| BUBA-BUBI | |
|
+9shone GibaniTZa vwomoljica KdF markoniw Dika dechkotzar vlajko05 BUBI 13 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
BUBI VW zaluđenik

Broj poruka : 274 Lokacija : PA Datum upisa : 18.06.2007
 | Naslov: BUBA-BUBI Pet 3 Avg - 19:12 | |
|
Poslednji put izmenio dana Sub 4 Avg - 12:50, izmenio ukupno 2 puta | |
|
 | |
BUBI VW zaluđenik

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Pet 3 Avg - 19:30 | |
| | |
|
 | |
vlajko05 dr. VW

Broj poruka : 1438 Godina : 40 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
 | Naslov: Re: BUBA-BUBI Pet 3 Avg - 20:01 | |
| e kad se samo setim  | |
|
 | |
BUBI VW zaluđenik

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Pet 3 Avg - 20:08 | |
| Ja se nadam da cu brzo da zaboravim! Ali,neka,prezadovoljna sam. Poslacu jos neke fotke.  | |
|
 | |
BUBI VW zaluđenik

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Pet 3 Avg - 20:17 | |
| | |
|
 | |
vlajko05 dr. VW

Broj poruka : 1438 Godina : 40 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
 | Naslov: Re: BUBA-BUBI Pet 3 Avg - 20:35 | |
| bubi daj pojasni mi sta je ovo sivo po tunelima i patosu  | |
|
 | |
BUBI VW zaluđenik

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Pet 3 Avg - 20:48 | |
| Pa,to ti je neka zastita,posle varenja.Tacno cu pitam pa te obavestim.Vaz? Al dobro je,kao da gumificira,tako izgleda.Kaze muz-puz da smrdi i stipa za oci.  | |
|
 | |
dechkotzar dr. VW, spec. za Offtopic

Broj poruka : 1197 Godina : 46 Lokacija : Beograd Dorcol / Haarlem NL Datum upisa : 15.06.2007
 | Naslov: Re: BUBA-BUBI Pet 3 Avg - 22:02 | |
| i kada ocekujes da ce biti gotova? | |
|
 | |
BUBI VW zaluđenik

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Pet 3 Avg - 22:13 | |
| Gotova je. Sad je stigla pre 1/2h. Slikam je u nedelju. @vlajko05 To ti je body 999 pa preko body 992.Prska se preko vara. To je sve sto sam uspela da saznam.  | |
|
 | |
dechkotzar dr. VW, spec. za Offtopic

Broj poruka : 1197 Godina : 46 Lokacija : Beograd Dorcol / Haarlem NL Datum upisa : 15.06.2007
 | Naslov: Re: BUBA-BUBI Pet 3 Avg - 22:15 | |
| bubi bre skidaj se s'tog komjutera!!  | |
|
 | |
Dika dr. VW

Broj poruka : 3851 Godina : 71 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
 | Naslov: Re: BUBA-BUBI Pet 3 Avg - 22:25 | |
| Wurth je zakon. Bubi je napisala: "To ti je body 999 pa preko body 992.Prska se preko vara. To je sve sto sam uspela da saznam."
Imam malo rezerve prema body zastiti ukoliko se koristi direktno na lim bez predhodnog mazanja Wurth umvalderom i epoksidnom bojom, verujem da ce to sto je uradjeno biti dobro, medjutim ja obavezno prvo nanosim Wurh i eposidnu boju pa tek onda body cisto da bih dobio malo zvucne izolacije (od udara kamencica o pod i podkrila) | |
|
 | |
BUBI VW zaluđenik

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Pet 3 Avg - 22:47 | |
| @dechotzar Ko mi kaze! E,nemam poima sta i kako su mazali.  | |
|
 | |
markoniw Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 501 Godina : 70 Lokacija : Beograd Datum upisa : 10.07.2007
 | Naslov: Re: BUBA-BUBI Sub 4 Avg - 1:39 | |
| Ja sam takodje koristio 999 preko slovenacke osnovne boje i licno mislim da je sasvim zadovoljavajuci efekat obzirom na relaciju(marka vozila ,cena materjala i rezultat rada) | |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: BUBA-BUBI Sub 4 Avg - 7:33 | |
| Evo sta pise na njihovom sajtu:
Body 992 1K Anticorrosive primer High quality, 1K fast drying anticorrosive primer suitable for application over metallic and wooden surfaces. Excellent resistance to salinity, moisture and to severe weather conditions. Can be applied with a brush, roller or spray gun (1,8 mm nozzle diameter). It can be diluted 10-30% with nitro thinner (reducer) BODY ECO THINN. ZINC AND LEAD CHROMATE FREE.
Body 999 Rubber based seamsealer, ideal for bonding metallic surfaces and for joint filling of the car body. It is also suitable for the inner automobile parts that are not directly exposed to UV rays. Applied easily with a manual or pneumatic gun. Dries fast, depending on the thickness, remains elastic and dimensionally stable. After it dries it can be overcoated by any type of paint.
Iz mog iskustva, unutrasnjost kola (gornja strana poda i slicno) nema potrebe premazivati bilo kakvim zastitama tipa 950, 930 i slicno. Vlajkov recepat je najpriblizniji originalu (epoksi + akril), a i najbolji. Za zvucnu izolaciju ja sam stavio debeli filc ispod tepiha. Filc moze da se ukloni i da se osusi ako se pokvasi slucajno. Takodje ne treba lepiti "Kondor" i slicne hidroizolacione materijale, jer se oni odlepe, ispod njih se zavuce vlaga i pod pocinje da truli bez znanja vlasnika, pa se samo pojave rupe.
Uzgred, Body 989 je epoksidna osnovna farba, samo ne znam ima li je kod nas i kakvog je kvaliteta. Feropoks je ipak proveren. | |
|
 | |
BUBI VW zaluđenik

