| stranicni oluk na bubi | |
|
+5nebkv draganavala Dika nj sasho146 9 posters |
Autor | Poruka |
---|
sasho146 VW entuzijasta

Broj poruka : 126 Godina : 49 Lokacija : Sk Datum upisa : 01.11.2007
 | Naslov: stranicni oluk na bubi Sre 2 Jan - 19:37 | |
| Srecnu Novu godinu zelim svim clanovima. Imam jedno pitanje, dali se mogu gornje zavrsetak karoserije oluk skinuti izbrusiti i budjiti ali dali ne posle da ulazi voda u vratima vozila, mislio sam da h izbrusim i skinem ali nisam siguran dali se to sme (mislim na one gornje oluk sto zavrsavaju kod prednjih vrata i nazad kod poklopca motora). Video sam jednu t1 bubu koja je bila tako odradjena i bila budjena stajala je sada na otpadu  . Molim za vase sugestije i predloge..dali budjiti  , da ili ne isplati li se poduhvat? Hvala svima
Poslednji put izmenio sasho146 dana Sre 2 Jan - 21:31, izmenio ukupno 2 puta | |
|
 | |
nj dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka : 373 Godina : 51 Lokacija : N. Beograd Datum upisa : 04.01.2012
 | Naslov: Re: stranicni oluk na bubi Sre 2 Jan - 20:25 | |
| Probaj da objasnis malo... Ja te bas nisam razumeo.
| |
|
 | |
Dika dr. VW

Broj poruka : 3851 Godina : 71 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
 | Naslov: Re: stranicni oluk na bubi Sre 2 Jan - 20:27 | |
| Verovatno mislis na oluk? Ako sam u pravu ja ti nebih preporucio da to radis! | |
|
 | |
sasho146 VW entuzijasta

| Naslov: Re: stranicni oluk na bubi Sre 2 Jan - 21:32 | |
| - Dika ::
- Verovatno mislis na oluk?
Ako sam u pravu ja ti nebih preporucio da to radis! zasto? moze objasnjenje . | |
|
 | |
draganavala dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka : 478 Godina : 52 Lokacija : Avala Datum upisa : 19.09.2011
 | Naslov: Re: stranicni oluk na bubi Sre 2 Jan - 22:07 | |
| pomenuti oluk drzi krov u pravom smislu te reci.. na prednjem i zadnjem otvoru za staklo krov je zapunktovan a po ivici oluka je zapertlovan i ako ti to iseces i bacis moraces da sam osmislis kako krov da pricvrstis ... a sad surova realnost: ako tim inzenjera auto industrije nije u to doba imao bolje resenje neces ni ti. sto se estetike tice na toj poziciji git zaboravi jer su dilatacije karoserije tolike da ce ubrzo da popuca i otpadne a voda ne bi smela da udje u vozilo ako su vrata pravilno nastelovana i zatvorena i imaju dobar keder | |
|
 | |
nebkv dr. VW

Broj poruka : 1460 Godina : 43 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
 | Naslov: Re: stranicni oluk na bubi Sre 2 Jan - 23:55 | |
| Imam jednu takvu u dvoristu,isecen oluk i odradjen pun var.Pregitovano i naravno kao sto je vec receno na dve tri pozicije git pukao.Vrata par godina bila bez kedera unutrasnjost bila puna vode i upropastila solidan patos.Okacicu sutra koju fotku,a slikacu i jednu iz casopisa po kojoj je covek dobio inspiraciju da odradi "kastraciju" oluka | |
|
 | |
nebkv dr. VW

Broj poruka : 1460 Godina : 43 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
 | Naslov: Re: stranicni oluk na bubi Pet 4 Jan - 17:26 | |
| | |
|
 | |
strid dr. VW

