vw-vhs-mladenovac
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
vw-vhs-mladenovac

Ljubitelji vw vozila sa vazduhom hladjenim motorima

PrijemPrijem  GalerijaGalerija  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

T1 panel januar 1957

Ići dole 
+8
Dika
dechkotzar
dexit
nikson
bubuleja
becavw
nebkv
Tomas Volk
12 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći
AutorPoruka
Ivan V
dr. VW
dr. VW
Ivan V

Broj poruka : 946
Godina : 52
Datum upisa : 05.08.2007

T1 panel januar 1957 - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimeNed 14 Okt - 19:12

Neverovatno? ja sam u Shocked !! Ali iskreno drago mi je u svakom slucaju da ovih stvari ima u Srbiji i da ih neko nalazi a ako je taj neko ljubitelj i sredjuje ove raritete ja sam srecan.
Jedino bi mi bilo JAKO krivo da neko skuplja, rastura i unistava pa i prodaje u inostranstvo a da istovremeno znam da ima ljudi koji bi sve dali da mogu da se dokopaju dobre osnove za resauraciju tj da srede i na kraju voze bus npr 1957.

Ja opet sada pored ovala imam T1 i jos da se smestim negde napravicu ga extra( ovo moze da pokvari samo nalazenje ili kupovina ili slicno nekog starijeg busa kao ovi vasi koje ste nasli) Very Happy Very Happy
Ovo mozda zvuci bezveze sad kad sam nasao solidan T1 ali verujte mi kad vas vidim kako nalazite pomislim da tu negde mozda i mene ( a i druge) skriven od svih mozda ceka neki barndor cyclops cyclops

To je kao kad vozis Bubu posle 1967 a onda otkrijes da postoje i splitovi i ovali i hebmuleri i T1 barndori a ne vozis bubu jer nemas para za nesto drugo vec zato sto je volis.
Ja evo dva meseca skidam sa neta sve sto je moguce za T1 i spremam se. Sta cu kad sam se Inficirao tim virusom. cyclops
Nazad na vrh Ići dole
http://photo.net/photos/luka1905
dechkotzar
dr. VW, spec. za Offtopic
dechkotzar

Broj poruka : 1197
Godina : 48
Datum upisa : 15.06.2007

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimeNed 14 Okt - 21:27

ja bi se zadovoljio jednom sambom a eto vama ostatak ( znaaaam da sam dosadan!)
Nazad na vrh Ići dole
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

Broj poruka : 2511
Datum upisa : 02.06.2007

PočaljiNaslov: Samba   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimeNed 14 Okt - 21:34

Sambe prvoborcima What a Face ostali modeli pocetnicima What a Face
Svaki model ima car i vredi.
Nazad na vrh Ići dole
dechkotzar
dechkotzar

Broj poruka : 1197
Godina : 48
Datum upisa : 15.06.2007

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimeNed 14 Okt - 22:20

@toma

ma u pravu si, meni se samo motaju u glavi oni prozori na sve strane i kada ubacim decu, nece biti sreci kraja! Rolling Eyes
Nazad na vrh Ići dole
nebkv
dr. VW
dr. VW
nebkv

Broj poruka : 1464
Godina : 45
Datum upisa : 04.06.2007

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimePon 15 Okt - 13:30

Ivan V ::
Jedino bi mi bilo JAKO krivo da neko skuplja, rastura i unistava pa i prodaje u inostranstvo a da istovremeno znam da ima ljudi koji bi sve dali da mogu da se dokopaju dobre osnove za resauraciju tj da srede i na kraju voze bus npr 1957.
U ovom slucaju se slazem sa tobom,ali takodje imam stav da ako je sudbina nekog starog vozila ovde u Srbiji da zavrsi u zelezari u Smederevu,ili da ode preko,ja sam uvek za ovo drugo!Tamo ga sigurno ocekuje neki bolji "zivot".Naravno najvise bih voleo da svi ljubitelji starih vozila ovde u Srbiji spasu sve,srede ih i voze,ali to je na zalost utopija Crying or Very sad
Nazad na vrh Ići dole
Ivan V
dr. VW
dr. VW
Ivan V

