogu ovako da je dam burazeru,nema smisla naslednik je vozio cucemo se zicom oko toga | |
|
| |
| Naslov: Re: jaram Uto 5 Feb - 1:10 | |
| taman posla tako da je daš, zavarićemo! nego ono što sam video, onu šasiju da spustiš, ona da nosi motor sa onom radilicom i dva webera...ima da bude mrak! | |
|
| |
strid dr. VW
| Naslov: Re: jaram Uto 5 Feb - 1:15 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: jaram Uto 5 Feb - 8:28 | |
| Ako je to trulo i istanjeno korozijom, nema smisla samo variti. Treba iseci trule delove pa zavariti nove, bilo je ranije kod Golasa da se kupi ojacanje u vidu dve polutke koje se zavare izmedju cevi preko tih nosaca, verovatno ima i sada. Ove polutke su bile od lima debelog oko 3 mm. | |
|
| |
| Naslov: Re: jaram Uto 5 Feb - 11:07 | |
| Naravno, Slobo...smislićemo već nešto, sve se da napraviti...jaram na mojoj beloj je bio varen, sa ojačanjima... | |
|
| |
Croqy VW zaluđenik
Broj poruka : 196 Godina : 50 Lokacija : Beograd Datum upisa : 17.05.2010
| Naslov: Re: jaram Čet 30 Sep - 18:18 | |
| Davno zamrla tema, ali nove muke stigle. Ovog puta kod moje bube na jarmu. Da iskoristim ovu sliku (I ja zahvaljujem Stridu)... Pa da pitam znalce! Naime, meni se sam držač amortizera (od crvene linije pa na gore) rascvetao, koliko sam uspeo da vidim bez skidanja trapa, od osovine rupe kroz koju prolazi amortizer pa prema spoljnjem obodu u pravcu gde stoji točak. Rascep je dužine nekih 2, 2.5 cm, naravno deformisan prilikom lupanja i čupanja amortizera u toj regiji. Da li se ovo može nekim čekićem prvo malo ubediti, a potom i zavariti (sastaviti)? Jesu li potrebna & poželjna neka dodatna ojačanja pri eventualnom varenju? Neki bilio kakav drugi savet? | |
|
| |
Dika dr. VW
| Naslov: Re: jaram Čet 30 Sep - 18:28 | |
| Vrati cekicem u prvobitni polozaj i vari, netrbaju nikakva ojacanja samo dobro izvari! | |
|
| |
Croqy VW zaluđenik
Broj poruka : 196 Godina : 50 Lokacija : Beograd Datum upisa : 17.05.2010
| Naslov: Re: jaram Čet 30 Sep - 18:35 | |
| Javljam rezultat~ Mada, kapiram da je najbolji pristup, skinuti krilo, obezbediti amortizer da nije blizu mesta gde se vari...? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: jaram | |
| |
|
| |
| jaram | |
|