Poštovani,
Prije svega pozdrav svim buboljupcima
Evo da opišem što mi se dogodilo jučer sudjelujući na međunarodnom skupu... Obzirom da je bio prevruć dan i da smo se dosta vozili, stali smo pred poduzeće jednog našeg sponzora skupa i ja ostavio podignut poklopac da se motor brže ohladi, te ga ostavih otvorenog kad smo trebali obilazit pogone (životna škola
).
Kasnije nastavljamo put ali nešto nije u redu s primanjem i oduzimanjem gasa, kasno prima i po oduzimanju gasa motor udara odozad, u leru hoće da crkne, no vozio sam ipak do odredišta zadržavajući gas, jer zaustavljanje nije bilo moguće u koloni, a sunjara za poginit. Posumnjao sam odmah na diznu. Kad se motor opet malo ohladio, idem ispirit diznu kad ono ŠOK
Jedna dizna olabavljena i ne samo to, skužim da mi je neko zamjenio dizne, krupniju diznu stavio na mjesto sitnije a sitniju na mjesto krupnije. Odmah mi je bilo jasno da je netko petljao jer samo vidio i da je rebrasto crijevo zimskog režima rada slabo nataknuto na kućište filtera... Isključena je mogućnost da sam ja pogriješio oko dizna, jer sam 5 dana svaki dan išao na posao i nazad a hauba bila zaključana sve do jučer do kobnog ostavljanja haube otvorenom. Naravno, nisu svi otišli u obilazak firme ...
Inače karburator je SOLEX 30-31 (dvije dizne s desne strane, elektro-čok i elektro-dizna s lijeve strane.
Ispirim dizne, vratim ih na svoje mjesto no evo i sada mi krepava u leru... Šta je još mogao poremetit majku mu bolesnu je.bm
!? Nek ostane u meni ono što želim toj osobi i njegovoj djeci...