| buba 1958 | |
|
+13adro15493 milan KdF goranmata kema nebkv bakir bubuleja zrenjaninac djcorto Dika nik vwk70 brabus 17 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
brabus Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 571 Godina : 43 Lokacija : pirot Datum upisa : 03.03.2010
 | Naslov: buba 1958 Čet 29 Mar - 23:01 | |
| | |
|
 | |
nik vwk70 VW zaluđenik

Broj poruka : 157 Godina : 40 Lokacija : vojka Datum upisa : 18.05.2011
 | Naslov: Re: buba 1958 Čet 29 Mar - 23:03 | |
| cestitam opasne tablice | |
|
 | |
Dika dr. VW

Broj poruka : 3851 Godina : 71 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
 | Naslov: Re: buba 1958 Pet 30 Mar - 8:56 | |
| | |
|
 | |
djcorto Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 583 Godina : 62 Lokacija : Dubai Datum upisa : 14.02.2010
 | Naslov: Re: buba 1958 Pet 30 Mar - 10:10 | |
| Skroman covek ... nasao kompletnu netaknutu 58, i to mu je korektno  I jos faltdach! Bravo majstore! | |
|
 | |
zrenjaninac Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 690 Godina : 52 Lokacija : Zrenjanin Datum upisa : 20.04.2010
 | Naslov: Re: buba 1958 Pet 30 Mar - 12:08 | |
| Odlicna | |
|
 | |
bubuleja dr. VW

Broj poruka : 1021 Godina : 45 Lokacija : rijeka Datum upisa : 03.10.2007
 | Naslov: Re: buba 1958 Pet 30 Mar - 13:15 | |
| peri deri doslovno...ako voliš tako naravno | |
|
 | |

| Naslov: .... Pet 30 Mar - 13:26 | |
| | |
|
 | |
bakir dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka : 324 Godina : 43 Lokacija : Bosna i Hervegovina Sarajevo Datum upisa : 30.11.2009
 | Naslov: Re: buba 1958 Pet 30 Mar - 13:54 | |
| bravo druze | |
|
 | |
bubuleja dr. VW

| Naslov: Re: buba 1958 Pet 30 Mar - 16:13 | |
| | |
|
 | |
nebkv dr. VW

Broj poruka : 1459 Godina : 43 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
 | Naslov: Re: buba 1958 Pet 30 Mar - 17:56 | |
| Ovo je po skoro svim delovima kasni oval i jedino sto nema je oval sekciju i instrument tablu.Ulazes kao da radis oval Isti slucaj je i moj bas rani oval.Skoro svi delovi kao da radim cviter a ipak oval | |
|
 | |
kema dr. VW

Broj poruka : 974 Godina : 56 Lokacija : futog Datum upisa : 19.11.2010
 | Naslov: Re: buba 1958 Pet 30 Mar - 22:00 | |
| Cestitam. dobar vw,mozda su i lampe tu negde | |
|
 | |

| Naslov: Re: buba 1958 Pet 30 Mar - 22:05 | |
| | |
|
 | |
bubuleja dr. VW

| Naslov: Re: buba 1958 Sub 31 Mar - 10:16 | |
| brabuse...uzmeš lijepo jedan dan za čišćenje ovih od crne farbe pa da vidiš kako če da sjaje ponovno | |
|
 | |