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Sub 4 Avg - 10:42 | |
| @KdF Fala sto si se i ovde ukljucio.Tvoje znanje i moje ne-znanje se savrseno uklapaju! Samo imam jedan mali problem,ja ti vladam vrlo malo engleskim,a kad su strucni tekstovi u pitanju 0. Pa kazi nesto na srpskom. Meni je cool,sto smo namazali to po podu,makar je lepse nego rupe i zakrpe.Nekako mi homogenizuje prostor,a uz put verovatno i stiti. Sad smo promenili gume na staklima ,pa valjda nece voda da se provlaci unutra.Tako da ce to lepo da traje. U nedelju planiram da ga fotkam skroz... A taj kobit,to smo namazali odozdo i oko tockova,kapiram da je to ok? Sta ti kazes? PozzzzVW.  | |
|
 | |

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Sub 4 Avg - 11:00 | |
| Kobit? Uf...
Pa evo, ukratko, za zastitu automobila se koriste razni premazi. Oni redjim dakle farbe, se mogu podeliti na osnovne i lak farbe. Od osnovnih su medju najboljima epoksidne (npr. Feropoks), a od lak farbi medju najbolje spadaju poliuretanske ili akrilne. Na go lim uobicajeno se nanosi prvo osnovna pa onda lak farba. Za popunjavanje neravnina koriste se razne vrste gitova, izmedju ova dva sloja.
Oni gusci premazi (kao Body 950, 930 i drugi) koriste se prvenstveno za zastitu automobila odozdo, dakle delova koji su izlozeni stalnim udarima kamencica koje bacaju tockovi. U ovim uslovima farba se brzo obije jer je tanka i tvrda pa korozija pocinje da deluje. Ovi gusci premazi omogucavaju da se nanese debeo sloj koji je elastican i otporan na udare kamencica, a preko njega se nanosi farba koja ga stiti. Ove premaze mozemo grubo da podelimo na one na bazi katrana i one na sintetickoj bazi. Premazi na bazi katrana imaju kratak vek jer se katran vremeno nekako isusi i isposti pa postaje krt, puca, u te mikropukotine se uvlaci vlaga i korozija pocinje. Sinteticki premazi su daleko dugotrajniji jer dugo zadrzavaju elasticnost. U svakom slucaju, lak farba preko ovakve zastite produzava vek trajanja iste.
Jos postoje i sredstva na bazi voska koja su jako retka i dobro impregniraju, a koriste se uglavnom za unutrasnje supljine karoserije koje su nepristupacne.
Najvaznije je da se sve ono sto se zasticuje pre bilo kakvog premazivanja sto bolje ocisti od rdje. Ako se preko rdje premazuje, to je bacnje para i vremena.
Sto se samog Body 992 tice, tamo pise da je to osnvna boja za metal i drvo. Body 999 je gusti lepak koji se koristi za zatavaranje spojeva, lepljenje raznih delova na karoseriji i tako dalje. | |
|
 | |
BUBI VW zaluđenik

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Sub 4 Avg - 11:12 | |
| E,super. Sve je to ocisceno i pripremljeno ko sto kazes.Nismo bas u mogucnosti da koristimo te klasa premaze i farbe,ali i ovo je bolje nego nista. I ja znam tu osobinu katrana,pa je pitanje: Na koliko vremena treba obnavljati premaz,tj. posle koliko vremena ona krti i otpada.Da li je to svake ili na koliko ,npr. zimskih sezona kada je izlozenost vlagi i ostalim korodivima-so i sl,veca? I da li se prilikom premazivanja,ponovo mora sve strugati ili samo delovi koji su osteceni? A sto se buke tice,da li mogu na "ledja" iza onog filca kod motora da stavim tablu stiropora,sa unutrasnje str.gde je mali gepek?Da li to moze izolovati zvuk u kabini?Ili imas bolji predlog? PozzzzVW.  | |
|
 | |
vwomoljica VW zaluđenik

