| pumpa za vodu | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
dmita pridošlica
Broj poruka : 14 Godina : 50 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 06.04.2016
| Naslov: pumpa za vodu Pet 19 Avg - 21:41 | |
| Pre neki dan sam video ovo | |
|
| |
bili VW zaluđenik
Broj poruka : 239 Godina : 48 Lokacija : Neusatz Datum upisa : 15.11.2008
| Naslov: Re: pumpa za vodu Sub 20 Avg - 11:45 | |
| | |
|
| |
nebkv dr. VW
Broj poruka : 1463 Godina : 44 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
| Naslov: Re: pumpa za vodu Sub 20 Avg - 12:48 | |
| Koliko vidim ovo je 1.6 jednostruki usis sto je super Jos ako je instalacija 12v puno znaci mala dinama 12v a uz nju i orginalni regler kao nov Kazem "puno znaci" zbog toga sto dobro dodje kod motora 30ks,ili kasnijih koji su orginalno bili 6V a covek zeli da ih prebaci na 12v Nema brusenja lezista diname i upropastavanja bloka 30ks a kod novijih se zadrzava starinski izgled | |
|
| |
dmita pridošlica
| Naslov: Re: pumpa za vodu Sub 20 Avg - 19:50 | |
| | |
|
| |
nebkv dr. VW
| Naslov: Re: pumpa za vodu Sub 20 Avg - 22:28 | |
| Verovatno ce neko znati detaljnije da pojasni ali kako je meni objasnio jedan momak koji koristi ovaj motor i pumpu za zalivanje taj razvodnik sluzi kao neka zamena za akumulator ili nesto slicno Inace vidjao sam po netu slicne razvodnike sa vrtoglavim ciframa Gledam neke detalje oko ovog motora i imam utisak da je novije proizvodnje,od 70tih pa na dalje | |
|
| |
dmita pridošlica
| Naslov: Re: pumpa za vodu Ned 21 Avg - 9:44 | |
| Evo malo bolje fotke | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: pumpa za vodu Ned 21 Avg - 14:28 | |
| Taj razvodnik u sebi sadrži sve što je potrebno za paljenje uključujući tu i bobinu i generator, ukratko taj motor ima magnetno paljenje i ne treba mu akumulator da bi radio. Loša strana je što je veliki i ne može da se zatvori hauba pa ga najčešće zamene običnim sistemom za paljenje. | |
|
| |
bili VW zaluđenik
Broj poruka : 239 Godina : 48 Lokacija : Neusatz Datum upisa : 15.11.2008
| Naslov: Re: pumpa za vodu Pon 22 Avg - 10:09 | |
| Video sam gomilu ovakvih motora-pumpi. Radi se o Rosenbauer vatrogasnim pumpama i imalo ih je svako DVD, vatrogasne brigade po nekoliko, vojska, pa čak i veća preduzeća.
Ima ih raznih jer su se pravile dugi niz godina, a i uvek je bilo nekoliko modela različite snage u pobudi. Viđao sam i kataloge ovih pumpi sa sve tehničkim podacima.
Razvodnik jeste magnetni da pumpa može raditi i bez akumulatora.
Meni je krajnje zanimljiv taj filter vazduha, a moja pretpostavka zašto su njega stavljali je zato što zauzima manje mesta pod haubom pumpe. | |
|
| |
Doktor dr. VW
Broj poruka : 801 Godina : 45 Lokacija : Poreč Datum upisa : 20.09.2007
| Naslov: Re: pumpa za vodu Čet 3 Nov - 15:33 | |
| - KdF ::
- Loša strana je što je veliki i ne može da se zatvori hauba pa ga najčešće zamene običnim sistemom za paljenje.
To uopće nije točno. Velik je pa ljudi koji žele magneto razvodnik obično izbace pumpu goriva (zamjene je električnom), a na blok našarafe poklopac sa držačem za magneto razvodnik. To onda izgeda ovako: | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: pumpa za vodu Uto 8 Nov - 14:24 | |
| | |
|
| |
nebkv dr. VW
| Naslov: Re: pumpa za vodu Sre 9 Nov - 9:49 | |
| Kada je situacija kod nas u pitanju,s obzirom da je motor i dalje papiroloski sastavni deo auta ljudi ga ne stavljaju-zadrzavaju iz vise razloga a verovatno je osnovni sto svojom velicinom bas privlaci paznju Onaj ko je ubacio motor od pumpe ne zeli takvu paznju,a i onaj koji bi to stavio na regularan motor mozda bi pogresno bio shvacen u vezi porekla motora Meni se licno i ne svidja estetski | |
|
| |
kema dr. VW
Broj poruka : 974 Godina : 57 Lokacija : futog Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: pumpa za vodu Sre 9 Nov - 19:27 | |
| vrhunski razvodnici Scintilla skoro isti na oko koristio je Bugatti .... cak je i Mercedes na svojim predratnim modelima ssk nosio Scintilla paljenje | |
|
| |
kema dr. VW
| Naslov: Re: pumpa za vodu Sre 9 Nov - 19:48 | |
| [img] [/img][img] [/img] nekad sam koristio ovaj lucasov predratni razvodnik Lucas king of the road | |
|
| |
kema dr. VW
| Naslov: Re: pumpa za vodu Sre 9 Nov - 19:50 | |
| [img] [/img] | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: pumpa za vodu | |
| |
|