Broj poruka : 946
Godina : 52
Datum upisa : 05.08.2007

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimePon 15 Okt - 14:10

nebkv ::
U ovom slucaju se slazem sa tobom,ali takodje imam stav da ako je sudbina nekog starog vozila ovde u Srbiji da zavrsi u zelezari u Smederevu,ili da ode preko,ja sam uvek za ovo drugo!Tamo ga sigurno ocekuje neki bolji "zivot".Naravno najvise bih voleo da svi ljubitelji starih vozila ovde u Srbiji spasu sve,srede ih i voze,ali to je na zalost utopija Crying or Very sad
pa da ali koji ce to T1 ako ga nadje neko od ljudi kao sto ste vi(Ti, Beca, Dika, Toma) ili ja ili recimo deckocar, ne znam za druge zavrsiti u zelezari ....zavrsice u zelezari ako ga niko ne nadje a ne ako ga nadje. uostalom ako zavrsi u zelezari onda nas je neko prestigao.Ja sam mislio ako NE zavrsi u zelezari. Mada kad razmislim pa i nema mnogo zainteresovanih za potpunu resauraciju nekog T1. Mozda 10 ljudi koji bi (mozda ne svi) voleli da imaju i voze T1.
Nazad na vrh Ići dole
http://photo.net/photos/luka1905
Doktor
dr. VW
dr. VW
Doktor

Broj poruka : 801
Godina : 46
Datum upisa : 20.09.2007

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimePon 15 Okt - 15:19

ovo je zanimljiv topic, dečki, samo vi stavljajte slike... Cool , još malo pa će nova krama i kod mene... cheers
Nazad na vrh Ići dole
http://www.vwbuba.hr
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

PočaljiNaslov: Prica   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimePon 15 Okt - 15:40

Jednom davno smo na TGB ispricali pricu o panelu koji je ispao a Nebkv ga nasao pored puta.Zavrsio je kao i gomila drugih u SD zelezari.
Mislim da Nebkv-a ne mrzi da ubaci set slika o tom dogadjaju pa da ponovo vidimo kako busevi neumitno nestaju.
Ma zalost jedna Sad
Nazad na vrh Ići dole
nebkv
dr. VW
dr. VW
nebkv

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimePon 15 Okt - 17:34

Pa eto,to je jedna situacija gde nas je zelezara zamalo pretekla Smile .Ovako ce barem deo tog busa nastaviti svoj zivot na nekom drugom.S obzirom da mi je supruga iz okoline Svilajnca,kada idem kod njenih prolazim kroz Batocinu,pa auto put.I eto jednom,pre oko 2 godine kao i uvek izlazeci iz Batocine ka auto putu pokraj samog puta ugledah kombi.Brzo sam shvatio prilazeci da je u pitanju T1(ka meni je bio okrenut zadnji kraj).Po malom prozorcetu zadnjih vrata zakljucio sam da je u pitanju stariji model,pre 63,Havarisan s preda.
T1 panel januar 1957 - Page 2 Batocina
Nije mi u prvom momentu bilo jasno sta trazi tu Question ,ali sam ipak shvatio da ga je neko verovatno nocu izvukao iz dvorista i ostavio tu s obzirom da je nenaseljeno.Onako zatecen resih da skinem ono sto mogu.I tako bez nekog buduceg plana sta bih mogao uraditi resih da javim Tomi s obzirom da je on relativno blizu,ali neposredno nakon toga sporednim putem nailazi kamion za odnosenje skoljki.Ljudi iz okoline Smedereva koji sakupljaju sekundarne sirovine su primetili bus,i resili da ga "sklone".
T1 panel januar 1957 - Page 2 Batocina1
T1 panel januar 1957 - Page 2 Batocina2
T1 panel januar 1957 - Page 2 Batocina3
Uspeo sam dogovoriti sa njima da bus ne bacaju u presu odredjeno vreme,dok ja ne dodjem da ako nista ono skinem upotrebljive delove.Pristali su i rekli da im poteram zauzvrat staro gvozdje,akumulatore...
Nakon par dana sam otisao kod njih sa suprugom svojim VW sirokom i poterao alat za koji sam pretpostavljao da ce mi biti potreban.Na licu mesta je bila uzasna vrucina,iznad panela dalekovod koji je non stop pucketao i zujao pale .Resih da skinem ostatke prednjeg trapa,menjac i sve ostale "sitnice" koje puno znace kod pakovanja auta.Ceo dan sam proveo tamo,uspeo sam skinuti sve zamisljeno,a kako,e to je nesto neopisivo.Falilo je dosta alata,nesto sto sam imao je bilo neodgovarajuce,pa i ono sto je bilo odgovarajuce nije bilo od pomoci(oblaznuo sraf,navoj...).Menjac sam sto sekacem sto brusilicom skinuo sa sve zadnjeg dela sasije,felni!Na kraju je sve to trebalo ubaciti u sportski kupe!Mislim da nikada u zivotu nisam toliko opteretio taj auto,i uz to presao preko 100km.Cetvorica su ubacivala menjac sa sasijom i felnama u auto,i kuci su cetvorica vadila.Tu je bio i prednji trap,vrata i gomila delova.Ljudi u tom selu su maksimalno pomogli i pored svog posla,i fizicki,i sa alatom i rucak Very Happy .Jedan nezaboravan dozivljaj koji mi je i pored svih teskoca ostao u lepom secanju.Da je skoro bilo sta drugo bilo u pitanju taj dan bih zapamtio kao nocnu moru,ali ovako...Eh ljubav...
Nazad na vrh Ići dole
Dika
dr. VW
dr. VW
Dika

