| VW1300 = 1972 = MEMBRANA KOREKTORA LEPTIRA SAUGA | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
brbora dr. VW
Broj poruka : 232 Godina : 67 Lokacija : Beograd Datum upisa : 22.09.2007
| Naslov: VW1300 = 1972 = MEMBRANA KOREKTORA LEPTIRA SAUGA Pon 24 Sep - 21:12 | |
| NISAM MOGAO DA POKRENEM HLADAN MOTOR Osecao se benzin ....sto snaci da je prelivao (visak goriva) a malo vazduha ili ti ni malo..... i eto mi upomoc gospodina sa foruma "KDF" :::::::: <<<< evo sta mi je preporucio >>>> "To mi lici da je membrana korektora leptira sauga porozna ili potpuno okorela, tako da korektor sauga ne radi i motor presisa. To je mala trouglasta membrana, koja malo otvori leptir sauga kada se stvori potpritisak usled verglanja ili rada motora, pa se tako omoguci veci dotok vazduha da ne bi presisao" <<<<< ja poslusao >>>>>>> Poslusao sam njegov savet i evo foto session uradjenog .... MOTOR SADA PREDE..... ********************************************************** .... dobro ... kaplje mi ulje ispod motora ... na levoj strani... ali to je za novi post *******************************************************
Poslednji izmenio dana Čet 24 Jan - 14:18, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
dechkotzar dr. VW, spec. za Offtopic
Broj poruka : 1197 Godina : 47 Lokacija : Beograd Dorcol / Haarlem NL Datum upisa : 15.06.2007
| Naslov: Re: VW1300 = 1972 = MEMBRANA KOREKTORA LEPTIRA SAUGA Pon 24 Sep - 21:14 | |
| bravo! Samo jedno pitanje, da nece taj aceton da rastvori membranu? | |
|
| |
brbora dr. VW
| Naslov: Re: VW1300 = 1972 = MEMBRANA KOREKTORA LEPTIRA SAUGA Pon 24 Sep - 21:18 | |
| radio sam svasta sa acetonom .... dobar je ... membrane su dosta izdrzljive .... ali ne samo domace ovu sam prilicno tretirao vremenski i nista joj nije bilo .... ma mozete u necem drugom da to odradite .... | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: VW1300 = 1972 = MEMBRANA KOREKTORA LEPTIRA SAUGA Sre 26 Sep - 15:33 | |
| U jednom kratkom periodu, posle uvodjenja automatskog sauga, ulogu ove membrane igrao je klip. Medjutim, ustanovljeno je da se taj klip relativno brzo zaglavi i pravi upravo ovakve probleme, pa je fabrika klip zamenila membranom. Ona ne moze da se zaglavi, ali moze da se stvrdne ili da postane porozna... Rezultat je slican.
Membrana je rezervni deo i (valjda) moze da se kupi.
Zanima me kako ciste oni specijalni sprejevi za pranje karburatora - bolje ili losije od acetona...? | |
|
| |
brbora dr. VW
| Naslov: Re: VW1300 = 1972 = MEMBRANA KOREKTORA LEPTIRA SAUGA Sre 26 Sep - 15:48 | |
| A. ACETON koristim ACETON(industrijski 99%) iskljucivo tamo gde je benzin cirkulisao .... On naslage "masnoce" od benzina odlicno odstranjuje ... Najbolje je kad bi malo duze odlezao tretirani deo u acetonu Medjutim aceton se brzo isparava i opasan ja za zdravlje ... jetru napada Naravno ako sa njim radite svaki dan i u duzem periodu ....
B. SIRCETNA KISELINA Fenomenalna za skidanje masnoce i naslaga Pozeljno je da odlezi tretirani deo duze u rastvoru Smrdi uzasno i verovatno i je ona nepozeljna na zdravlje
C. SPRAY Razni sprejevi .... ma svi su tu i tamo dobri .... Ali i oni sadrze pomalo acetona Ima onih za karburatore i oni za sisteme ubrizgavnje goriva preko dizni ... Ovi za ubrizgavanje su odlicni ... ali se teze nadju
D. NITRORAZREDJIVAC Obican nitrorazredjivac za farbe ... odlican .. skoro kao aceton
E. OSTALO Mogu da se kupe obicna kuhinjska sredstva za odmascivanje rerni u tecnom ili pasta stanju ... Dobre rezultate daje ... Samo ne za diznice i sitne mikro rupice .....
