KiCaSd pridošlica
Broj poruka : 27 Godina : 37 Lokacija : Smederevo Datum upisa : 05.06.2007
| Naslov: rikverc skripanje Pet 8 Jun - 11:41 | |
| ...e ljudi ovo sam primetio juce ujutru i jutros opet.Prvi put kad upalim auto i ubacim u rikverc i krenem cuje se neko skripanje u zadnjem delu auta,nije toliko jak zvuk i onako na prvi pogled ne deluje kao da se nesto lomi unutra.ovo se posle kad se zagreje menjac ne desava.ima neko ideju? | |
|
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: rikverc skripanje Pet 8 Jun - 11:51 | |
| Za pocetak proveri nivo ulja u menjacu. Mozda negde curi a nisi primetio...
Da li kada ubacis u rikverc mozda moras da pridrzis rucicu, da li ispada iz rikverca? | |
|
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: rikverc skripanje Pet 8 Jun - 12:02 | |
| Vidi kakve su ti manžetne i da li imaš ulja na zadnjoj strani anker platne (to ti ono gde su prikačeni paknovi, recimo zadnja strana doboša ako se tako može reći)...Ako tu imaš tragove ulja najverovatnije da ti je nivo ulja drastično opao...
Negro, malo bih sada da se pohvalim, ovaj problem je koliko kontam, nemoguć na 1303 jer se ulje iz menjača koristi samo za menjač a ne i za podmazivanje ostalih sklopova zadnje osovine... | |
|
KiCaSd pridošlica
| Naslov: Re: rikverc skripanje Pet 8 Jun - 16:05 | |
| - Citat :
- Da li kada ubacis u rikverc mozda moras da pridrzis rucicu, da li ispada iz rikverca?
to mi se nije desavalo.aj` prvericu nivo ulja.sad cu da se obrukam a kako da proverim? @giba ti i tvoja 1303 | |
|
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: rikverc skripanje Pet 8 Jun - 16:19 | |
| Odvrneš onaj šraf sa leve strane menjača, kod osovine,to je ključ imbus 17, i brkneš prst unutra...Nivo ulja treba da bude do donje ivice otvora...Kroz tu rupu se i doliva, ali ti za to treba crevo i jedan levak koje ćeš podići na visinu da bi imao veći pad i lakše usuo to ulje... | |
|
KiCaSd pridošlica
| Naslov: Re: rikverc skripanje Pon 11 Jun - 18:27 | |
| ...utvrdio sam da se skripanje cuje i kad pritiskam zadnju levu(vozacevu) stranu na dole,izgleda da je amortizer.moracu malo da smanjim nocne operacije:)))) | |
|
igorsnegi dr. VW
Broj poruka : 1246 Godina : 51 Lokacija : Beograd-Visnjicka Banja,Obrenovac,Koceljeva Datum upisa : 05.06.2007
| Naslov: Re: rikverc skripanje Pon 11 Jun - 20:30 | |
| - KiCaSd ::
- ...utvrdio sam da se skripanje cuje i kad pritiskam zadnju levu(vozacevu) stranu na dole,izgleda da je amortizer.moracu malo da smanjim nocne operacije:))))
Da li ti se skripanje cuje i kada pritisnes prednji desni tocak?Ako se i tu cuje,to je znak za smanjenje nocnih operacija!I ja sam imao slican problem,i kada sam promenio zadnje amortizere,nema vise skripanja!Najjeftiniji su ti zadnji amortizeri u sistem d&s 0112641079 oko 1400 din po komadu! | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: rikverc skripanje | |
| |
|