| red baron '58 | |
|
+41Braca djono99 axy djcorto Dariich VuArt milan djordje 1200j Rakas Boris bibin11 wendol Pepi Bugman Ivan V mavs becavw strid hare jovca nebkv bubamara bubuleja markoniw Klemen Klemen Doktor Maestral buRago popesky GibaniTZa KdF nikson vlajko05 madjo Maja Tomas Volk igorsnegi dechkotzar renne Dika dexit toxic 45 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: red baron '58 Pet 3 Apr - 8:15 | |
| | |
|
| |
becavw Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 585 Godina : 47 Lokacija : Lugano Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: red baron '58 Pet 3 Apr - 19:31 | |
| Ja sam to resavao sto sam dobro ostecenu biksnu na menjacu "razbijao" malim srafcigerom u paramparcad. Ne moze da se osteti mesto gde dolazi biksna na menjacu, pa sta i da se zagrebe, nista to ne menja i ne utice na stavljanje nove biksne.Mada bi najbolje resenja bilo da se stara biksna izvuce pomocu alata ili neceg drugog.
Zamajac 12V mislim da ima 130 zuba i veci je u precniku par milimetara od 6V zamajca ali ne vise od 3 ili 4mm maksimalno. 6V zamajac treba da ima 109 zuba. Ako hoces da stavis 12V zamajac na tvoj motor i ubacis na zvono menjaca bice malo nezgodno jer ne moze da se stavi bez brusenja tamo gde kaci na menjacu kao sto ti je IvanV rekao. I tu ima jedna stara fora:
Kad si stavio 12V zamajac na svoj motor onda bez ikakvog brusenja mesta gde bi anlaser mogao da kaci najnormalnije pokusas da ubacis motor na svoj menjac i naravno kako prvo dolaze 2 donja srafa na zvono menjaca i onda spojnicka osovina menjaca upada u lamelu i kasnije kroz lamelu u sraf na zamajcu koji ima iglicasti lezaj gde lezi spojnicka osovina onda u isto vreme moras da okreces motor sa strane gde se nalazi remenica pogonskog kaisa za hladjenje. Sam zamajac ce tim okretanjem "napraviti" mesto za sebe na menjacu jer se radi o vrlo malo materijala gde kaci novi 12V zamajac. U isto vreme kad osetis da se motor lakse i lakse okrece onda malo ga opet poguras ka menjacu i onda okreces i okreces sve dok motor ne "legne" na svoju poziciju na menjac. Treba malo vise vremena ali je to malo "laksi" nacin da se ove stvari rese.
Sto se tice biksni. Razlike u spoljnom precniku same biksne izmedju 6V i 12V menjaca nema, isto je 16.5mm. Razlika je samo u unutrasnjem precniku gde je kod 6V 11.5mm a kod 12V je 11.0mm. Duzina je takodje ista i iznosi 14.0mm. To znaci i da je razlika u "debljini" osovine anlasera izmedju 6V i 12V tih 0.5mm, nista vise.
Pazi samo ako stavljas drugi zamajac od 12V jer ih ima 2 vrste mislim a to je da jedan nema mesto gde dolazi O-RING a druga vrsta ima. Ako uzmes onaj sa O-RING-om onda treba videti kako on leze na radilicu jer je i tu bilo nekih nijansi razlike ali ne znam tacno sta. I kada se stavlja taj zamajac NE IDE nikakav papirni dihtung izmedju radilice i zamajca. Ako kojim slucajem stavljas zamajac 12V koji nema o-ring onda OBAVEZNO moras da stavis papirni dihtung izmedju zamajca i radilice...
i da uvek pravilo vazi 12V zamajac ide zajedno sa 12V anlaserom i 6V zamajac ide samo sa 6V anlaserom u paru. Nikako ne mesati jer dolazi do katastrofe koje sam licno video...
Ako sam nesto pomogao onda je dobro ako ne onda nista...
