| T1 Kombi 1964 | |
|
+31uros brazilac brabus zika-strugar toxic strid bubuleja xstream wendol zikale aqua goranmata draganavala SnoopyMK KdF nj milan kema bili becavw mario3007 pavle malimilan igorsnegi Ivan luft Pepi Klemen Klemen Ivan V mema Bugman djordje 1200j 35 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Klemen Klemen dr. VW

Broj poruka : 1012 Lokacija : Ljubljana, Slovenija Datum upisa : 04.06.2007
 | Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Uto 10 Dec - 10:00 | |
| @nebkv pih, bezveze Što nisi stavio neku metal candy boju PS: Kakav je dedlajn? | |
|
 | |
nebkv dr. VW

Broj poruka : 1459 Godina : 43 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
 | Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Uto 10 Dec - 10:12 | |
| IvanV nj Klemen Razmisljao sam u pink  Sto se farbanja tice taman se uknapio,a sto se voznje tice odavno ih ne dajem sebi jer se gura po nekoliko projekata uporedo pa bi samo bez veze sebi stvarao tenziju,ipak mi je ovo samo hobi | |
|
 | |
toxic dr. VW

Broj poruka : 1065 Godina : 52 Lokacija : Friedrichdorf-NG Datum upisa : 20.06.2007
 | Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Uto 10 Dec - 17:58 | |
| svaka cast, prekrasan je | |
|
 | |
goranmata Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 572 Godina : 53 Lokacija : Obrenovac Datum upisa : 12.07.2010
 | Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Uto 10 Dec - 19:41 | |
| StraVWa kombi a i onaj prednji levi tocak je bombona | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Čet 19 Dec - 23:08 | |
| Samo je privremeno bio tu Najzad je posle vise od sedam meseci stigao kuci  Znak na masci je u ich prajmeru a inace ide u belu L82 kao i branici i felne  Ostala su jos motorska vrata,zadnji vezni lim i vratanca rezeorvara da se ofarbaju | |
|
 | |
Klemen Klemen dr. VW

Broj poruka : 1012 Lokacija : Ljubljana, Slovenija Datum upisa : 04.06.2007
 | Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Pet 20 Dec - 10:08 | |
| Vidiš Mata, kad ga sekiraš oko točkova on ide i menja .....  | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Pet 20 Dec - 13:51 | |
| Naravno,nisam lud,da mi razbije trap | |
|
 | |
aqua dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka : 389 Godina : 54 Lokacija : bgd Datum upisa : 18.10.2009
 | Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Pet 20 Dec - 15:58 | |
| Sto volim ovu fazu kad je ofarban!!! Tacka sa koje se gotovo nikako ne ide vise u nazad nego samo napred!!!! Srecno napred!!! | |
|
 | |
Ivan V dr. VW

Broj poruka : 946 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.08.2007
 | Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Pet 20 Dec - 16:04 | |
| Neso ovo je jedini T1 koji cemo , mislim, gledati na skupovima duže vreme, a ti si jedini za koga verujem da će ga voziti ! super izgleda. | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| |
 | |
Ivan V dr. VW

Broj poruka : 946 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.08.2007
 | Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Pet 20 Dec - 16:43 | |
| | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Sub 25 Jan - 19:02 | |
| Nadam se Iskoristio sam ovo iznenadno lepo vreme da pripremim i ofarbam kargo deo Spric git   Polumat boja koja bi trebala da docara fabricki prajmer  Sad sam presao na elektriku | |
|
 | |
nj dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka : 373 Godina : 51 Lokacija : N. Beograd Datum upisa : 04.01.2012
 | Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Sub 25 Jan - 20:37 | |
| Bravo, ovo ce sigurno biti naj originalniji T1 u zemlji | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Ned 26 Jan - 19:43 | |
| Ima ih jos,mada dok moj bude gotov mozda oni vise ne budu "u zemlji" U principu vracam ga u neko izvorno stanje najpribliznije moguce,mada uvek moze bolje | |
|
 | |
zika-strugar pridošlica

Broj poruka : 33 Godina : 35 Lokacija : svilajnac Datum upisa : 07.07.2013
 | Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Ned 26 Jan - 20:17 | |
| - nebkv ::
- Ima ih jos,mada dok moj bude gotov mozda oni vise ne budu "u zemlji"
U principu vracam ga u neko izvorno stanje najpribliznije moguce,mada uvek moze bolje Gde ima boljih ja ne vidim da jos neko radi?? | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Ned 26 Jan - 22:30 | |
| Pa na primer Toma je sada Milanovu sambu radio sto pribliznije njenim orginalnim fabrickim specifikacijama Zatim Milanovo plavo kamionce,zatim sada Becina dupla kabina itd. Radi se jos par T1,slobodan stil ali opet vizuelno fabricki izgled Druga je prica sto u Srbiji ima bar 150 T1 za rad a radi se samo par komada,tu si u pravu,kao da se nista i ne radi | |
|
 | |
draganavala dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka : 478 Godina : 52 Lokacija : Avala Datum upisa : 19.09.2011
 | Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Pon 27 Jan - 20:23 | |
- Pa na primer Toma je sada Milanovu sambu radio sto pribliznije njenim orginalnim fabrickim specifikacijama
Zatim Milanovo plavo kamionce,zatim sada Becina dupla kabina itd. Radi se jos par T1,slobodan stil ali opet vizuelno fabricki izgled Druga je prica sto u Srbiji ima bar 150 T1 za rad a radi se samo par komada,tu si u pravu,kao da se nista i ne radi pa polako kud zuris kako se koji zavrsi tako se proda.. zamisli da ih sredite sve u isti mah, prodate ..pare se potrose i sta onda... ovako jedan po jedan i narednih nekoliko god ima od cega da se zivi  | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Pon 27 Jan - 23:58 | |
| To je vec treca prica.Kod nas "vw T1 scena" moze postojati samo dok su na gomili kao nepokretna imovina,cim dobiju vozni status vrlo brzo postaju deo neke druge vw scene,cast izuzetcima | |
|
 | |
nj dipl. ing. Bubarstva

| Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Uto 28 Jan - 0:57 | |
- To je vec treca prica.Kod nas "vw T1 scena" moze postojati samo dok su na gomili kao nepokretna imovina,cim dobiju vozni status vrlo brzo postaju deo neke druge vw scene,cast izuzetcima
Vaistinu, zato su meni najlepse slike T1 u njivama, u blatu, obrasli grmljem itd. Na moju srecu ja sam svoje decacke snove ispunio, jer mi je naj omiljeniji auto buba. Alfa i omega automobilske industrije mi stoji u garazi vec 7 godina, bas onakva kakvu sam zeleo. Ljubav prema T1 i ostalim VW vozilima, (do golfa) mi je dosla tek nakon nje. Na svu srecu bube nemaju vrednost T1 i zato ih jos uvek ima dovoljno kod nas, ali razumem sve kojima su kombiji prvi izbor | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Uto 28 Jan - 20:41 | |
| Ovih dana uglavnom sam se zabavljao sa prednjim delom instalacije.Uz semu za ovo godiste rad uglavnom ide glatko,posebno ako tome dodam da na lageru imam nekoliko instalacija rashodovanih kombija pa kompletiranje orginalnim bojama i zicama mi nije problem Doduse trebalo je zameniti vise od pola buksnica s obzirom da je vecina fabrickih u losem stanju,izgubile su elasticnost i vrlo lako pucaju prilikom pritezanja ili manipulisanja instalacijom One koje su izdrzale test sam ocistio,izbeleo ili bolje reci izzuteo na vrlo jednostavan nacin Dovoljno je 10tak minuta drzati ih u nekom antikorozivnom sredstvu a zatim ih obrisati krpicom.Nakon tog tretmana su kao nove Takodje sam i tablu osiguraca potopio u isti rastvor i ocistio je na isti nacin Nekada sam se mucio,smirglao finim smirglama i opet to nije bilo to  Ovde je u kabini ostalo jos montirati motor brisaca,automat migavaca i salter,nozni ablender i satic goriva.Najbitnije je da je instalacija za njih spremna  | |
|
 | |
brabus Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 571 Godina : 43 Lokacija : pirot Datum upisa : 03.03.2010
 | Naslov: ... Sub 8 Mar - 14:00 | |
| Vidi se da radovi teku vrlo pazljivo i pedantno. Svaka cast. Reci mi koja je fabricka boja na T1 odozdo...Da li ide u boji kombija osim trapova ili ima neka posebna boja za to. Takodje me zanima i unutrasnjost kombija ta siva boja jel tako isla i fabricki... | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Sub 8 Mar - 14:27 | |
| Fabricka "boja" odozdo i u kargo prostoru je u stvari sivi prajmer koji je nabacivan u fabrici.Kabina i motorski prostor su naravno farbani u odredjenu boju kojom je kombi i farban spolja Odozdo je isla takodje spoljna boja,ili donja u slucaju dvobojnih i samo je od farbara u fabrici zavislilo da li ce biti skoro ceo ofarban,ili samo unutrasnja krila i krajevi patosa odozdo Kod mene je bio skoro ceo ofarban ali na internetu ima primera gde su jedva i unutrasnji blatobrani zafarbani U sali na takvo pitanje na the samba odgovaraju sa "zavisi da li je u smeni bio Fric ili Hans" Ne postoji sifra za taj fabricki prajmer jer je to prajmer i njegov ton nijanse je zavisio od perioda,dobavljaca i slicno Najpametnije je odneti na primer kargo vrata koja su iznutra u tom prajmeru i praviti po uzorku.Kod mene je to u odnosu na uzorak ispalo za malo tamnije ali nije strasno Isto vazi i za motorski prostor.Samo je od farbara zavisilo da li ce biti ofarban i deo ispod rezeorvara ili samo ono vidno oko motora I da,ako se radi boja koja imitira taj prajmer trebala bi biti bar polumat | |
|
 | |
nj dipl. ing. Bubarstva

| Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Sub 8 Mar - 23:21 | |
| Jako lepo, nadam se da cemo ga videti na skupovima ove godine.
Ovo za boje je jako dobra informacija, bas to ce mi trebati iza nedelje | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Pon 10 Nov - 20:30 | |
| | |
|
 | |
nebkv dr. VW

| Naslov: Re: T1 Kombi 1964 Pon 10 Nov - 20:42 | |
| Dosta ekstra vremena mi oduzima menjac sa redukcijama.Prvi plan je bio ocistiti ga,ofarbati i montirati ali malo po malo tokom rasklapanja shvatio sam da ce veci deo sto potrosnih sto ostalih delova morati da se zameni.Uglavnom zbog nekih prethodnih popravki,prepravki i radova  Srecom pa sam skoro sve delove kojih nema kao novih uspeo pronaci(jednu poluosovinu,oba kucista redukcija sa cevima) Ostali potrosni delovi kao sto su dihtunzi,semerinzi,lezajevi,biksne,manzetene se polako kompletiraju Evo i jedne slike mehanizma brisaca i svega potrebnog za jedan kombi  Lepo vreme je iskorisceno i za farbanje felni  Kasnije i slike ofarbanih sa montiranim novim Sava C gumama  | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: T1 Kombi 1964  | |
| |
|
 | |
| T1 Kombi 1964 | |
|