vw-vhs-mladenovac
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
vw-vhs-mladenovac

Ljubitelji vw vozila sa vazduhom hladjenim motorima

PrijemPrijem  GalerijaGalerija  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

Cudan fenomen

Ići dole 
+8
vlajko05
GibaniTZa
BUBI
igorsnegi
Miso
KdF
vwomoljica
Mico
12 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3
AutorPoruka
GibaniTZa
dr. VW
dr. VW
GibaniTZa

Broj poruka : 1972
Godina : 39
Datum upisa : 02.06.2007

Cudan fenomen - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Cudan fenomen   Cudan fenomen - Page 3 Icon_minitimePon 9 Jul - 15:13

Ja sam uzimao ulje pored Gesta...Sada ću ga uzeti ovde kod mene, lik ima radnjicu sa tom auto kozmetikom, uljima i sličnim glupostima, i mogu reći da je pošten, i da radi tu već godinama...

Generalno zadovoljan sam Modričom, ali zato što sam imao sreće da uzmem ok ulje...
Nazad na vrh Ići dole
Mico
Vazdušno hlađeni mozak
Vazdušno hlađeni mozak
Mico

Broj poruka : 628
Godina : 50
Datum upisa : 03.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Cudan fenomen   Cudan fenomen - Page 3 Icon_minitimePon 9 Jul - 17:11

Sad mi pade jedno pitanje na pamet cheers

Kad vec govorimo o pregrevanju motora da li neko zna koliko je maksimalna temperatura ulja,kucista glave motora sa D kucistem? Takodje me zanima i kolika je optimalna radna temperatura za motor sa D kucistem?
Nazad na vrh Ići dole
KdF
Ultimativni znalac VW problematike
KdF

Broj poruka : 3820
Godina : 52

PočaljiNaslov: Re: Cudan fenomen   Cudan fenomen - Page 3 Icon_minitimePon 9 Jul - 20:07

Temperatura ulja nikako ne bi smela da prelazi 105-110 °C.
Temperatura glava motora je izgleda jako zavisna od toga u kojoj tacki se meri, bilo je reci o tome jos na starom forumu. Mislim da na kraju nismo uspeli da nadjemo tacan podatak, ali se govorilo o temperaturama reda velicine 150-170°C, ako se dobro secam.

Da li si samo od prilike vratio paljenje, ili si nastelovao prema reperu, onako kako treba da bude? Pri voznji na gas ljudi obicno pomere paljenje na radnije jer gas ima vecu oktansku vrednost od benzina pa nece motor da detonira, ali ispustaju iz vida da ce se motor vise grejati, upravo to sto se tebi desilo. Podesi paljenje po reperu i neces imati problema.
Nazad na vrh Ići dole
http://kisobrani.blogspot.com
GibaniTZa
dr. VW
dr. VW
GibaniTZa

Broj poruka : 1972
Godina : 39
Datum upisa : 02.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Cudan fenomen   Cudan fenomen - Page 3 Icon_minitimePon 9 Jul - 21:55

Ja znam informaciju da je maks. temperatura ulja 130°C...Reko mi čika Ćure...
Nazad na vrh Ići dole
KdF
KdF

PočaljiNaslov: Re: Cudan fenomen   Cudan fenomen - Page 3 Icon_minitimeUto 10 Jul - 8:05

Meni je senzor temperature ulja na pogresnom mestu, tako da u stvari vise pokazuje temperaturu kucista motora nego ulja. Ona ne prelazi oko 70-80°C.
Nazad na vrh Ići dole
Mico
Vazdušno hlađeni mozak
Vazdušno hlađeni mozak
Mico

Broj poruka : 628
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: Cudan fenomen   Cudan fenomen - Page 3 Icon_minitimeUto 10 Jul - 22:07

Hvala ljudi... Ovo za temperaturu sam pitao zbog onog malog uredjaja koji meri cetiri parametra i ima mogucnost podesavanja granicnih vrednosti.
2 KdF
Ja cu sondu da stavim na sraf spoja kucista pa sta mi Bog da...
Nazad na vrh Ići dole
KdF
KdF

PočaljiNaslov: Re: Cudan fenomen   Cudan fenomen - Page 3 Icon_minitimeUto 10 Jul - 23:20

Apsolutna temparatura ti u stvari nije ni vazna, vazno je da imas neki pokazatelj da li je motor zagrejan ili se pregrejao. Posle nekoliko voznji vec ces imati neku predstavu o tome u kojim granicama treba da se krece temperatura. Samo, onaj vec ugradjeni Teleoptikov instrument ti je pouzdaniji od tog elektronskog (naravno ako je ispravan), a i pregledniji je.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Cudan fenomen   Cudan fenomen - Page 3 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Cudan fenomen
Nazad na vrh 
Strana 3 od 3Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Cudan fenomen 2