Dobra je ideja sa hlebom i time moze da se nadje dimenzija. | |
|
| |
toxic dr. VW
Broj poruka : 1065 Godina : 53 Lokacija : Friedrichdorf-NG Datum upisa : 20.06.2007
| Naslov: Re: red baron '58 Pet 3 Apr - 22:55 | |
| hvala na ovim iscrpnim odgovorima. znao sam za tu foru sa glodanjem, ali sa upaljenim motorom danas sam stavio i onu el.pumpu goriva, bubica radi kao da je sad iz tvornice izasla. pumpa je malo glasna iako sam pod vijke stavio gumice.i pokusao smanjit svaku vibru. ispocetka je bila toliko glasna da je susjeda mislila da sam upalio motor iako je bio samo dan kontakt, a nakon "usrkavanja" goriva znatnije je utihnula. | |
|
| |
toxic dr. VW
Broj poruka : 1065 Godina : 53 Lokacija : Friedrichdorf-NG Datum upisa : 20.06.2007
| |
| |
Pepi dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 383 Godina : 49 Lokacija : Kragujevac Datum upisa : 22.01.2009
| Naslov: Re: red baron '58 Sub 4 Apr - 23:53 | |
| ovo na galeriji tvog auta je onaj auto za decu sto se vozio na 2 pedale koje se guraju....jesam li u pravu.? Kad sam bio mali moji nisu mogli to da mi kupe pa mi je to ostalo u secanju. Mislim da su bile kopije Moskvica.Kako sam bio tuzan zbog toga. | |
|
| |
toxic dr. VW
| Naslov: Re: red baron '58 Sub 4 Apr - 23:59 | |
| | |
|
| |
Pepi dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 383 Godina : 49 Lokacija : Kragujevac Datum upisa : 22.01.2009
| Naslov: Re: red baron '58 Ned 5 Apr - 0:05 | |
| Kako sam se obradovao,ja i dan danas evo to gledam ako nadjem da mom malom to restauriram,bez obzira sto sad ima za 150 eura automobila na akumulatore i td.To mi je ostala neispunjena zelja iz detinjstva,ali ih ovde nisam vise vidjao. Svaka cast. | |
|
| |
nikson dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 410 Godina : 50 Lokacija : tivat Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: red baron '58 Pon 6 Apr - 21:51 | |
| Риспект ту Ред Барон!!! :shock Москвић,,,Па који то ауто да купим? | |
|
| |
toxic dr. VW
| Naslov: Re: red baron '58 Sub 11 Apr - 1:47 | |
| | |
|
| |
strid dr. VW
Broj poruka : 1592 Godina : 73 Lokacija : Grocka Datum upisa : 20.06.2007
| Naslov: Re: red baron '58 Sub 11 Apr - 4:06 | |
| | |
|
| |
Klemen Klemen dr. VW
Broj poruka : 1012 Lokacija : Ljubljana, Slovenija Datum upisa : 04.06.2007
| Naslov: Re: red baron '58 Sub 11 Apr - 12:47 | |
| Kjuno, na kraju fali tvoja faca sa smiješkom! | |
|
| |
toxic dr. VW
| Naslov: Re: red baron '58 Uto 5 Maj - 23:08 | |
| da ozivim temu o svom drlogu. prijatelj mi dao na probu ovo umjetnicko djelo nakon 50-ak pronadenih ivicnjaka auspuh je napokon dosao na red i sad izgleda ovako... pokusavah im naci slicnost hm...levitacija demontaza djelova na sve strane adjusteri poispadala crijeva caster shims nakon mnogih upadica, a i moga nezadovoljstva glede visine, odlucih se baciti na operaciju "zabijanje u patos" | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
Broj poruka : 2511 Lokacija : Raca Kragujevacka Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: red baron '58 Sre 6 Maj - 8:44 | |
| Ja i dalje podrzavam ljude koji se usude uci u ovakav fazon | |
|
| |
popesky dr. VW
Broj poruka : 1795 Godina : 53 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: red baron '58 Sre 6 Maj - 8:57 | |
| cek toxic ... nije mi jasno ... sta mu sad radis ? jel ide na "klanje" ponovo ? jel si ti imao caster shimse ili ces ih tek sada stavit? | |
|
| |
Klemen Klemen dr. VW
Broj poruka : 1012 Lokacija : Ljubljana, Slovenija Datum upisa : 04.06.2007
| Naslov: Re: red baron '58 Sre 6 Maj - 10:53 | |
| Okreni bubu pa češ nači sličnost. | |
|
| |
Dika dr. VW
Broj poruka : 3851 Godina : 72 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
| Naslov: Re: red baron '58 Sre 6 Maj - 13:16 | |
| | |
|
| |
toxic dr. VW
| Naslov: Re: red baron '58 Sre 6 Maj - 14:32 | |
| - popesky ::
- cek toxic ... nije mi jasno ... sta mu sad radis ? jel ide na "klanje" ponovo ?