| Naslov: Re: buba 1958 Sub 31 Mar - 10:26 | |
| - brabus ::
- Dobra je, ovih dana cu postaviti detaljnije slike i krenuti sa nabavkom. stop svetla.vinklera i jos sto sta da bi je vratio u originalu.Branike imam nove NOS i prednji i zadnji od ovala
E, sad ... Vidis, da je moja, ja je NE BIH vracao u original, nego bih je samo osposobio za voznju. A zasto? Zato sto je izmenjena pre 40 ili 50 godina ugradnjom zmigavaca. I ko je onda u pravu? U koje je originalno stanje vracas? Ako je fabicko, onda samo NOS delovi, nista replike iz Astora i tome slicno. Imas li ih sve? Ako nemas, onda to nije vracanje u fabricko stanje, ako cemo bas strogo "po PSu" Ako nije trula, ne bih nikako isao na totalnu restauraciju. Srediti elektriku i mehaniku, promeniti gume, srediti motor, da moze da se vozi i registruje, osposbiti faltdah, a skoljku i enterijer NE DIRAJ. Imas vremensku kapsulu, koja je na oko u sjajnom stanju, i zasto bi je pretvorio u kopiju originala kakvih ima u svetu onoliko? OK, skinuti crnu boju sa branika, to svakako. Razmisli kojim putem zelis da ides ... ako otvaras muzej (a po broju automobila bi mogao) onda OK, vracaj u original da stoji i da se gleda. A za to bi bilo bolje da nadjes neku trulu koja mora da se radi, pa je dizes iz mrtvih. Kazem, ne znam kakvo je stanje limarije, ali ako nije za zamenu tunela i podova, onda ... pali i vozi, posto sredis elektriku mehaniku i motor. | |
|
 | |

| Naslov: Re: buba 1958 Sub 31 Mar - 10:34 | |
| - djcorto ::
- brabus ::
- Dobra je, ovih dana cu postaviti detaljnije slike i krenuti sa nabavkom. stop svetla.vinklera i jos sto sta da bi je vratio u originalu.Branike imam nove NOS i prednji i zadnji od ovala
E, sad ...
Vidis, da je moja, ja je NE BIH vracao u original, nego bih je samo osposobio za voznju. A zasto? Zato sto je izmenjena pre 40 ili 50 godina ugradnjom zmigavaca. I ko je onda u pravu? U koje je originalno stanje vracas? Ako je fabicko, onda samo NOS delovi, nista replike iz Astora i tome slicno. Imas li ih sve? Ako nemas, onda to nije vracanje u fabricko stanje, ako cemo bas strogo "po PSu"
Ako nije trula, ne bih nikako isao na totalnu restauraciju. Srediti elektriku i mehaniku, promeniti gume, srediti motor, da moze da se vozi i registruje, osposbiti faltdah, a skoljku i enterijer NE DIRAJ. Imas vremensku kapsulu, koja je na oko u sjajnom stanju, i zasto bi je pretvorio u kopiju originala kakvih ima u svetu onoliko? OK, skinuti crnu boju sa branika, to svakako.
Razmisli kojim putem zelis da ides ... ako otvaras muzej (a po broju automobila bi mogao) onda OK, vracaj u original da stoji i da se gleda. A za to bi bilo bolje da nadjes neku trulu koja mora da se radi, pa je dizes iz mrtvih.
Kazem, ne znam kakvo je stanje limarije, ali ako nije za zamenu tunela i podova, onda ... pali i vozi, posto sredis elektriku mehaniku i motor. Veceras cu postaviti detaljnije slike,iskreno neznam ni ja kakva je limariski.Vlasnik ima 87 godina i jedva su ga unuke nagovorile da je proda tako da nisam je zagledjivao mnogo jer vidim da se premislja. Unutra je zdrava pod,tuneli,faldah i motor sve je ok. Postavicu slike pa ce mo razmatrati,eto to je dobar predlog.Mozda je pritegnem i registrujem zbog skupova da imam cime da dolazim pa za kasnije cu videti. | |
|
 | |
bubuleja dr. VW

| Naslov: Re: buba 1958 Sub 31 Mar - 13:18 | |
| ovakva više vredi nego da ju radiš na novo...takvih je brate stvarno puno mislim restauriranih... ...a ovakvih hm pa ova je unikat sama po sebi..nema takve kažem ti operi i deri | |
|
 | |

