| Ratluk Nebo | |
|
+17zverko pera hare Bugman gazda bubamara dechkotzar dexit Braca Dika toxic GibaniTZa strid vlajko05 KdF brbora popesky 21 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
strid dr. VW
Broj poruka : 1592 Godina : 73 Lokacija : Grocka Datum upisa : 20.06.2007
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 4 Okt - 10:50 | |
| | |
|
| |
Braca dr. VW
Broj poruka : 1035 Godina : 75 Lokacija : BGD-Pašino brdo Datum upisa : 14.08.2007
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 4 Okt - 13:13 | |
| Komplikovan i pipav posao je skidanje "neba" pogotovu sto je kod tebe iz dva odnosno tri dela.Najteze je zatezanje po krivinama gde plasticni materijali moraju da se greju.Za vracanje neba potrebno je imata bas jake prste ako nemas alat za zavlacenje(imaju autotapetari ali kao da im trazis srce ili bubreg na zajam na par sati) Sto se zadnje police tice imam odlicno resenje sa sperkom pa presvuceno eko kozom sastoji se iz dva dela stim sto je gornji deo pod uglom i ide od zadnjeg stakla tako da pokriva kao polu mesec nastavlja se ravnim delom ka zadnjem sedistu gde se obicno kace zvucnici.Jedina mu je mana sto se mora ceo dizati da bi nesto stavio iza sedista. Ako si voljan da napravis tako nesto dodji do mene i Vlajka i da vidis kako izgleda. | |
|
| |
Braca dr. VW
Broj poruka : 1035 Godina : 75 Lokacija : BGD-Pašino brdo Datum upisa : 14.08.2007
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 4 Okt - 13:16 | |
| Ako dolazis u subotu videces kod Dragmara ja sam joj pravio tu policu. | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 4 Okt - 13:31 | |
| Ja sam zadnju policu pravio iz tri dela - jedan pravougani, srednji, i dva mala trouglasta sa strane. Sarkama je polica vezana na karoseriju tako da se otvara kao poklopac. | |
|
| |
popesky dr. VW
Broj poruka : 1795 Godina : 53 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 4 Okt - 16:32 | |
| Nazalost ne dolazim u subotu ... a policu sam napravijo sa eko kozom i ivericom, samo mi nije jasno kako se kaci.... ali super, ajte fotoaparate u ruke pa posaljite koju | |
|
| |
dexit dr. VW
Broj poruka : 1446 Godina : 46 Lokacija : belgrad[e] Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 4 Okt - 16:45 | |
| elem, kad ste kod 'neba' - kakve su sanse da se vinil prefarba [osvezi]!? | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 4 Okt - 16:52 | |
| Farbanje je skroz ok... ali definitivno otpadne posle nekog vremena, video sam farbana sprejom/lakom, ali kolko se secam postoje farbe za kozu / skaj, mozda bi to moglo da prodje mada sam probao oprati i koristio svakojake hemikalije, Bonux, bref, bohor, varikina, itd, rezultati su porazavajuci kod ciscenja, (samo znas da nema neka bolest, ali jos uvek izgleda ko javni WC) ... ali imam ja jos ideja -- parocistac na primer... pa cemo videti ... ... a mogo bi da nafatam one sa Kyrbijem da probam masinu... mada meni to ne igra, posto mi je nebo na vise mesta pocepano... jedino da tu okacim lustere... da bi maskirao | |
|
| |
dexit dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 4 Okt - 17:07 | |
| skoro sam kontaktirao jednog kozara - specijalistu za farbanje koze da oceni je li moguce korektno prefarbati nebo [nemam na srecu pocepanih delova ali je prljavo - bivsi gazda pusac bio, godine itd..] pa cu ti javiti rezultate kad cujem sta kaze!
