| ATEST | |
|
+22bubamara djordje 1200j jovca Tomas Volk igorsnegi adro15493 popesky zverko yeti nvkmilan KdF Mico bibin11 nebojša Braca bane vlajko05 ABUB VWMacedonia pavle buRago Slavko St 26 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
bane pridošlica
Broj poruka : 25 Godina : 40 Lokacija : zrenjanin Datum upisa : 07.08.2008
| Naslov: Re: ATEST Sre 24 Dec - 18:20 | |
| | |
|
| |
Braca dr. VW
Broj poruka : 1035 Godina : 75 Lokacija : BGD-Pašino brdo Datum upisa : 14.08.2007
| |
| |
bibin11 dr. VW
Broj poruka : 992 Godina : 49 Lokacija : Arandjelovac Datum upisa : 23.11.2008
| Naslov: Re: ATEST Čet 25 Dec - 20:46 | |
| braco,aj postavi te slike sto si gore naveo.Nije mi jasno to sa jos jednom haubom | |
|
| |
Slavko St dr. VW
Broj poruka : 1200 Godina : 68 Lokacija : Sr. Kamenica Datum upisa : 07.10.2007
| Naslov: Re: ATEST Pet 26 Dec - 16:16 | |
| Kad smo vec kod plina, odkako sam montirao plin imam problema sa lerom kad radi na benzin a na plin radi super. Dali moze to da se resi, cuo sam da je na bubi to veliki problem.
POZDRAV... | |
|
| |
bibin11 dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Pet 26 Dec - 23:33 | |
| jer problem da na benzinu radi na leeru sad kad je hladno,ili je problem bio i ranije kad ja bilo toplo vreme? | |
|
| |
Mico Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 628 Godina : 50 Lokacija : Zemun polje Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: ATEST Sub 27 Dec - 0:51 | |
| - Slavko St ::
- Kad smo vec kod plina, odkako sam montirao plin imam problema sa lerom kad radi na benzin a na plin radi super.
Dali moze to da se resi, cuo sam da je na bubi to veliki problem.
POZDRAV... Verovatno je ugao paljenja podešen za plin pa kad prebaciš na benzin, auto trokira. @nebojša to što majstor priča nisu novi propisi već nostrifikacija i objava u Službenom glasniku pravilnika za ugradnj TNG i KPG uređaja u motorna vozila. Iako se uređaju već ugrađuju u vozila po tim pravilnicima ostao je papirološki deo da se odradi. Pravilnici su ECE 67 R 01 (za TNG) I ECE 115 (za KPG) i primenjuju se na teritoriji EU. | |
|
| |
Slavko St dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Sub 27 Dec - 6:36 | |
| Bez obzira na vremenske uslove uvek je problem ler kad radi na benzin, inace on vuce normalno, nikakvo trokiranje kako kaze Mica.