| Naslov: Re: buba 1958 Sub 31 Mar - 16:16 | |
| | |
|
 | |

| Naslov: Re: buba 1958 Sub 31 Mar - 16:40 | |
| Cime bih mogao skinuti farbu sa prednjeg branika a da ne ostetim hrom? | |
|
 | |
goranmata Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 572 Godina : 53 Lokacija : Obrenovac Datum upisa : 12.07.2010
 | Naslov: Re: buba 1958 Sub 31 Mar - 17:04 | |
- djcorto ::
E, sad ...
Vidis, da je moja, ja je NE BIH vracao u original, nego bih je samo osposobio za voznju. A zasto? Zato sto je izmenjena pre 40 ili 50 godina ugradnjom zmigavaca. I ko je onda u pravu? U koje je originalno stanje vracas? Ako je fabicko, onda samo NOS delovi, nista replike iz Astora i tome slicno. Imas li ih sve? Ako nemas, onda to nije vracanje u fabricko stanje, ako cemo bas strogo "po PSu"
Ako nije trula, ne bih nikako isao na totalnu restauraciju. Srediti elektriku i mehaniku, promeniti gume, srediti motor, da moze da se vozi i registruje, osposbiti faltdah, a skoljku i enterijer NE DIRAJ. Imas vremensku kapsulu, koja je na oko u sjajnom stanju, i zasto bi je pretvorio u kopiju originala kakvih ima u svetu onoliko? OK, skinuti crnu boju sa branika, to svakako.
Razmisli kojim putem zelis da ides ... ako otvaras muzej (a po broju automobila bi mogao) onda OK, vracaj u original da stoji i da se gleda. A za to bi bilo bolje da nadjes neku trulu koja mora da se radi, pa je dizes iz mrtvih.
Kazem, ne znam kakvo je stanje limarije, ali ako nije za zamenu tunela i podova, onda ... pali i vozi, posto sredis elektriku mehaniku i motor. Veceras cu postaviti detaljnije slike,iskreno neznam ni ja kakva je limariski.Vlasnik ima 87 godina i jedva su ga unuke nagovorile da je proda tako da nisam je zagledjivao mnogo jer vidim da se premislja. Unutra je zdrava pod,tuneli,faldah i motor sve je ok. Postavicu slike pa ce mo razmatrati,eto to je dobar predlog.Mozda je pritegnem i registrujem zbog skupova da imam cime da dolazim pa za kasnije cu videti. Bravo  - ako je za registraciju i ja bi je takvu vozio | |
|
 | |
Dika dr. VW

| Naslov: Re: buba 1958 Sub 31 Mar - 18:46 | |
- Cime bih mogao skinuti farbu sa prednjeg branika a da ne ostetim hrom?
Zicom za pranje sudova!!! | |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: buba 1958 Sub 31 Mar - 19:17 | |
| Možda i onim sredstvom za skidanje farbe ili kočionim uljem. Međutim, po svoj prilici je branik korozirao, inače ga ne bi ni farbali... | |
|
 | |
milan dr. VW

Broj poruka : 1572 Godina : 40 Lokacija : pozarevac Datum upisa : 28.02.2008
 | Naslov: Re: buba 1958 Sub 31 Mar - 19:29 | |
| | |
|
 | |
Dika dr. VW

| Naslov: Re: buba 1958 Sub 31 Mar - 20:12 | |
| - Dika ::
- Cime bih mogao skinuti farbu sa prednjeg branika a da ne ostetim hrom?
Zicom za pranje sudova!!! Ne jednom vec ko zna koliko puta sam to radio sa zicom za pranje sudova, veoma je efikasna a ne ostecuje hrom a cak veoma dobro ocisti i koroziju sa branika, moze se pre toga namazati sredstvom za skidanje boje ali nema potrebe! Ko neveruje nek pogleda malo kako izgledaju lonci i serpe koje im zene drze u kuhinji, sigurno je bar u nekoj zagorelo jelo pa je morala da bude oribana zicom!!! | |
|
 | |

| Naslov: Re: buba 1958 Sub 31 Mar - 20:44 | |
| | |
|
 | |

| Naslov: Re: buba 1958 Sub 31 Mar - 20:46 | |
| | |