Broj poruka : 3851
Godina : 72
Datum upisa : 01.06.2007

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimePon 15 Okt - 18:00

pa da ali koji ce to T1 ako ga nadje neko od ljudi kao sto ste vi(Ti, Beca, Dika, Toma) ili ja ili recimo deckocar, ne znam za druge zavrsiti u zelezari ....zavrsice u zelezari ako ga niko ne nadje a ne ako ga nadje. uostalom ako zavrsi u zelezari onda nas je neko prestigao.Ja sam mislio ako NE zavrsi u zelezari. Mada kad razmislim pa i nema mnogo zainteresovanih za potpunu resauraciju nekog T1. Mozda 10 ljudi koji bi (mozda ne svi) voleli da imaju i voze T1.

Tacno je Ivane da i nema bas mnogo onih koji bi se upustili u potpunu restauraciju Busa, svi gledaju a to je veliko,ima puno da se radi i stati ja znam sve. Svakome ko imalo razmislja o Busu bih preporucio da ukoliko ima mogucnost sedne u njega i provoza ga bar desetak kilometara da bar malo vidi kakav je to osecaj voziti Busa, tek posle toga ce poceti da ga ozbiljno svrbi Bus. Skakutanje T1 i udobnost T2 je nesto posebno, nesto sto svakoga jednostavno zalepi za Bus, to je tek osecaj koji ce mnoge zainteresovati za restauraciju istog.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.vw-vhs-mladenovac.com
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

PočaljiNaslov: Dika   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimePon 15 Okt - 18:20

To All
Samo vi slusajte ovaj Dikin savet pa cete da prodjete kao nas nekolicina.
Buba onda postane nezaobilazna ali nekako u drugom planu Very Happy
To Nebkv
Sto ne rece ljudima da je to prijateljstvo sa kupcima sekundarnih sirovina iz SD urodilo plodom sa panelom iz okoline Aleksandrovca Question
Ma lafovi su ti kupci sekundarnih sirovina clown clown clown
Moze i koja slicica uz pricu.Ma bas sam resio da iscedim maksimum iz svakoga Very Happy
STARO GVOZDJE,STARE KUMULATORE KUPUJEMO affraid affraid affraid
Pa sto puta su svratili da pitaju kod mene a cak kapiram da sam ja iz njihovog ugla lud.
Kaze mi Becin cale da su i kod njega dolazili da pitaju.
Dobro je dok pitaju,Nebkv je imao slucaj i da ne pitaju...
Nazad na vrh Ići dole
nebkv
dr. VW
dr. VW
nebkv

