| CO2 aparat ? | |
|
+18yeti djordje 1200j Nemanja Nikolić Ivan V jovca dexit joca022 Slavko St popesky nikson strid dechkotzar vlajko05 Tomas Volk Dika GibaniTZa KdF vwomoljica 22 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Dika dr. VW

Broj poruka : 3851 Godina : 70 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
 | Naslov: Re: CO2 aparat ? Ned 18 Jan - 16:38 | |
| | |
|
 | |
yeti Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 716 Godina : 53 Lokacija : Jagodina/Hamburg Datum upisa : 14.06.2007
 | Naslov: Re: CO2 aparat ? Ned 18 Jan - 17:05 | |
|  Nego saljes li ono ili ne.Da ga gurnem u turu koja ide pocetkom meseca. | |
|
 | |
jovca dr. VW

Broj poruka : 805 Godina : 39 Lokacija : Svilajnac Datum upisa : 24.10.2007
 | |
 | |
yeti Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 716 Godina : 53 Lokacija : Jagodina/Hamburg Datum upisa : 14.06.2007
 | Naslov: Re: CO2 aparat ? Ned 18 Jan - 18:05 | |
| Ali zato kada uspesno zavrsis posao spavas kuci kao ''maca''  | |
|
 | |
Ivan V dr. VW

Broj poruka : 946 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.08.2007
 | Naslov: Re: CO2 aparat ? Sub 14 Feb - 22:28 | |
| | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

Broj poruka : 2511 Lokacija : Raca Kragujevacka Datum upisa : 02.06.2007
 | Naslov: Re: CO2 aparat ? Sub 14 Feb - 22:35 | |
| Mozes u EU  | |
|
 | |
jovca dr. VW

| Naslov: Re: CO2 aparat ? Sub 14 Feb - 23:00 | |
| svaki aparat je specifican po pitanju varenja, treba mu uci u stos , moraces da nastelujes jacinu amperaze (zavisno od debljine lima) brzinu zice i protok gasa. na ovoj slici po meni trebas da pojacas brzinu zice ili da smanjis amperazu. | |
|
 | |
Ivan V dr. VW

Broj poruka : 946 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.08.2007
 | Naslov: Re: CO2 aparat ? Sub 14 Feb - 23:30 | |
| - jovca ::
- svaki aparat je specifican po pitanju varenja, treba mu uci u stos , moraces da nastelujes jacinu amperaze (zavisno od debljine lima) brzinu zice i protok gasa. na ovoj slici po meni trebas da pojacas brzinu zice ili da smanjis amperazu.
Hajde molim te objasni mi po cemu to zakljucujes na osnovu slike. Da vidim mogu li da shvatim sta radi gas , sta brzina zice a sta amperaza. | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Re: CO2 aparat ? Sub 14 Feb - 23:32 | |
| E ta ti je prava,pitas pravog varioca  | |
|
 | |
jovca dr. VW

| Naslov: Re: CO2 aparat ? Sub 14 Feb - 23:36 | |
| - Ivan V ::
- jovca ::
- svaki aparat je specifican po pitanju varenja, treba mu uci u stos , moraces da nastelujes jacinu amperaze (zavisno od debljine lima) brzinu zice i protok gasa. na ovoj slici po meni trebas da pojacas brzinu zice ili da smanjis amperazu.
Hajde molim te objasni mi po cemu to zakljucujes na osnovu slike. Da vidim mogu li da shvatim sta radi gas , sta brzina zice a sta amperaza. gas uglavnom i nema neku veliku ulogu ovde, kada si probao da varis sigurno je radio zvukom "frap, flup, flap" samo je pljuvao zicu po materijalu to znaci da ti je velika amperaza i brzo istopi zicu a ne stigne da je izgura... | |
|
 | |
dasavic pridošlica

Broj poruka : 5 Godina : 50 Lokacija : Beograd Datum upisa : 08.07.2008
 | Naslov: Re: CO2 aparat ? Ned 22 Feb - 23:35 | |
| Do sada sam radio samo mehaniku, ali ovaj post me je naterao da kupim varstroj 1605 (isti kao 1600 samo sa plasticnom maskom). Da bih poceo da radim treba da nabavim bocu i manometar, a u vezi toga imam i par pitanja:
1. Imam ponudu za rashodovanu bocu iz vatrogasnog drustva. Treba li tu pre punjenja uraditi atest i koliko kosta? Kakva je tu uopste procedura, da li pune bocu koju doneses ili je samo zamene kao sto rade sa plinskim?
2. Uz aparat sam dobio reducir koji ima ulaz samo za jedan manometar, a na slikama iz ovog posta sam video 2 manometra. Sta je zapravo potrebno? Sta meri manometar, pritisak u boci ili izlazni pritisak, tj. protok?
3. Do sada sam vario samo bravariju, dakle elektrolucno. Da li je varenje CO2 teze ili lakse od toga? CO2 gas bi trebalo da olaksava varenje, ali tanki limovi otezavaju, zato pitam da znam sta me ceka.
Za kraj imam komentar. Rekoste u ovom postu da CO2 radi na naizmenicnu struju, ali na mom aparatu je u semi nacrtan izlaz jednosmerne struje. Sada se prave i elektrolucni aparati bez gasa na jednosmernu struju (razmisljam se i taj da kupim za bravariju). Navodno se sa njima mnogo lakse radi.
Pozdrav
Dule | |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

