| Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji | |
|
+29goranmata adro15493 kema cobi milan mimi westfalia dexit wendol Nemanja Nikolić nebojša zikale kosta bili nikson GibaniTZa Braca jovca Bugman bubuleja vlajko05 Dika becavw KdF dechkotzar Ivan V Tomas Volk Doktor toxic nebkv 33 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Doktor dr. VW
Broj poruka : 801 Godina : 46 Lokacija : Poreč Datum upisa : 20.09.2007
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Sre 24 Okt - 13:31 | |
| | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
Broj poruka : 2511 Lokacija : Raca Kragujevacka Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Registar Čet 25 Okt - 17:32 | |
| Interesovanje naroda za registar trajalo dva dana.Sad svi otisli u rubriku Ponude. Moram da osvezim ovu rubriku,nedam da se nahvata paucina ovde | |
|
| |
Ivan V dr. VW
Broj poruka : 946 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.08.2007
| |
| |
Tomas Volk dr. VW
| Naslov: Split Sre 14 Nov - 20:32 | |
| Upravo tako kome trebaju ti spiskovi Pa nama zaludjenicima valjda. Red je da se tema osvezi. Danas me je zvao gospodin Ranko Milunovic iz Obrenovca.Znao sam pricu o autu ali danas sam razgovarao sa tim gospodinom i saznao detalje. On je vlasnik bube 1952.Vozi je i danas a zvao me je jer mu trebaju brezoni za blok 30 KS.To je sporedno a bitno je da detalji idu ovako. Tu bubu on vozi od 1967.1974 je uradio generalnu i do danas je kaze presao 330 000 km.Motor je od 25 KS a glave (3 komada su mu rodjaci bacili ciganima).Sad je prinudjen da nesto budzi oko glava.Split sekciju je isekao i do skora se vukla kaze po dvoristu.Njegova majka je dala ciganima a ovaj joj onda pokusao objasniti da buba sa dva prozora vredi kao nov bilo koji auto.Covek je u prici bio OK ali sa ovakvom zabludom i njegovih 67 godina nece nikud.Spremio je novije blatobrane ali mu trebaju novi ficini farovi da ih uglavi.Kako sam shvatio ima i originalne split prednje blatobrane ali su mu tu jako slabi farovi.Vinkere kaze da je izvadio i onda je kalaisao otvore za njih.Prednji trap i deo sasije koja ga prihvata je zamenio mladjim pa sad vozi sa kuglama.Kaze da je zeljan druzenja na skupovima a isto je siguran da ce ta buba biti njegov jedini auto u zivotu.Od prijatelja sam ranije saznao da ima ceo sistem mehanickih kocnica skinut i sve prebaceno na hidrauliku. Covek je OK samo me zivo zanima kako mu pomoci i objasniti da buba koju ima je ozbiljno bolesna.Treba joj nega i paznja a on to nemoze da joj pruzi. Eto znaci jedna vise. Ne pitah jel cviter ili split Druga novost je da sam od juce postao jedini vlasnik dva splita na Balkanu. Dosada je drugi covek na Balkanu u toj disciplini bio Zikale Pogadjate neko je od njega kupio split 49 Dobili smo kolegu Sveze novosti a taj ce se kupac sam javiti ovde | |
|
| |
becavw Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 585 Godina : 47 Lokacija : Lugano Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Sre 14 Nov - 23:21 | |
| | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
| Naslov: Kolega Sre 14 Nov - 23:33 | |
| | |
|
| |
Dika dr. VW
Broj poruka : 3851 Godina : 72 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Čet 15 Nov - 7:52 | |
| Jel ovde rec o ovoj Bubi: | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Čet 15 Nov - 8:49 | |
| da,da,da,da | |
|
| |
Ivan V dr. VW
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Pet 16 Nov - 14:01 | |
| | |
|
| |
nebkv dr. VW
Broj poruka : 1463 Godina : 44 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Pet 16 Nov - 15:13 | |
| | |
|
| |
Ivan V dr. VW
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Pet 16 Nov - 15:18 | |
| | |
|
| |
nebkv dr. VW
| |
| |
Tomas Volk dr. VW
| Naslov: Balkan Čet 29 Nov - 23:36 | |
| | |
|
| |
vlajko05 dr. VW