POZDRAV... | |
|
| |
Slavko St dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Pon 29 Dec - 19:51 | |
| Danas sam bio sa jednim koi ugradjuje plin, ima bubu i plin, isparivac greje vodom tako sto je oko lonca od auspuha namotao bakarnu cev, ima mali rezervoar koi je u kabini i pumpu. Kaze da ima atest, medjutim vise nedaju atest na takav nacin vec samo BRC-KOLIBRI isparivac koi ima grejac na njemu. Vise neznam kome da verujem, na godisnjem sam odmoru i icicu i na tehnicki fakultet i u AMS i licno cu proveriti. Dali neko zna za takav isparivac i kolika je cena????????????????? kaze da ga ima u BGD. POZDRAV... | |
|
| |
bibin11 dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Pon 29 Dec - 22:46 | |
| zovni ovaj br 064/129-89-66 NESA.Decko je doktor za plinske uredjaje,inace je iz Mladenovca,a uopste nije skup,vec je izuzetno korektan.Reci mu da ti je dao br Bibin iz Arandjelovca i sve ce ti objasniti. licno znam da atest daju samo za uredjaj koji ima tzv SONDU koja se ugradjuje u zadnji lonac i Nesa zna gde sonda ima da se kupi.Cini mi se cak i da mora da bude od nekog italijanskog proizvodjaca,neznam tacno kog.Madjutim,Dika je razvio svoj sistem i njega je atestirao,pa ti nebi bilo lose i njega da pitas | |
|
| |
Slavko St dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Čet 1 Jan - 18:26 | |
| Zamolio bi ako neko moze da izbaci fotku od isparivaca BRC - Kolibri. POZDRAV... | |
|
| |
bibin11 dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Čet 1 Jan - 21:17 | |
| | |
|
| |
bibin11 dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Čet 1 Jan - 21:41 | |
| | |
|
| |
Slavko St dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Čet 1 Jan - 22:40 | |
| | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: ATEST Pet 2 Jan - 0:05 | |
| Isparivač na gornjoj slici nema ugrađen grejač, žice su od nekog solenoida (elektromagnetskog ventila). | |
|
| |
bibin11 dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Pet 2 Jan - 18:01 | |
| Trazio je COLIBRI To je COLIBRI | |
|
| |
Slavko St dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Pet 2 Jan - 18:36 | |
| Cuo sam da taj kolibri ima samo grejac koi greje plin, bez onih ulaz - izlaz za vodu.
POZDRAV... | |
|
| |
Slavko St dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Sub 3 Jan - 9:06 | |
| | |
|
| |
Slavko St dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Sub 3 Jan - 11:09 | |
| Slaba vajda od ovakvog sistema grejanja isparivaca. Posle 4-5km voznje na benzin isparivac je bio malo mlak, manometar za temperaturu nije ni mrdnuo(pokazuje od 50),kad sam prebacio na plin, posle 2km pceo je da trza( iparivc se smrznuo) ,juce sam probao duva vruc vazduh a izgleda da nema snage da brzo cirkulise kroz isparivac:confused: . POZDRAV...
Poslednji izmenio Slavko St dana Sub 3 Jan - 17:51, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
bibin11 dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Sub 3 Jan - 12:23 | |
| | |
|
| |
Slavko St dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Sub 3 Jan - 14:25 | |
| bibin11 Znam ja za Dikin sistem, on ima problema zimi, negreje mu dovolno, kod mene to funkcionise dobro i zimi, ovo sto sam radio samo sam ispitao dali moze i na taj sistem, kod mene temperatura pre ulaska u isparivac ide i do 130c. https://2img.net/r/ihimizer/img171/8253/picture859ae1.jpgPOZDRAV... | |
|
| |
nvkmilan pridošlica
Broj poruka : 16 Godina : 47 Lokacija : beograd Datum upisa : 22.03.2008
| Naslov: Re: ATEST Ned 4 Jan - 18:02 | |
| ja sam napravio sondu i ubacio je lonac, od cevi auspuha
zapremina oko 0.5 l tecnosti
proverio da nigde ne curi, radi savrseno i to toliko greje vodu da razmisljam da ubacim mali hladnjak sa ventilatorom za grejanje kabine na tu vodu
a pumpa koja mi pokrece sistem je pumpa za grejanje sa mercedesa 124
istina nisam ni probao da atestiram razmisljam se da to uradim sad imao sam mnogo posla oko ljubinke (buba 1303)
palim je na benzin, sad zimi, ali ga odmah iskljucim i dok ona potrosi benzin dovoljno je zagrejala isparivac tako da nije frka
meni je najveci problem bio oko izbora prelivnog suda je nema mnogo mesta pod haubom bube. uzeo sam prelivni sud YUGO novi tip
sto se tice atesta gledao sam pravilnik i nigde ne pise da ovo moje ne moze da se atestira
u krajnjoj liniji i ako voda procuri negde to ne predstavlja provlen nikakav za plin mislim da je ovako sigurnije nego da grejem uredjaj na topao vazduh ili izduvne gasove | |
|
| |
Mico Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 628 Godina : 50 Lokacija : Zemun polje Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: ATEST Ned 4 Jan - 20:23 | |
| @nvkmilan
Sumnjam da ćeš dobiti atest jer si sam napravio sondu. Svi delovi koji se koriste u uređaju za TNG moraju da prođu homologaciju od nadležne državne institucije...