Broj poruka : 178 Godina : 40 Lokacija : omoljica Datum upisa : 05.06.2007
 | Naslov: Re: BUBA-BUBI Sub 4 Avg - 11:55 | |
| Kobit mora da se obnavlja skoro svake godine, izgleda da je tu i da super stoji ali se podklobucio i drzi vodu tako da treba preci ceo patos sa celicnom da se vidi da li ce negde da popusti pa jovo nanovo. jos jedna losa strana kobita je sto nemoze da se nanosi kompresoro nega ocetkom, a to je neravnomerno i onda na delovima gde ima vise vuce pod dejstvom gravitacije i cepa se na delovima gde je tanje nanesen, zato je i body 950 mnogo bolji moze da se razedjuje i prska sa kompresor(a mislim da nije ni mnogo skuplji).
Sto se tice buke sa stiroporom neces da dobijes nista. Da li imas izolaciju i iz spoljasnje strane u motornom prostoru. Dobar auspuh i prede ko mace nema sta da se tu izoluje | |
|
 | |

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Sub 4 Avg - 12:06 | |
| Te katranske zastite su zbog tog pucanja jako nepogodne, bar za nase uslove. Cena je malo manja, ali ako se uzme u obzir neizbezno ponovno truljenje, pa neophodnost cestog obnavljanja, ciscenja, gubljenja vremena i zivaca, nikom ne preporucujem da ih koristi. Sinteticke zastite (kao 950) su nesto skuplje, a za uzvrat daju mnogo bezbriznih godina, samo ako se sve uradi kako treba.
Sto se izolacije od buke tice, iza tapacirunga pregradnog zida od motora (pozarni zid, firewall) ja sam stavio jos filca. Akustika kaze da za zvucnu izolaciju treba masa, odnosno materijal koji nema veliku gustinu (npr. stiropor) lose zvucno izoluje. Znaci, sto vise filca bolja izolacija. Na zalost, ni filc nije mnogo tezak, tako da ni on ne daje neku veliku izolaciju.
Ako je u kolima velika buka od samog motora, onda bi trebalo videti sta je sa onim tapacirungom oko motora, da li ga ima uopste (J Bube to nisu imale). Taj deo je vazan za apsorpciju zvuka. Filc sam stavio i na podove, ispod prednjih i zadnjih sedista. Treba da ima da se kupi u radnjama sa tapetarskim priborom, jer se koristi u tapaciranju namestaja.
E da, jos nesto. Zorka proizvodi neku zastitu za camce na bazi katrana i epoksidne smole, Epoksi-katran.
Epoksi Katran Dvokomponentni debeloslojni premaz na bazi epoksi smola i odabranih katrana. Zbog svoje veoma visoke nepropustljivosti na vlagu, vodu i kiseonik koristi se za zaštitu plovnih objekata, balast tankova i objekata koji su ukopani u zemlju. Koristi se u sistemu sa Mestral epoksi osnovnim.
Ima li ko neka iskustva sa ovim? | |
|
 | |
BUBI VW zaluđenik

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Sub 4 Avg - 12:29 | |
| Onda,ok,da ostavim ovo do proleca.Valjda nece za jednu zimu da napravi koroziju?A onda da ostruzem to i stavim taj 950....sta mislite? A sto se tice te izolacije,ja ne znam da li ima iza motora nesto deluje mi da nema.Unutra ima samo taj filc iza tapacirunga,nije jako bucno ali jeste na neki nacin,bilo bi bolje da se jos smanji buka. Ima li jos neka ideja sem filca i stiropora,mozda oba.Stiropor od 1 cm,i filc 1 cm...pa da probam-ili nesto trece?  Ako se sta vidi?  | |
|
 | |

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Sub 4 Avg - 13:10 | |
| Stiropor je termoizolacija - ako ti to treba onda ga stavi. On nije zvucna izolacija. U svrhu zvucne izolacije, osim filca mozda bi pomoglo neko sredstvo koje gusi buku (na primer Body Autoflex Special ili nesto slicno)...
Sto se tice slika, tamo na pozarnom zidu sa strane motora treba da postoji tapacirung koji gusi buku, ali na slici ne vidim ima li ga ili ne, mada mi se cini da ga ima.
Koje je godiste auto, uopste? Vidim da ima stari filter za vazduh i alternator, sto znaci da je neko verovatno naknadno ugradio alternator jer te dve stvari nisu fabricki isle zajedno koliko ja znam... | |
|
 | |
vwomoljica VW zaluđenik

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Sub 4 Avg - 14:08 | |
| Izgleda da postoji izolacija u prostoru agregata tako da treba vratiti filc i unutra gde je i bijo i nista ne dirati. A sto se tice izolacije motora alnasera i filtera za vazduh to su ovi u sarajevu budjili sve sto im ovi kauboji iz naemacke posalju, ona sarajevska sto sam je ja rasturijo za trajka je izgledala potpuno isto kao i ova na slici alternator stari filter i izolacija. | |
|
 | |
BUBI VW zaluđenik

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Sub 4 Avg - 16:41 | |
| E to mora da se raspitam,posto motor nije original,menjan je. Sad nesto anaser zeza,jutros nije hteo da upali.Eno ga ope kod Dr.Veceras cu da saznam detalje.  | |
|
 | |
vwomoljica VW zaluđenik

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Sub 4 Avg - 17:01 | |
| Da li je to on ofarbao napred kablove ili se to meni samo cini? | |
|
 | |
BUBI VW zaluđenik

| Naslov: Re: BUBA-BUBI Sub 4 Avg - 17:26 | |
| Koje kablove?  | |