jel si ti imao caster shimse ili ces ih tek sada stavit? nije me zadovoljavalo dosadasnje stanje pa je ovo bilo jace od mene. ...imao, imao | |
|
| |
mavs VW zaluđenik
Broj poruka : 156 Godina : 42 Lokacija : Slovwenia Datum upisa : 17.04.2008
| Naslov: Re: red baron '58 Sre 6 Maj - 20:53 | |
| toxic, auspuh si sam radio ili je origi?? | |
|
| |
toxic dr. VW
| Naslov: Re: red baron '58 Sre 6 Maj - 23:17 | |
| nakon nekoliko pokusaja umetanja torzija dosao sam na ideju nakon sarafanja stezanja, natezanja, jedna strana je prizemljena ... i druga brrrr... graoznica me pocinje tresti, napokon je dolje mrak fotka i jedna s probnog kruga @mavs: kupio origigi samo sto sam sad promjenio cijev do lonca jer je bila sva ufrkana | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
Broj poruka : 2511 Lokacija : Raca Kragujevacka Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: red baron '58 Sre 6 Maj - 23:30 | |
| Nisam ocekivao da ce da te muci montaza ramena. Ja praktikujem ukoliko se desi da se torzioni listici rastave na kraju da ih ceono privarim.Var se obrusi kako bi ceo snop nesmetano usao u rame. Na tvoj nacin bakarna zica je osatala u trapu.Nece smestati nista unutra. Nisam izdrzao da ne napisem ,mozda neko bude imao isti problem | |
|
| |
mavs VW zaluđenik
Broj poruka : 156 Godina : 42 Lokacija : Slovwenia Datum upisa : 17.04.2008
| Naslov: Re: red baron '58 Sre 6 Maj - 23:35 | |
| I sada moraš da nabaviš "kosmodisc" | |
|
| |
dexit dr. VW
Broj poruka : 1446 Godina : 46 Lokacija : belgrad[e] Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: red baron '58 Čet 7 Maj - 10:56 | |
| i, kakav je 'einschlag'? | |
|
| |
jovca dr. VW
Broj poruka : 805 Godina : 40 Lokacija : Svilajnac Datum upisa : 24.10.2007
| Naslov: Re: red baron '58 Čet 7 Maj - 23:24 | |
| - Tomas Volk ::
- Nisam ocekivao da ce da te muci montaza ramena.
Ja praktikujem ukoliko se desi da se torzioni listici rastave na kraju da ih ceono privarim.Var se obrusi kako bi ceo snop nesmetano usao u rame. Na tvoj nacin bakarna zica je osatala u trapu.Nece smestati nista unutra. Nisam izdrzao da ne napisem ,mozda neko bude imao isti problem izgleda da sam ja jedina luda koja je provela 4 sata pokusavajuci da pogodi sve listice bez varenja i zice de mi je bila pamet | |
|
| |
bubamara Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 668 Godina : 58 Lokacija : Smederevo Datum upisa : 15.11.2007
| |
| |
popesky dr. VW
Broj poruka : 1795 Godina : 53 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
| |
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: red baron '58 | |