Poslednji izmenio Mico dana Ned 4 Jan - 21:17, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Slavko St dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Ned 4 Jan - 20:48 | |
| Ma ovj grejac koi sluzi ujedno i za zagrevanje kabine ima mogucnosti da se iskoristi, samo treba odraditi kako treba, da funkcionose u sve vremenske uslove. POZDRAV... | |
|
| |
vlajko05 dr. VW
Broj poruka : 1438 Godina : 41 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: ATEST Ned 4 Jan - 21:46 | |
| - Slavko St ::
- bibin11
Znam ja za Dikin sistem, on ima problema zimi, negreje mu dovolno, kod mene to funkcionise dobro i zimi, ovo sto sam radio samo sam ispitao dali moze i na taj sistem, kod mene temperatura pre ulaska u isparivac ide i do 130c.
https://2img.net/r/ihimizer/img171/8253/picture859ae1.jpg
POZDRAV... Slavko ovo sto si rekao nije tacno, ovaj sistem (Dikin auto Raletov i moj) radi savrseno i leti i zimi , ja palim na plin na -11, vozim po gradu i na auto putu bez problema, jedino sto je isparivac mlak, pa malo vise trosi, inace sistem radi besprekorno, cak su kod mene grejaci vezani na red, za razliku od ciak Dike, i imaju manju snagu, oko 150 W a cika Dika ima dva grejaca paralelno vezana, problem ovog sistema je sto vice jako veliku struju pa opterecuje alternator, ja planiram da dodam u sistem mali hladnjak koji bi sluzio za grejanje vode vrelim vazduhom iz kalorifera, nesto kao sto si ti probao, vec sam ugradio jedan takav sistem i radi odlicno to mi je sledeca prepravka | |
|
| |
bibin11 dr. VW
| Naslov: Re: ATEST Ned 4 Jan - 22:50 | |
| to NVKMILAN da li mozes slikati tvoj sistem i staviti na forum? Slavko ovo sto si rekao nije tacno, ovaj sistem (Dikin auto Raletov i moj) radi savrseno i leti i zimi , ja palim na plin na -11, vozim po gradu i na auto putu bez problema, jedino sto je isparivac mlak, pa malo vise trosi, inace sistem radi besprekorno, cak su kod mene grejaci vezani na red, za razliku od ciak Dike, i imaju manju snagu, oko 150 W a cika Dika ima dva grejaca paralelno vezana, problem ovog sistema je sto vice jako veliku struju pa opterecuje alternator, ja planiram da dodam u sistem mali hladnjak koji bi sluzio za grejanje vode vrelim vazduhom iz kalorifera, nesto kao sto si ti probao, vec sam ugradio jedan takav sistem i radi odlicno to mi je sledeca prepravka Koliko ja znam o plinu,mislim da si upravu.Sto se plinskog uredjaja tice,najbitnije je da voda cirkulise(kruzi) kroz isparivac.I auto ide.Ako je isparivac hladniji potrosnja je malo veca,a ako je temp.oko 70-90 stepeni,onda je idealno.Nije strasno ni ako je temp koji stepen niza.Zbog toga je najbolje da u sistemu bude antifriz. Elem,ukoliko voda cirkulise(kruzi)nema problema,isparivac nemoze da zaledi,ali ako se u sistemu nalazi vazdusni cep...eto problema. Ajde Slavko,raspitaj se koliko kosta i gde ima da se nabavi taj KOLIBRI isparivac | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: ATEST | |
| |
|
| |
| ATEST | |
|