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimePon 15 Okt - 19:13

Da meni su odneli jednom prilikom dva menjaca.Jedan od 1300 72',i drugi burazerov od standard bube 1200 65' Mad .Jedini dan da niko nije bio kuci pa mislim poslednjih 6-7 godina Crying or Very sad .Izgleda tako cesto dolaze pa su bas pogodili Crying or Very sad .Da,u pravu si delimicno za taj panel iz Aleksandrovca.Tip me je prvo zvao putem raznih veza po kombi,pa sam tek onda ukapirao cime se bavi.A i panel je bio njegov-njegovog cala,parkiran 30 godina,papiri uredni,ali prakticno skoljka bez trapa,menjaca,motora....A da se nisam ja pojavio zavrsio bi na Krusevackom otpadu.Srecom vlasnik je relativno nedavno poceo da se bavi tim poslom,a panel je ipak bio porodicni.Ali vec je bio u planovima da bude deo neke buduce ture ka KS Crying or Very sad.On ce biti moj prvi projekat kada je T1 u pitanju s obzirom da je sve cisto(preveden na mene),a i stanje je podnosljivo za rad,delovi prikupljeni,jos samo motor(inace menjac od panela iz prethodne price nastavlja svoj zivot na ovom).Na zalost trenutno u kompu nemam ni jednu fotku panela iz zupe
Nazad na vrh Ići dole
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

PočaljiNaslov: Slike   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimePon 15 Okt - 21:01

To Nebkv
E sad si postao kao ja.Sve fino ispises a nema slike scratch
Uzgred,jesi procitao kako si uz tvoj nick name dobio dodatak Question
Po meni je lepse Nebkv 8/13 Twisted Evil od obicnog Nebkv
Nazad na vrh Ići dole
becavw
Vazdušno hlađeni mozak
Vazdušno hlađeni mozak
becavw

Broj poruka : 585
Godina : 47
Datum upisa : 03.06.2007

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimePon 15 Okt - 21:26

nebkv

ma pusti ti Tomu, ti si za mene zakon 24/7:D

A za one lovatore na staro gvozdje, culi ste i sami od mog tate, vec nekoliko puta im je objasnjavao i isterivao ih iz dvorista...

jos samo sredu da docekam pa ce vecina koji su cekali u garazu da udju:cheers:
Nazad na vrh Ići dole
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

PočaljiNaslov: 8/13   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimePon 15 Okt - 22:04

To Beca
8/13 a moze i 16/26 ili jos bolje Nebkv 0,61538462
Ha sta sad kazes Question
Mozemo coveka da rasclanimo kako god pozelis What a Face
Nazad na vrh Ići dole
nebkv
dr. VW
dr. VW
nebkv

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimePon 22 Okt - 13:02

Samo se vi zezajte Very Happy ,ljudi postoji li ovaj panel iz naslova uopste?Ja sam sumnjicav Question
Nazad na vrh Ići dole
nebkv
dr. VW
dr. VW
nebkv

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimePon 22 Okt - 13:08

Na prvoj strani se nesto nazire,neki IMV Question (a Tomo,ti ih imas puno dvoriste kako rece jednom neko Wink ).Salim se naravno,evo par fotki sa izvlacenja i skladistenja(ali ne medju jabuke,za sada Twisted Evil )
T1 panel januar 1957 - Page 2 Paneljagodina4
T1 panel januar 1957 - Page 2 Paneljagodina5
Na zalost ova havarija prednjeg dela je nastala verovatno prilikom izvlacenja Crying or Very sad
Nazad na vrh Ići dole
nebkv
dr. VW
dr. VW
nebkv

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimeUto 8 Apr - 13:40

Da ne bih tuzio Becu oko autorskih prava,resih da mu uzvratim istom merom Exclamation
Evo ga i taj panel,bez trapa,menjaca,ali solidno ocuvan.Coveku u basti sluzi kao skloniste,pa je uslov da bih ga uzeo,mozda i fraj,da mu obezbedim nesto slicno
T1 panel januar 1957 - Page 2 Panel4
T1 panel januar 1957 - Page 2 Panel
U svakom slucaju u pitanju je najverovatnije panel izmedju 55 i 58 gledajuci prednji branik,vinkere(tj.samo rupe za njih Crying or Very sad),i stop lampe,s tim sto je jedna rupa najverovatnije visak
T1 panel januar 1957 - Page 2 Panel3
Ovih dana sam se angazovao oko izvlacenja ovog panela.U pitanju je novembar 1957(upali smo u sezonu pronalazaka buseva iz 1957 Very Happy ).Da bih uopste mogao da ga stavim na tockove i izvucem ga,vlasniku baste sam morao obezbediti neki drugi u zamenu.na jednom otpadu sam pronasao stari IMV,i uz dosta muke i strepnje(vidi se sa fotke kako je navucen,a jos slabije obezbedjen affraid ),prebacen je u bastu da privremeno pravi drustvo panelu Wink
T1 panel januar 1957 - Page 2 Snapshot36
IMV me je zajedno sa prevozom kostao 125e.Ostaje mi da prvi nardni slobodan dan odem u bastu i sve otvore na IMV-u zatvorim pocinkovanim limom,s obzirom da je i to jedan od uslova vlasnika baste.Tek nakon toga ce stvari iz panela biti prebacene u IMV.Tada stupa na scenu lepsi deo posla.Ubacivanje zadnjih torzija,nabacivanje menjaca,prednjeg trapa i tockova,i prebacivanje kuci Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Bugman
dr. VW
dr. VW
Bugman

