| filter za gorivo | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
slow Bo VW entuzijasta

Broj poruka : 115 Datum upisa : 05.06.2007
 | Naslov: filter za gorivo Ned 3 Feb - 22:19 | |
| gdje treba da stoji?kod mene je negdje ispod auta a vidim da ga ljudi stavljaju i uz motor. | |
|
 | |
brbora dr. VW

Broj poruka : 232 Godina : 66 Lokacija : Beograd Datum upisa : 22.09.2007
 | Naslov: Re: filter za gorivo Ned 3 Feb - 22:32 | |
| Ovo sto stoji u prostoru gde je motor ... zgodno je zbog njegovog menjanja .... E ovo je moje misljenje ...
Medjutim ima i drugih vozila koji imaju ispod karoserije filtere i to na takvim mestima da brzo dodje do njih voda , prljavstina .....i postaje nemoguce ih menjati jer zardjaju selne i sve ostalo se zapekne ... i muka je se zavlaciti ispod auta..... | |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: filter za gorivo Ned 3 Feb - 22:33 | |
| Filter treba da stoji pre pumpe, i treba da bude metalni. Plasticni filteri nisu bas pouzdani ako se stavljaju u motorni prostor zbog grejanja. Metalni filter se moze bez bojazni staviti i u motorni prostor, ali dalje od delova koji se jako greju (npr. cev za predgrevanje usisne grane). Creva treba da budu kvalitetna armirana, i obavezno svaki kraj svakog creva mora biti stegnut selnom.
Creva s vremena na vreme treba proveravati, jer se desava da ispucaju, postanu porozna i benzin onda curi, sto je jako opasno. | |
|
 | |
slow Bo VW entuzijasta

Broj poruka : 115 Datum upisa : 05.06.2007
 | Naslov: Re: filter za gorivo Pon 4 Feb - 18:19 | |
| Znaci,metalni filter bi bio pravi odgovor!jesu li to neki standardni filteri,sta treba da trazim u prodavnici? | |
|
 | |
Mico Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 628 Godina : 49 Lokacija : Zemun polje Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: filter za gorivo Pon 4 Feb - 19:38 | |
| Traži samo metalni FRAD-ov filter za gorivo u prodavnici. | |
|
 | |

| Naslov: Re: filter za gorivo Pon 4 Feb - 20:27 | |
| Ovde ćeš, istini za volju, naići na jedan mali problem - Frad filtere pravi samo sa priključkom za crevo od 8mm, a kod nas je to crevo od 6 mm. Ako je crevo dovoljno kvalitetno može da se navuče, i neće da puca na tom spoju. Dika stavlja filtere od kola sa ubrizgavanjem - takav filter je veci i duze traje, metalni je, ali je i skuplji. Šelne su obavezne! | |
|
 | |
zvonkobt VW zaluđenik

Broj poruka : 159 Godina : 36 Lokacija : Bitola Datum upisa : 17.12.2007
 | Naslov: Re: filter za gorivo Uto 5 Feb - 20:47 | |
| filter za gorivo na buba se stava POD REZERVAR ja stiti cevkata vo rbetot(koja najcesto zatnuva na krivinata kade so vlegva vo rbetot >tunel ) , pumpata, i karburatorot nekoi imam fabricko filterce pod rezervar - plasticno so znak vw fabricni stegi-  | |
|
 | |
Slavko St dr. VW

Broj poruka : 1200 Godina : 66 Lokacija : Sr. Kamenica Datum upisa : 07.10.2007
 | Naslov: Re: filter za gorivo Uto 5 Feb - 20:59 | |
| @zvonkobt. U potpunosti se slazem sa tobom.
POZDRAV... | |
|
 | |

| Naslov: Re: filter za gorivo Sre 6 Feb - 15:32 | |
| Imao sam ja filter ispod rezervoara, ali je to po meni lose resenje. Prvo, nepristupacan je kad treba da se menja, a drugo ipak je izlozen vlazi i vodi pa moze da zardja ako je metalni (selne takodje rdjaju a to je jos veci problem). | |
|
 | |
Slavko St dr. VW

Broj poruka : 1200 Godina : 66 Lokacija : Sr. Kamenica Datum upisa : 07.10.2007
 | Naslov: Re: filter za gorivo Sre 6 Feb - 16:35 | |
| Ja sam protiv svokog naknadnog montiranja filtera kod motora, jer sam pre 10-ak godina licni gasio bubu i da nisam imao veliki aparan ko zna dali bi je ugasio. Uzrok paljeca je upravo filter a cuo sam i vide jos desetak takvih slucajeva. Nije tesko skinuti prednji tocak i stavitiga kod rezervoara i nestavlja se vecito da traje, 10000km pa menjaj.
POZDRAV... | |
|
 | |
zvonkobt VW zaluđenik

| Naslov: Re: filter za gorivo Sre 6 Feb - 19:13 | |
| najcesto neki ljudi stavaju filter pomegu pumpa i karburator pa skoro svi zapaleni vw sto su doagali na popravka vo mojata rabotilnica su od filtera >pod kapakot ima toplina , creva omeknuju, filteri nisu predvideni za visoka temper...pa _+ creva vrzvani so telce , to sto najvise mrzim  | |
|
 | |
zvonkobt VW zaluđenik

| Naslov: Re: filter za gorivo Sre 6 Feb - 19:23 | |
| creva vrzvani so TELCINA  i filter na mesto kade sto mozi da se zapali  foto e od vwbuba.hr od tehnika kako podesiti palenje  | |
|
 | |

| Naslov: Re: filter za gorivo Čet 7 Feb - 8:48 | |
| Metalni filter i kvalitetna creva sa selnama izdrzavaju toplotu koja se javlja u motornom prostoru bez ikakve opasnosti. | |
|
 | |
zverko dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka : 317 Godina : 37 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 12.02.2008
 | Naslov: Re: filter za gorivo Ned 17 Feb - 21:11 | |
| malo kasnim sa odgovorom...ali sam i novi na forumu  ... elem, kod mene na bubi ima dva filtera, jedan pre pumpe, drugi posle pumpe! majstor u karburator servisu mi je tako namontirao, sve sa gumenim armiranim crevima. kaze bolje da ima dva, nista mu ne skodi, pogotovo zbog naseg FENOMENALNOG goriva  .... zbog kojeg sam izmedju ostalog i presao na gas .... | |
|
 | |
Bilja pridošlica

Broj poruka : 10 Godina : 54 Lokacija : Arandjelovac Datum upisa : 22.02.2011
 | Naslov: Re: filter za gorivo Ned 27 Feb - 21:39 | |
| Ja imam lose iskustvo sa tim plasticnim filterom, koji je stajao izmedju pumpe i karburatora.  na tom mestu mi je planula buba i izgorela za 4 min..dva dana posle komplet sredjivanja i farbanja  Zato,plastiku nikako ..e pa da sam ovo znala pre.. | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: filter za gorivo  | |
| |
|
 | |
| filter za gorivo | |
|