Broj poruka : 1592 Godina : 72 Lokacija : Grocka Datum upisa : 20.06.2007
 | |
 | |
sasho146 VW entuzijasta

| Naslov: Re: stranicni oluk na bubi Sre 6 Nov - 18:23 | |
| - nebkv ::
- Imam jednu takvu u dvoristu,isecen oluk i odradjen pun var.Pregitovano i naravno kao sto je vec receno na dve tri pozicije git pukao.Vrata par godina bila bez kedera unutrasnjost bila puna vode i upropastila solidan patos.Okacicu sutra koju fotku,a slikacu i jednu iz casopisa po kojoj je covek dobio inspiraciju da odradi "kastraciju" oluka
 Jel moze malo detaljnije ako nije problem, ortak i ja uradicemo samo sts treba da se najpre obezbedi od potrosnog materijala (git, lepak?)..isto, mislim i koji tip aprata za zavarivanje koristiti .. inace planiram kastrirati malu deo oluka spreda i pozadi a da iznad vrata ostane fabricki oluk. Dali je to izvodljivo i sa cim? Nije mi zao para ako dobro bide odradjeno.... Unapred hvala. | |
|
 | |
kema dr. VW

Broj poruka : 974 Godina : 57 Lokacija : futog Datum upisa : 19.11.2010
 | Naslov: Re: stranicni oluk na bubi Ned 21 Sep - 11:20 | |
| [img]  [/img][img]  [/img] ciscenje oluka | |
|
 | |
kema dr. VW

| Naslov: Re: stranicni oluk na bubi Ned 21 Sep - 16:20 | |
| [img]  [/img] jos par puta preci kiselinom i prebrusiti i bice podnosljivo | |
|
 | |
kema dr. VW

| Naslov: Re: stranicni oluk na bubi Pet 17 Okt - 22:13 | |
| [img][I[i[img]  [/img]mg]  [/img]MG] https://2img.net/h/oi62.tinypic.com/axhd74.jpg[/IMG][/img][img]  [/img][img]  [/img] od alata ti trebaju klesta i dva manja cekica da zatvoris oluk i dosta smirgle na osmirglanu povrsinu nanesena temeljna akrilna za felne u spreju a u ivicu oluka utisnuta zaptivna masa pa zatvorena kuckanjem sama oblina oluka odradjena istom zaptivnom masom bez upotrebe gita,ofarbano pravljenom farbom u spreju nasred dvorista | |
|
 | |
kema dr. VW

| Naslov: Re: stranicni oluk na bubi Pet 17 Okt - 22:16 | |
| [img]  [/img] ivicu oluka neotvarati vise od 90* jer ce puci kad se bude vracala | |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: stranicni oluk na bubi Sub 18 Okt - 11:42 | |
| Da li je krov fabrički spojen sa stranicom samo presavijanjem ivice oluka, ili je negde i punktovano? | |
|
 | |
kema dr. VW

| Naslov: Re: stranicni oluk na bubi Sub 18 Okt - 14:08 | |
| i meni je ovo prvi put da otvaram oluk .Video sam kako Adro otvara svog ovala,pa kad on sme  ... oluk je na ovom modelu presovan[img]  [/img] | |
|
 | |
draganavala dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka : 478 Godina : 52 Lokacija : Avala Datum upisa : 19.09.2011
 | Naslov: Re: stranicni oluk na bubi Sub 18 Okt - 19:47 | |
| na krovu 1303 zatekao sam po 3 tacke na svakoj strani oluka, klasicnu nisam otvarao, predpostavljam da je isto | |
|
 | |
Doktor dr. VW

Broj poruka : 801 Godina : 45 Lokacija : Poreč Datum upisa : 20.09.2007
 | Naslov: Re: stranicni oluk na bubi Sre 29 Okt - 9:24 | |
| - kema ::
-
na osmirglanu povrsinu nanesena temeljna akrilna za felne u spreju a u ivicu oluka utisnuta zaptivna masa pa zatvorena kuckanjem sama oblina oluka odradjena istom zaptivnom masom bez upotrebe gita,ofarbano pravljenom farbom u spreju nasred dvorista
Ovo je zeznut posao, pogotovo ovako na dvorištu, ali bolje i ovako odraditi nego pustiti da dalje trune. Mogu samo reći - bravo ! | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: stranicni oluk na bubi  | |
| |
|
 | |
| stranicni oluk na bubi | |
|