Broj poruka : 3851 Godina : 71 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
Naslov: Nevidjeno na ovim prostorima Pon 4 Feb - 22:17
Becin radio "Becker Monza"
bubamara Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 668 Godina : 57 Lokacija : Smederevo Datum upisa : 15.11.2007
Naslov: Re: Nevidjeno na ovim prostorima Uto 5 Feb - 0:01
Auuuu...extra je! Što bi mi čučn'o u servisu... Samo mu treba dobra reparacija...
toxic dr. VW
Broj poruka : 1065 Godina : 52 Lokacija : Friedrichdorf-NG Datum upisa : 20.06.2007
Naslov: Re: Nevidjeno na ovim prostorima Uto 5 Feb - 0:34
jako lijep primjerak. jos da ga je u nesto spremiti
becavw Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 585 Godina : 46 Lokacija : Lugano Datum upisa : 03.06.2007
Naslov: Re: Nevidjeno na ovim prostorima Uto 5 Feb - 6:38
2Bubamara
Istina, jedna dobra reparacija je potrebna,sat radi ali za jedan sat napravi dva!!! Radio ce biti ispitan, originalno dugme za podesavanje zvuka i ukljucivanje nadjeno...
2Toxic
Moj split faltdah ceka ovaj radio vec duze vreme...
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
Naslov: Re: Nevidjeno na ovim prostorima Uto 5 Feb - 8:37
Da li je sat sa elektro-magnetnim ili rucnim navijanjem?
Tomas Volk dr. VW
Broj poruka : 2511 Lokacija : Raca Kragujevacka Datum upisa : 02.06.2007
Naslov: Re: Nevidjeno na ovim prostorima Uto 5 Feb - 11:00
To Dika Meni je ovo vec vidjeno na ovim prostorima. To All Moj 1952 split je imao original Blaupunkt pre no sto sam ga ja kupio.Uzeo ga tip iz KG i kao nece da ga proda a ni da ga ugradi na njegovu 1961 bubu.Ludak Video ga je i Beca. Drugi je split radio bio na mom 1949.Od bivseg vlasnika sam dobio samo masku Lorentz a ostalo je rasturio i bacio. Treci je u fantasticnom stanju split radio kod Kemala u Futogu.Nece da ga proda a nada se da ce naci nekada split. Cetvrti mislim da je bio na Becinom split faltdahu (video sam ga na slici u casopisu) a onda je prilikom kupovine nestao. Nije iskljuceno da postoji jos neki ali verujem da vlasnici ako ih ima neznaju nista o tome (pravu cenu i za sta su sluzili). Bilo kako bilo lepa i vredna stvarcica.Srecom su moji splitovi standard pa im to ne treba Ko bi rekao da se u Bugarskoj moze kupiti split radio
Gost Gost
Naslov: Re: Nevidjeno na ovim prostorima Uto 5 Feb - 13:34
Gos.Dika skidam kapu! To nije viđeno u B.luci?
Naslov: Re: Nevidjeno na ovim prostorima Uto 5 Feb - 14:22
2Kdf
Sat je sa rucnim navijanjem, ona rucica sa strane sluzi za navijanje i podesavanje. Kad se nalazi na autu onda se iz desnog pretinca za sitnice dolazi do te rucice...
2Volk
Onaj radio kod tog tipa u KG je u super stanju, ali je covek tezak kao crna zemlja... Mislim da je Telefunken a i slike imam negde... A ne secam se da sam na toj slici u novinama video da je na mom split faltdahu bio radio. Eto nove akcije da obidjemo bivse vlasnike i malo se informisemo!
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
Naslov: Re: Nevidjeno na ovim prostorima Uto 5 Feb - 15:14
A na koliko se dana navija? Nekada su ugradjivali u kola satove koji su se navijali na 8-9 dana.
Naslov: Re: Nevidjeno na ovim prostorima Uto 5 Feb - 18:06
2Kdf
Ne znam, ovaj radi duplo brze(znaci netacno) a i nisam ga navijao do kraja, to cu uraditi posle reparacije. Mozda je i ovaj sat takav ali bi ti satovi zvani 8-day clock bili oni koji su poceli sa ugradnjom u cviterima i bili ugradjivani u sve ovale do kraja jula 1957, naravno samo kao dodatna oprema i to veoma skupa. Ja takav sat nemam ali mislim da ga ima samo par ljudi a medju njima i "zikale" pa bi mozda on mogao da da neki komentar na ovo.
Slavko St dr. VW
Broj poruka : 1200 Godina : 67 Lokacija : Sr. Kamenica Datum upisa : 07.10.2007
Naslov: Re: Nevidjeno na ovim prostorima Uto 5 Feb - 18:35
Ovo mu dodje kao mobilni radio-sat.
POZDRAV..
nikson dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 410 Godina : 49 Lokacija : tivat Datum upisa : 09.08.2007
Naslov: Re: Nevidjeno na ovim prostorima Pet 4 Jul - 23:02