Broj poruka : 1438 Godina : 41 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Pet 30 Nov - 0:03 | |
| s kako je ovo split meni ovo izgleda ko da ima zadnji prozor ko moja buba a ne ko oval , ili mi je los ugao gledanja | |
|
| |
bubuleja dr. VW
Broj poruka : 1021 Godina : 47 Lokacija : rijeka Datum upisa : 03.10.2007
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Pet 30 Nov - 7:22 | |
| to vlajko: netko je u jednom razdoblju njena života isjekao zadnju sekciju prozora i proširio njen pogled unazad a i sa tablom su se igrali kako čujem | |
|
| |
nebkv dr. VW
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Pet 30 Nov - 10:38 | |
| Ni mi nismo iz prve rekli "pa to je split" kada smo prvi put isli da je pogledamo(Toma,Beca i ja) .Dok smo joj prilazili komentarisali smo kako nas je covek pogresno uputio ,da je ovo mladja buba .Do sada smo imali iskustva oko isecanja zadnje sekcije i ugradjivanja one posle 57,tako da sam ja odmah pogledao instrument tablu,ali je i ona bila posle 57.Okrecem se ka Tomi i komentarisem kako je ovo nesto oko 60te,ali ajde da pogledamo tacnu godinu.Onako razgledajuci sva trojica za oko mi zapada stubic gde brave vrata,bio je do 55.Beca i Toma vec zapazaju da je u pitanju split sasija,i onako u istom trenutku kapiramo sta je to u kompletu.Split sa zamenjenom zadnjom sekcijom i instrument tablom.Uostalom vidi se i po maloj sofersajbni | |
|
| |
nebkv dr. VW
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Pet 30 Nov - 10:42 | |
| | |
|
| |
bubuleja dr. VW
Broj poruka : 1021 Godina : 47 Lokacija : rijeka Datum upisa : 03.10.2007
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Pet 30 Nov - 14:47 | |
| bogami dobro su ga izmesarili...jadan auto | |
|
| |
becavw Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 585 Godina : 47 Lokacija : Lugano Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Uto 4 Dec - 7:14 | |
| Auto jeste osakacen ali najbolja stvar u svemu tome moram da priznam je da su papiri cisti, sasija i skoljka se podudaraju a motora nema, nazalost. Nisam ni ocekivao da ga bude. Da cudo bude vece, vlasnik je ziv i voljan da nam prenese auto. Auto je posle vise od 50 godina opet u suvom u garazi i ceka nabavku delova i restauraciju. Inace auto je standard 1952. Bice uskoro jos neka slikica Da se zahvalim kao i uvek mojim drugarima za necebicnu pomoc, Tomi i Nesi. | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
| Naslov: 50 EUR Uto 4 Dec - 8:52 | |
| Sto bi reko nas drugar Zile CHE DASH PEDES EVRA | |
|
| |
nebkv dr. VW
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Uto 4 Dec - 9:51 | |
| - Tomas Volk ::
- Sto bi reko nas drugar Zile
CHE DASH PEDES EVRA Svakom po toliko | |
|
| |
nebkv dr. VW
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Uto 4 Dec - 11:17 | |
| Da fotografijom predstavimo i pojedine bube sa liste Jedan od retkih modela vw bube pre 57 je ovaj kabrio iz 1954.Vlasnik je nas prijatelj Kemal iz Futoga koji vec godinama skuplja delove za ovaj auto,i kako kaze ima oko 80% potrebnog | |
|
| |
nebkv dr. VW
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Uto 4 Dec - 11:35 | |
| Kemal ima jos jedan auto,ovaj put iz 1953.Zanimljivo je da nosi prvu boju L19 Atlantic green,isto kao i moj oval iz 53,brkin iz jezevice(sada je beo)i mislim jos jedan najmanje.Neobicno zbog toga sto je ta boja koriscena u kratkom periodu mart-decembar 1953,ali imam utisak da je pretezno ona koriscena na bubama iz tog perioda u odnosu na ostale iz palete za mart-decembar 1953 | |
|
| |
nebkv dr. VW
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Uto 4 Dec - 11:39 | |
| Oval 1956 Dragana iz Race | |
|
| |
nebkv dr. VW
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji Uto 4 Dec - 11:43 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji | |
| |
|
| |
| Nezvanicni registar split,cviter i oval bube u Srbiji | |
|