Kao što ste mogli vidjeti u predstavljanju, kupio sam super bubu 1303 J 1973. godište koja je u fazi restauracije. Imam dvojbu pa bih molio iskusnije članove foruma da mi pomognu u donošenju odluke.
Naime, radi se o zadnjem sjedištu. Dilema je slijedeća:
1. Zadnje sjedište (naslon) pomjeriti do protupožarnog zida i tako na račun prostora za prtljag dobiti više prostora za putnike na zadnjem sjedištu; ili
2. Zadržati sjedište na tvornički predviđenom mjestu.
Razlog za prvo je što sam ja i moji članovi obitelji (ima nas četvero) visoki (ja sam visok 196 a ostali malo manje s tim da me je sin od 16 godina skoro stigao) te bi iza mene kao vozača jedva bilo mjesta za putnike na zadnjem sjedištu. E sad je to povezano i sa tim koliko će se oni voziti sa mnom. Za sada nisu oduševljeni ali se nadam da će se to promijeniti kada buba dođe sa restauracije u punom sjaju (doduše planiram mat crnu boju)

.
Razlog za drugo je što mi je zaštita okoliša visoko na listi prioriteta (i profesionalno se time bavim), a buba zbog svoje velike potrošnje ima veliko zagađenje zraka. Obzirom da električni automobili kao tehnologija još nije zrela (pogotovu prepravke postojećih vozila) a buba bi tom izmjenom izgubila jednu od glavnih karakteristika (čuveni zvuk zračno hlađenog motora) ostaje kao racionalno rješenje prelazak na plin a za to je potreban prostor iza zadnjeg sjedišta za smještaj rezervoara.. Naravno da nije zanemariva ni financijska ušteda.
E sad imajući u vidu da ne mislim bubu voziti u zimskom periodu, a ostali dio godine bih je koristio i za transport do posla i sina u školu (oko 30 km dnevno), a od iduće školske godine i kćerka, ne znam šta da radim. Pročitao sam dosta iskustava o iskustvima o plinu ali ne znam šta mislite o pomjeranju zadnjeg sjedišta.