| Automat za kocnice | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
bodeja VW entuzijasta
Broj poruka : 79 Godina : 54 Lokacija : Nis Datum upisa : 08.09.2007
| Naslov: Automat za kocnice Pet 4 Jan - 0:17 | |
| Da li je potrebno nakon zamene automata za stop svetla ispustiti vazduh iz kocionog sistema i kako najlakse da se uradi ta operacija? Glavni kocioni mi je sa dva automata. Moram oba da zamenim. Da li pasuje mozda od Golfa ili sl. Imam TRI konektora? | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Automat za kocnice Pet 4 Jan - 7:47 | |
| Pa kako mi je rečeno, ako dovoljno brzo to uradiš ne bi trebalo da se vazduh uvuče...Mada postoji mogućnost...
A što se tiče ispuštanja vazduha, mislim da se o tome već govorilo na forumu, pa probaj da koristiš pretragu da nađeš...
Koliko znam prekidač/automat pasuje od Fiće, ali nisam siguran...Onaj namenjen VW Bubi automat košta oko 200din i treba da ima dva kontakta (bar je tako bilo na većini modela, mada koliko znam postoje i ti sa tri i to su uglavnom za američko tržište i to u modelima posle '70.)...
Sve u svemu taj treći kontakt služi za davanje upozorenja ako nešto nije u redu sa kočnionim sistemom (ako ispadne jedan kočioni krug, koliko sam shvatio sa šeme)... | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Automat za kocnice Pet 4 Jan - 8:43 | |
| Ti sa tri kontakta imaju kontrolnu lampicu na instrument tabli. Mozda je neko nekada ugradio neoriginalan automat. | |
|
| |
bodeja VW entuzijasta
| Naslov: Re: Automat za kocnice Pet 4 Jan - 19:30 | |
| Znaci da moram da ispustim vazduh. Kdf, kakva iskustva imas ti? Sto se tice problematike da li je 2 ili 3 kontakta, kod mene je tri, posto je Mexico i imam na instrumennt tabli sijalicu za pokazivanje da li je sve ok sa kocionim sistemom. Kupio sam sa dva od Yuga pre dve godine i tada ta sijalica nije bila u funkciji. Eto koliko su trajali... | |
|
| |
| Naslov: Re: Automat za kocnice Pet 4 Jan - 22:39 | |
| To nisu bili prekidaci od juga jer on ima automat stop-svetla na samoj pedali.
Sto se ispustanja vazduha tice, moze se desiti da on udje u cilindar i onda mora da se ispusta vazduh na svim tockovima. Obrati paznju da ti ne curi mnogo ulje po sasiji, jer to ulje jako nagriza farbu. To sto je iscurilo pazljivo isperi vodom da bi sprecio otpadanje farbe sto bi kasnije izazvalo koroziju. | |
|
| |
bodeja VW entuzijasta
| Naslov: Re: Automat za kocnice Pet 4 Jan - 23:11 | |
| Tacno, ipak je od Fice. Ok, hvala. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Automat za kocnice Sub 5 Jan - 0:21 | |
| |
|
| |
dexit dr. VW
Broj poruka : 1446 Godina : 46 Lokacija : belgrad[e] Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Automat za kocnice Sub 5 Jan - 13:26 | |
| - bodeja ::
- Da li pasuje mozda od Golfa ili sl. Imam TRI konektora?
golf I - provereno. treba 2 automata da postoje ako se ne varam, kao kod mene... | |
|
| |
bodeja VW entuzijasta
| Naslov: Re: Automat za kocnice Sub 5 Jan - 14:11 | |
| Sa tri kontakta? To bi bilo super! | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Automat za kocnice Sub 5 Jan - 14:34 | |
| Pozovi Astor i vidi da li imaju sa 3 kontakta...Slanje za Niš je oko 200-300din... | |
|
| |
| Naslov: Re: Automat za kocnice Sub 5 Jan - 16:58 | |
| Koliko ja znam golf 1 ima samo jedan automat, barem je tako za FAG glavni kocioni cilindar. | |
|
| |
dexit dr. VW
Broj poruka : 1446 Godina : 46 Lokacija : belgrad[e] Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Automat za kocnice Sub 5 Jan - 19:30 | |
| ja sam moj automat menjao kod ace elektricara svojevremeno... secam se da postoje 2 - uspeo sam samo jedan da nadjem u obliznjoj prodavnici, za drugi mi rece da nije obavezan da se montira posto je rezervni - u slucaju da prvi otkaze...
btw, moze u bilo kojoj auto-radnji da se potrazi... | |
|
| |
| Naslov: Re: Automat za kocnice Sub 5 Jan - 23:50 | |
| Ne postoji rezrevni automat. Oba automata rade stalno, i povezani su paralelno. Postoje dva, jer je svaki povezan sa po jednim kocinoim krugom. Ideja je da ako jedan kocioni krug ispadne iz rada, stop svetlo ce raditi preko onog automata koji je na kocionom krugu koji jos uvek radi. Ako je samo jedan automat ispravan, u slucaju da ispadne kocioni krug na kome je neispravni automat, kocnice ce raditi (doduse samo sa jednim krugom) a stop svetlo nece raditi uopste!
Automat je u stvari prekidac koji reaguje na pritisak ulja u kocionom sistemu - kad se pritisne kocnica, poraste pritisak kocionog ulja i to aktivira taj prekidac preko jedne membrane, pa se upale stop-svetla. | |
|
| |
popesky dr. VW
Broj poruka : 1795 Godina : 53 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Automat za kocnice Sub 5 Jan - 23:55 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Automat za kocnice Ned 6 Jan - 12:10 | |
| Neka kola imaju to na pedali (zastave na primer) ali ni to nije korektno - na primer, propadne ti kocnica skroz, znaci ne radi uopste, a stop svetla sijaju dok pritiskas pedalu - ni to nije kako treba. Pitanje je da li stop-svetla treba da oznacavaju nameru da oces da zakocis, ili treba da oznacavaju kocenje to jest usporavanje... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Automat za kocnice | |
| |
|
| |
| Automat za kocnice | |
|