| Naslov: Re: CO2 aparat ? Ned 22 Feb - 23:49 | |
| To Dule Ja imam taj 1600.Kupio sam novu bocu od 8 lit. za 6000 tamo je i punim (Gile gas kod JA.Tu sam uzeo Messer manometar za 4500. Na njemu ocitavas pritisak u boci i protok gasa.Kupio sam ga za limariju a vario sam profilne cevi za garaznu konstrukciju.Milina jedna jer posle lima variti cevi sa debljinom zida od 2 - 2,5 mm je maciji kasalj. Ranije sam skoro naucio da varim autogeno ali je to bilo cisto probe radi jer sam placao da mi rade limariju.Elektro nisam ni pokusao. | |
|
 | |
Boban pridošlica

Broj poruka : 6 Godina : 46 Lokacija : Leskovac Datum upisa : 11.06.2010
 | Naslov: co2 aparati Pet 11 Jun - 1:41 | |
| | |
|
 | |
popesky dr. VW

Broj poruka : 1795 Godina : 52 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
 | Naslov: Re: CO2 aparat ? Pet 11 Jun - 7:43 | |
| kada stranac reklamira svoj proizvod skoro uvek na prvom mestu i najupadljivije je CENA -  | |
|
 | |
Boban pridošlica

| Naslov: Re: CO2 aparat ? Pet 11 Jun - 15:08 | |
| to za cenu bas i ne razumem. mozda neki drugaciji komentar.
ovih dana cu da testiram jedan novi aparat , pa cu postaviti slike. Pozdrav za Sombor. bio sam nekada davno tamo. tacnije na ciglani negde izmedju Sivca i Kljajiceva Pozdrav. | |
|
 | |
Boban pridošlica

| Naslov: Re: CO2 aparat ? Pet 11 Jun - 15:09 | |
| to za cenu bas i ne razumem. mozda neki drugaciji komentar.
ovih dana cu da testiram jedan novi aparat , pa cu postaviti slike. Pozdrav za Sombor. bio sam nekada davno tamo. tacnije na ciglani negde izmedju Sivca i Kljajiceva Pozdrav | |
|
 | |
Boban pridošlica

| Naslov: Re: CO2 aparat ? Pet 11 Jun - 15:11 | |
| | |
|
 | |
popesky dr. VW

Broj poruka : 1795 Godina : 52 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
 | Naslov: Re: CO2 aparat ? Pet 11 Jun - 17:58 | |
| hocu da kazem da bi bilo dobro da stavis neke cene aparata ... ... lepo iskoristis prednosti interneta ... pa ne mora niko da placa telefon, niti ti da gubis vreme na telefonske razgovore.... naravno ako ti ovo prodajes  pozdrav i tebi bobane  | |
|
 | |
Boban pridošlica

| Naslov: Re: CO2 aparat ? Pet 11 Jun - 23:47 | |
| | |
|
 | |
Boban pridošlica

| Naslov: Co2 Aparat Pon 23 Avg - 9:36 | |
| Pozdrav svima. Sta da kazem ne budzim i ne popravljam automobile. Ali zato su moja velika ljubav Co2 Aparati ili Aparati za zavarivanje uopste. Jeste da izgleda kao reklama ali treba pogledati. 250 Ampera Mig - Mag - Rel (vari sve elektrode) starter 12V - 24V, sada se razmisljam da mu ugradim i Tig i sve to u jednom aparatu. Pogledaj video https://www.youtube.com/watch?v=SOsEPhx4s9M | |
|
 | |
Jovan VW zaluđenik

Broj poruka : 182 Godina : 45 Lokacija : Bačka Palanka Datum upisa : 04.06.2007
 | Naslov: Re: CO2 aparat ? Sre 22 Dec - 9:24 | |
| | |
|
 | |
srecni.autobus pridošlica

Broj poruka : 10 Godina : 30 Lokacija : Beograd Datum upisa : 08.07.2013
 | Naslov: Re: CO2 aparat ? Uto 17 Dec - 22:18 | |
| Pozdrav svima potreban mi je savet oko kupovine co2 aparata. Posto vidim da su svi zadovoljni sa varstrojom i iskrom zanima me dali zna neko kakav je texa navodno aparat je nemacke proizvodnje ima 230A i kabal duzine 3m koji po meni izgleda dosta kvalitetnije i deblje nego na varstroju i iskri kao i sam pistolj. a neznatno je skuplji evo i nekoliko slika: http://www.oglasi.rs/images/oglas/201311/710728/2.jpg | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: CO2 aparat ?  | |
| |
|
 | |
| CO2 aparat ? | |
|