I tako to ...................... | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: VW1300 = 1972 = MEMBRANA KOREKTORA LEPTIRA SAUGA Sre 26 Sep - 15:54 | |
| Gde moze da se kupi aceton? | |
|
| |
brbora dr. VW
| Naslov: Re: VW1300 = 1972 = MEMBRANA KOREKTORA LEPTIRA SAUGA Sre 26 Sep - 16:03 | |
| ACETON mozes kupiti : +++++++++++++++++++++++++++++ ulica 7 Jula (nedaleko od Kalemegdana) radnja DERMA prodaju se razni materijali , pozamanterije , srafovi , drangulije za kucu +++++++++++++++++++++++++++ ulica cara Dusana kod Bajlonovi pijace na strani gde je pijaca blize Francuskoj ulici ima neke radnje kao frizerska zadruga ibojara +++++++++++++++++++++++++++ BUVLJAK na ulazu levo (ako se gleda licem prema dva ulaza) gde su farbare (leva strana) ++++++++++++++++++++++++++ cena je oko 300 DIN / LIT Medjutim bude cesto da ga nema ! E sada ima na jednom mestu sigurno i to upola cene ..... To je kraj Francuske ulice pre zeleznicke pruge ... firma www.yu-ita.comoni su veleprodaja ... ali prodace ti ga !!!
Poslednji put izmenio dana Čet 27 Sep - 13:38, izmenio ukupno 2 puta | |
|
| |
Braca dr. VW
Broj poruka : 1035 Godina : 75 Lokacija : BGD-Pašino brdo Datum upisa : 14.08.2007
| Naslov: Re: VW1300 = 1972 = MEMBRANA KOREKTORA LEPTIRA SAUGA Sre 26 Sep - 16:26 | |
| Bravoooo! Alo administratore dodaj ovom "caru" ispod imena "dr.za VW" Ovo je izuzetno uputstvo za sve koji se iole bave odrzavanjem i sitnim popravkama svojih ljubimaca. Jos jednom "BRAVOOOOOOO" | |
|
| |
Admin Admin
Broj poruka : 247 Godina : 72 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
| Naslov: Re: VW1300 = 1972 = MEMBRANA KOREKTORA LEPTIRA SAUGA Sre 26 Sep - 16:39 | |
| Evo jedan preko veze | |
|
| |
Dika dr. VW
Broj poruka : 3851 Godina : 72 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
| Naslov: Re: VW1300 = 1972 = MEMBRANA KOREKTORA LEPTIRA SAUGA Sre 26 Sep - 16:42 | |
| Bogami Braco ja sve mislim da se i g.din. F Porse u grobu prevrce sto nije imao Pericu i Slobu kad je konstruisao Bubu. Neznam koja bi titula trebala da stoji ispred njihovih imena ma oni su odjednom | |
|
| |
Braca dr. VW
Broj poruka : 1035 Godina : 75 Lokacija : BGD-Pašino brdo Datum upisa : 14.08.2007
| Naslov: Re: VW1300 = 1972 = MEMBRANA KOREKTORA LEPTIRA SAUGA Čet 27 Sep - 11:20 | |
| Potpuno saglasan sa Dikom!!! Ako nemaju titule mi ce mo im dodeliti jer ih stvarno i zasluzuju. Ovoliko poznavanje stvari i to u sitne detalje je zaista retkost i i treba ih cuvati ("na suvom i tamnom mestu") | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: VW1300 = 1972 = MEMBRANA KOREKTORA LEPTIRA SAUGA | |
| |
|
| |
| VW1300 = 1972 = MEMBRANA KOREKTORA LEPTIRA SAUGA | |
|