| brojevi na motoru | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
slow Bo VW entuzijasta
Broj poruka : 115 Datum upisa : 05.06.2007
| Naslov: brojevi na motoru Ned 10 Jun - 12:40 | |
| pisao sam to vec negdje pa nisam dobio kompletan odgovor.zna li neko da mi protumaci ove brojke na mom motoru? | |
|
| |
dexit dr. VW
Broj poruka : 1446 Godina : 46 Lokacija : belgrad[e] Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: brojevi na motoru Ned 10 Jun - 13:25 | |
| dosta je nejasno - ubaci sliku u nesto vecoj rezoluciji ako je moguce? da, ako hoces ovde da vidimo tvoju sliku sa imagschack-a onda: | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: brojevi na motoru Ned 10 Jun - 13:46 | |
| A da, bese nema slova ispred brojeva? Cini mi se da to treba da bude neki motor koji nije pravljen u Nemackoj (meksicki ili brazilski na primer). Koji tacno ne znam, trebalo bi potraziti na mrezi - sigurno moze nesto da se nadje... | |
|
| |
nebkv dr. VW
Broj poruka : 1463 Godina : 44 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
| Naslov: Re: brojevi na motoru Ned 10 Jun - 22:29 | |
| - KdF ::
- A da, bese nema slova ispred brojeva? Cini mi se da to treba da bude neki motor koji nije pravljen u Nemackoj (meksicki ili brazilski na primer). Koji tacno ne znam, trebalo bi potraziti na mrezi - sigurno moze nesto da se nadje...
Ne mora znaciti.Mislim da su od 1965 tek krenuli sa dodavanjem slovne oznake ispred broja.Znaci mozda se radi o motoru starije gradnje(pre 1965) | |
|
| |
| Naslov: Re: brojevi na motoru Pon 11 Jun - 6:46 | |
| Da, naravno, i to je moguce. | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: brojevi na motoru Pon 11 Jun - 6:59 | |
| Slow bo, aj nam slikaj ceo motor...I odozdol i odozgor i sa strana pa ćemo uz pomoć tih fotki uspeti možda nešto više da ti kažemo... | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
| Naslov: Re: brojevi na motoru Pon 11 Jun - 7:04 | |
| - nebkv ::
- KdF ::
- A da, bese nema slova ispred brojeva? Cini mi se da to treba da bude neki motor koji nije pravljen u Nemackoj (meksicki ili brazilski na primer). Koji tacno ne znam, trebalo bi potraziti na mrezi - sigurno moze nesto da se nadje...
Ne mora znaciti.Mislim da su od 1965 tek krenuli sa dodavanjem slovne oznake ispred broja.Znaci mozda se radi o motoru starije gradnje(pre 1965) Sudeći po konfiguraciji ovog broja, ne bih rekao da je od pre '65...Oni su bili sedmocifreni od 1955... | |
|
| |
| Naslov: Re: brojevi na motoru Pon 11 Jun - 7:57 | |
| Interesantno je da na se na fotografiji vidi da je postolje diname na izgled drugacije od kucista motora, sto govori da mozda nije originalno. | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
| Naslov: Re: brojevi na motoru Pon 11 Jun - 9:57 | |
| Da, blok motora deluje novije, tako da je najverovatnije neki brazilac ili šta već... | |
|
| |
nebkv dr. VW
Broj poruka : 1463 Godina : 44 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
| Naslov: Re: brojevi na motoru Pon 11 Jun - 10:12 | |
| - GibaniTZa ::
- nebkv ::
- KdF ::
Ne mora znaciti.Mislim da su od 1965 tek krenuli sa dodavanjem slovne oznake ispred broja.Znaci mozda se radi o motoru starije gradnje(pre 1965) Sudeći po konfiguraciji ovog broja, ne bih rekao da je od pre '65...Oni su bili sedmocifreni od 1955... U pravu si.Sinoc kada sam pisao tekst uopste nisam video fotografiju,nije se otvarala.Evo jutros vidim,ipak je to nesto drugo.Malo van teme,ali na primer na prvi pogled stariji blokovi 34ks se raspoznaju kada se odsrafi nosac diname,i pogleda rupa na bloku kroz koju prolazi ulje kada se naliva.Na starijim blokovima tu se nalazi samo jedna okrugla rupa precnika mozda jedno 3-4cm,dok je kod mladjih taj otvor mnogo veci | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: brojevi na motoru | |
| |
|
| |
| brojevi na motoru | |
|