| Potrebna pomoć u pronalaženju dela za bubu 1200j | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Srdjan-kš pridošlica

Broj poruka : 6 Godina : 42 Lokacija : Kruševac Datum upisa : 15.05.2016
 | Naslov: Potrebna pomoć u pronalaženju dela za bubu 1200j Ned 15 Maj - 21:35 | |
| Pozdrav svima, zanima me ako neko zna gde mogu nabaviti u Srbiji plastični uložak oji stoji u centralnoj gredi odmah iza otvora ručice menjača, a kroz koji prolazi šipka koja spaja ručicu menjača i menjač? Ne znam tačan naziv na srpskom, na engleskom je Vw bug shift rod bushing. ne snalazim se baš sa ubacivanjem slika ovde, a kao nov član ne mogu postaviti ni link izgleda tog dela. Hvala unapred na pomoći  | |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: Potrebna pomoć u pronalaženju dela za bubu 1200j Pon 16 Maj - 7:14 | |
| | |
|
 | |
Srdjan-kš pridošlica

| Naslov: Re: Potrebna pomoć u pronalaženju dela za bubu 1200j Pon 16 Maj - 8:05 | |
| Nemaju, zvao sam ih par puta za prošlih 3-4 meseca i kažu da ih nikada nisu ni imali. Ono što mi je čudno je da na stranim forumima kao prvu stvar kod nepreciznog menjača ljudi navode taj deo kao bitan za proveru, a čak su mi i u Astoru prvi put rekli da nemaju pojma da taj deo postoji. I kod mene u Kš, prijatelj koji se bavi rasturanjem (doduše ne mehanikom već prodajom delova) mi se čudio kad sam mu rekao da mi to treba, kaže tog dela nema na bubi  tek kad sam mu pronašao pokidan na staroj šipki, on je poverovao  banalna stvar koja na Ebay košta 2,90 dolara a kod nas je ne mogu naći... Hvala na odgovoru | |
|
 | |
Gocp VW entuzijasta

Broj poruka : 65 Godina : 59 Lokacija : Živinice Datum upisa : 17.08.2014
 | |
 | |
Srdjan-kš pridošlica

| Naslov: Re: Potrebna pomoć u pronalaženju dela za bubu 1200j Pon 16 Maj - 8:54 | |
| Pa naruči na Ebay-u. Poštarina bi trebala biti minimalna i bez carine obzirom da se radi o malom plastičnom dijelu.[/quote] Pa to stoji kao opcija, ali se kao prvo čeka na paket i po dva meseca, pa čak i ne stigne, mada prodavac vrati novac izgubio si dva meseca čekajući, pa opet naručivanje. A pošto sam ga pronašao na Ebay i Amazonu i poštarina se plaća i ide od 15-88 dolara, cak i gde piše free shiping, za Srbiju se naplaćuje. Zato i pokušavam na ovaj način da pronađem, i brže bi bilo i jeftinije.Pa ko zna, možda i uspem ovako  Hvala i vama | |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: Potrebna pomoć u pronalaženju dela za bubu 1200j Pon 16 Maj - 9:43 | |
| Moglo bi da se napravi na strugu, koliko mi se čini... | |
|
 | |
Srdjan-kš pridošlica

| Naslov: Re: Potrebna pomoć u pronalaženju dela za bubu 1200j Pon 16 Maj - 10:24 | |
| Pitao sam bio i jednog majstora strugara kog poznajem, kaže da može da se pokuša od materijala od kog se prave oni plastični točkići-vođice za klizeću kapiju, ali da je dosta tanak zid samog dela a ta plastika je malo kruća pa nije siguran kako bi se ponašala prilikom postavljanja i kasnije u radu. Ove nove su od plastike, malo mekše a originalni deo, koji mi je trajao 40+ godina je od najlona, bar tako piše u nekim knjigama o bubi (shift rod bracket with nylon bush Originalni naziv). Najbliže sam rešenju u tom "uradi sam" stilu sa pokušajem modifikacije grlića plastične 2l flaše, mada mi je jedan stari majstor rekao i, citiram: " To samo navučeš plastično crevo za vodu na šipku, u delu gde stoji ova plastika samo malo duže, i ima da bude k'o bombona. Ako ne odgovara dimenzija, uzmeš deblje pa malo ošmirglaš i to je to"  | |
|
 | |
ed72 VW entuzijasta

Broj poruka : 92 Godina : 50 Lokacija : Sarajevo Datum upisa : 29.09.2015
 | Naslov: Ima covjek u Bihacu Pon 16 Maj - 11:18 | |
| | |
|
 | |
Srdjan-kš pridošlica

| Naslov: Re: Potrebna pomoć u pronalaženju dela za bubu 1200j Pon 16 Maj - 11:39 | |
| Hvala najlepše Edine, poslao sam poruku prodavcu pa ako postoji mogućnost slanja po nekoj prihvatljivoj ceni, naručiću. U medjuvremenu ako neko zna prodavca i u Srbiji za ovaj deo, neka mi pošalje link pošto ne znam kako će ići slanje iz Bosne. Hvala svima na pomoći | |
|
 | |
nebkv dr. VW

Broj poruka : 1459 Godina : 43 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
 | Naslov: Re: Potrebna pomoć u pronalaženju dela za bubu 1200j Pon 16 Maj - 11:57 | |
| Meni se cini da sam video ovu vodjicu na nekom skupu na standu prodavnice sistem B iz Panceva Privukla mi je paznju jer koliko mi se cini ista ide na T1 iz 60tih | |
|
 | |
Srdjan-kš pridošlica

| Naslov: Re: Potrebna pomoć u pronalaženju dela za bubu 1200j Pon 16 Maj - 12:57 | |
| - nebkv ::
- Meni se cini da sam video ovu vodjicu na nekom skupu na standu prodavnice sistem B iz Panceva
Privukla mi je paznju jer koliko mi se cini ista ide na T1 iz 60tih Imaju taj deo, poslaće mi ga danas. Hvala vam najlepše, nisam ni znao da postoji ova radnja kod nas. Vrlo ljubazni i profesionalni ljudi. Još jednom hvala svima na pomoći, verujem da je to taj deo pa ako je još nekom potreban, eto znate gde ga ima  živi bili, pravi ste drugari! | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Potrebna pomoć u pronalaženju dela za bubu 1200j  | |
| |
|
 | |
| Potrebna pomoć u pronalaženju dela za bubu 1200j | |
|