inace, sto se sredstava tice - u autoperionicama imaju neka doj..na sredstva pa nisu mogli da mi skinu 'gubu'... | |
|
| |
dechkotzar dr. VW, spec. za Offtopic
Broj poruka : 1197 Godina : 47 Lokacija : Beograd Dorcol / Haarlem NL Datum upisa : 15.06.2007
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 4 Okt - 17:08 | |
| uuu nemoj, doduse kapiram da moje nebo nemoze da se meri sa nebom sedana, zato sto se isteze i sl... Ja sam moj kabrio uzeo sa prefarbanim nebom i izgledalo je fino a sada KA-TA-STROFA!! I uopste mi nije jasno sta je magarcu trebalo da farba nebo, kada je mogao samo da ga ocisti... sada izgleda kao pecina, stlaktiti mi vise sa krova! | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 4 Okt - 17:29 | |
| | |
|
| |
strid dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 4 Okt - 18:45 | |
| 2 Dexit cu te se bre odreknem preko novina - kakav kozar, za nebo fata samo jedna farba (ti si bar u prilici da se druzis sa "ludacima") - PVC za sito stampu (a i moze da se razredi do stepena za farbanje pistoljem) sve ostalo zaboravi eventualno probati ciscenje sa PVS razredjivacem - i biti spreman na farbanje ako ne uspe | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 4 Okt - 18:58 | |
| to je dobr ideja, a moze se navuci i originalnim valjkom za sitostampu.... samo malo je ta boja skupa ako se nevaram... ali doduse ne treba je mnogo | |
|
| |
Braca dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Pet 5 Okt - 11:08 | |
| Sto neprobas varijantu ciscenja sa "astonis pastom" mislim da je ima u Teleshopu jeste malo skuplja ali "otkida" sve zivo vrati boju odnosno izbeli Pre dve godine sam njome cisti "nebo" a i sada se spremam posle ovih "malih radova" jer kao i svi dobri majstori i ovi moji nisu dovoljno zastitili nebo. | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Pet 5 Okt - 19:49 | |
| Kolega mi je pricao da je prao nebo onom hemikalijom sto sluzi za pranje resetki rostilja, rerni, zagorelih sporeta i slicno.
Samo paznja - ovo je na bazi zive sode, vrlo je agresivno i ne znam kako bi moglo da deluje na materijal neba (ruke svakako nagriza)! | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Pet 5 Okt - 21:24 | |
| e jebiga... treba ABHO oprema da bi kiselinom prao iznad ociju jedinih i ono malo kose sto je ostalo | |
|
| |
strid dr. VW
| |
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Pet 5 Okt - 21:38 | |
| | |
|
| |
strid dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 18 Okt - 14:56 | |
| jeste sa zakasnjenjem al ja ko velim nikad nije kasno PVC boja za sito probana i drzi ko patak zabu sutra cu da probam i malo drasticnije metode skidanja ,ali procena je da to pije vodu | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 18 Okt - 16:47 | |
| nikad nije kasno ... fala puno | |
|
| |
strid dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 18 Okt - 16:51 | |
| nista bre fala sutra pisem rezultate dodatnog maltretiranja ofarbanog parceta (kad imam vise neba i sva su dronjava ) | |
|
| |
dexit dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Čet 18 Okt - 16:53 | |
| to mi reci strid! | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Pet 19 Okt - 21:04 | |
| @strid cekaj bre.. prvo si reko da ces da probas da cistis nebo na rezervnoj bubi PVC razradjivacom, a onda si reko da PVC boja odlicno drzi ajd sad ponovo reci jel si cistio ili farbao ???? | |
|
| |
strid dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Sub 20 Okt - 0:34 | |
| farbao ajde sutra cu da proverim i kako se ponasa sa pvc razredjivacem pazi smrdi i jedno i drugo | |
|
| |
popesky dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Sub 20 Okt - 0:38 | |
| ha ... pa smrdi i moja buba nego, koliko je boje potrebno da se ofarba nebo ... da znam da trazim... ? | |
|
| |
strid dr. VW
| Naslov: Re: Ratluk Nebo Sub 20 Okt - 0:53 | |
| pokusacu da ti izracunam otprilike u koju boju bi farbao ? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ratluk Nebo | |
| |
|