| motor se gusi | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
slavisa pridošlica
Broj poruka : 4 Godina : 41 Lokacija : Banjaluka Datum upisa : 25.02.2008
| Naslov: motor se gusi Pon 25 Feb - 15:26 | |
| Pozdrav. Imam bubu iz '74. godine. Kada u voznji naglo stisnem gas pocne da se gusi, ali ako gas dodajem polako onda normalno ubrzava. Sta bi mogao biti uzrok ovome? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: motor se gusi Pon 25 Feb - 16:07 | |
| nesto u vezi karburatora,goriva... |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: motor se gusi Pon 25 Feb - 17:55 | |
| Treba proveriti platine (zazor 0,4mm), momenat paljenja (u zavisnosti od motora odgovarajuću vrednost), naštelovanost ventila (0.15mm pri skroz hladnom motoru),da li je depresioni korektor pretpaljenja ispravan ( membrana u metalnom kućištu zakačeno za razvodnik - treba napraviti vakum na kraju creva koje ide do karburatora i videti da li se ploča u razvodniku pomera i da li stoji dok postoji vakuum na drugom kraju creva)...
Treba proveriti i podešenost karburatora i da li se ubrizgava potrebna količina goriva pri stiskanju pedale...Takođe je bitno da je karburator čist...
U većini slučajeva je razdešeno paljenje ili ne radi depresioni korektor pretpaljenja...
Uzgred, običaj je da se prvo predstaviš... | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: motor se gusi Pon 25 Feb - 22:28 | |
| Ovaj GibaniTZa se mlogo izbrezobrazio, uvek me preduhitri i kaze upravo ono sto sam ja teo da predlozim. No, dobro... Meni ovo gusenje lici na zapusenu ajnspric diznu, okorelu membranu ajnspric pumpe, ili neku slicnu rabotu... | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: motor se gusi Pon 25 Feb - 23:47 | |
| Ah, šta ću, učio sam od najboljih Da li bi karburator vlažio na mestu ajnšpric pumpe da je ona okorela? | |
|
| |
dexit dr. VW
Broj poruka : 1446 Godina : 46 Lokacija : belgrad[e] Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: motor se gusi Uto 26 Feb - 2:45 | |
| - slavisa ::
- Pozdrav.
Imam bubu iz '74. godine. Kada u voznji naglo stisnem gas pocne da se gusi, ali ako gas dodajem polako onda normalno ubrzava. Sta bi mogao biti uzrok ovome? slazem se da mogu biti razni uzroci tvom problemu, pokusaj [za pocetak] da promenis kondenzator - meni je to resilo identican problem.. | |
|
| |
slavisa pridošlica
| Naslov: Re: motor se gusi Uto 26 Feb - 8:33 | |
| Hvala na savjetima. Prvo cu da probam sa zamjenom kondenzatora i platina pa cemo da vidimo dalje. | |
|
| |
| Naslov: Re: motor se gusi Uto 26 Feb - 8:37 | |
| Ako je membrana samo okorela (ukrutila se, nije vise elasticna) ali nije ispucala, nije porozna, nema curenja. Slicna stvar se desava ako se komora iza membrane napuni prljavstinom - membrana vise nema dovoljan hod pa je kolicina ubrizgavanja nedovoljna. Los kondenzator se najcesce prepoznaje po losem radu motora na leru. | |
|
| |
slavisa pridošlica
| Naslov: Re: motor se gusi Uto 26 Feb - 8:50 | |
| Sta da radim za tu membranu? Moze li taj dio da se zamijeni ili se to popravlja? | |
|
| |
| Naslov: Re: motor se gusi Uto 26 Feb - 9:05 | |
| Obicno se ceo karburator servisira, pri tome se ociste svi kanali i promene dihtunzi i membrane. Mada, moze se promeniti i samo ta membrana. Ona se nabavlja kao rezervni deo i relativno lako menja. Naravno, pre promene iste treba prvo ustanoviti da li je tu problem, jer kao sto rece GibaniTZa, uzrok moze biti i na drugom mestu... | |
|
| |
popesky dr. VW
Broj poruka : 1795 Godina : 53 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: motor se gusi Uto 26 Feb - 9:22 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: motor se gusi | |
| |
|