| Brrrrr | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Gogara pridošlica

Broj poruka : 36 Godina : 32 Lokacija : Sabac Datum upisa : 28.04.2013
 | Naslov: Brrrrr Pet 20 Dec - 16:04 | |
| Drugari, ima li ko kakvih iskustava sa onim grejalicama i kaloriferima na 12v, nemam grejanje u Bubi a valjalo bi mi da se vozikam preko zime, pa me interesuje ima li to kakve vajde stavljati, bar prozori da mi ne budu zamrznuti?  | |
|
 | |
Ivan V dr. VW

Broj poruka : 946 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.08.2007
 | Naslov: Re: Brrrrr Pet 20 Dec - 16:49 | |
| Znaš kako prepoznaš vlasnika bube zimi? Opekotine po nožnim člancima od grejanja i crven nos od zime  ne znam da se u vožni po gradu neko zagrejao u bubi. autoput je vec druga priča. | |
|
 | |
Gogara pridošlica

| Naslov: Re: Brrrrr Pet 20 Dec - 17:29 | |
| hahaha, ma nisam ni mislio nesto da se ogrejem vec da ne bude da sam je slagao kad joj kazem da imam grejanje u Bubi  dobro, znaci jakna, kapa, rukavice i pun gas  | |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: Brrrrr Pet 20 Dec - 18:07 | |
| Što se odmrzavanja odnosno odmagljivanja stakala tiče, meni je pomogla ugradnja ventilatora. Napred sam u cevi (koje vode od tunela kroz A-stub do mlaznica ispod šofer-šajbne) ugradio po jedan ventilator 60x60 mm (od procesora). To poboljšava strujanje vazduha i omogućava da se prednje staklo ne magli čak i po gradu. Nazad sam prosto ispod zadnjeg stakla stavio 4 ventilatora 80x80 mm. Oni takođe posle nekoliko minuta mogu da odmagle staklo.
Grejalice tj. kaloriferi bi takođe mogli da pomognu ali treba povesti računa o potrošnji struje - ako je na motoru dinamo, on slabije puni na leru tako da bi u gradskoj vožnji moglo da se desi da se prazni akumulator. Ako je alternator u pitanju, takve bojazni nema jer on bolje proizvodi struju i pri niskoj turaži tako da bi neki kalorifer mogao da dođe u obzir...
Standardno grejanje u bubi nije loše na otvorenom, ali u gradu je slabo osim zbog slabijeg grejanja motora takođe i zbog činjenice da protok vazduha zavisi od turaže motora. Radi boljeg grejanja treba malo otvoriti leptire ili prozore, kako se omogućila cirkulacija vazduha kroz kabinu - da bi topao vazduh mogao da uđe, hladan mora negde da izađe. | |
|
 | |
Gogara pridošlica

| Naslov: Re: Brrrrr Pet 20 Dec - 18:55 | |
| Hvala  | |
|
 | |
zrenjaninac Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 690 Godina : 52 Lokacija : Zrenjanin Datum upisa : 20.04.2010
 | |
 | |
draganavala dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka : 478 Godina : 52 Lokacija : Avala Datum upisa : 19.09.2011
 | Naslov: Re: Brrrrr Pet 20 Dec - 23:32 | |
| | |
|
 | |
Gogara pridošlica

| Naslov: Re: Brrrrr Sub 21 Dec - 14:55 | |
| Tako nesto sam i video, odatle i ideja | |
|
 | |
goranmata Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 572 Godina : 53 Lokacija : Obrenovac Datum upisa : 12.07.2010
 | Naslov: Re: Brrrrr Sub 21 Dec - 22:11 | |
| Ja to imam odavno doduse koristio sam samo u kombiju i pomagalo mi je mnogo u odmagljivanju sofersajbne a i lako sam je premestao levo desno
| |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Brrrrr  | |
| |
|
 | |
| Brrrrr | |
|