Broj poruka : 899
Godina : 32
Datum upisa : 03.03.2008

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimeUto 8 Apr - 21:11

cheers I ja ovih dana pravim slicnu zamenu za menjac od T1 Smile
Koliko je bio shlep po km Question
Nazad na vrh Ići dole
http://detroitsrbija.21.forumer.com
jovca
dr. VW
dr. VW
jovca

Broj poruka : 805
Godina : 40
Datum upisa : 24.10.2007

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimeSre 9 Apr - 21:04

ovaj ima sv tablice to je bilo pre ko zna koliko godina registrovano.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.cardomain.com/ride/2546904
Bugman
dr. VW
dr. VW
Bugman

Broj poruka : 899
Godina : 32
Datum upisa : 03.03.2008

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimeSre 9 Apr - 21:06

Jos i crvena Like a Star @ heaven
Koje mesto je SV Embarassed Embarassed
Nazad na vrh Ići dole
http://detroitsrbija.21.forumer.com
nebkv
dr. VW
dr. VW
nebkv

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimeSub 12 Apr - 19:44

Svilajnac Very Happy Salim se naravno Svetozarevo ili ti Jagodina Wink Obicno je cena od 0.80e-1e po km.Ja sam ovaj imv prevezao samo par km do baste,ali zbog prirode prevoza u malo rizicnom polozaju,te navlacenja i skidanja kostalo me 2000 dinara
Nazad na vrh Ići dole
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimeSub 12 Apr - 21:12

Preciznije cena slepanja za kilometar je 40-50 EUR centi ili razdaljina od tacke A do tacke B u kilometrima po 80 centi do 1 EUR po kilometru
Nazad na vrh Ići dole
nebkv
dr. VW
dr. VW
nebkv

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimeNed 11 Maj - 0:05

Evo ga i IMV nakon dan i po opsivanja pocinkovanim limom i pop nitnama.Pre dvadesetak dana sam odradio dobar deo opsivanja,a danas sam dovrsio posao
T1 panel januar 1957 - Page 2 Krus3
T1 panel januar 1957 - Page 2 Krus2
Useljenje Very Happy
T1 panel januar 1957 - Page 2 Krus4
Zajedno do danas
T1 panel januar 1957 - Page 2 Krus1
Nazad na vrh Ići dole
nebkv
dr. VW
dr. VW
nebkv

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitimeNed 11 Maj - 0:14

Drugi deo dana je lepse protekao,podizanje panela na tockove nakon vise od deset godina!Pored moje supruge i mene kao i bivseg vlasnika panela gosn Vucka akciji se kasnije prikljucio i "majstor Zoca",a i komsija je pripomogao Very Happy
Prvo napred
T1 panel januar 1957 - Page 2 Krus5
Pa pozadi
T1 panel januar 1957 - Page 2 Krus6
Da bi konacno dosao do izrazaja
T1 panel januar 1957 - Page 2 Krus7
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: T1 panel januar 1957   T1 panel januar 1957 - Page 2 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

T1 panel januar 1957
Nazad na vrh 
Strana 2 od 3Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći
 Similar topics
-
» I ponovo T1 (panel 1957)
» Beograd, 10. januar 2009.
» Nezvanicni registar T1 u Srbiji
» Papiri za bubu 1957,1958,1959
» T1 Vatrogasni 1967

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu