| glave | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
nj dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 373 Godina : 52 Lokacija : N. Beograd Datum upisa : 04.01.2012
| Naslov: glave Uto 1 Jan - 16:31 | |
| Da li je moguce preraditi glave 1300, za 1600?
( sa jednim usisom),
| |
|
| |
draganavala dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 478 Godina : 53 Lokacija : Avala Datum upisa : 19.09.2011
| Naslov: Re: glave Uto 1 Jan - 16:45 | |
| moguce ali se ne isplati... skuplja je obrada od same glave... | |
|
| |
nj dipl. ing. Bubarstva
| Naslov: Re: glave Uto 1 Jan - 16:51 | |
| - draganavala ::
- moguce ali se ne isplati... skuplja je obrada od same glave...
Vec sam davao oglas za glave 1600 sa jednim usisom i niko ne nudi. Da li ti imas, ili ako ne koja je okvirna cena za obradu, ( za obe glave) | |
|
| |
| Naslov: Re: glave Uto 1 Jan - 16:57 | |
| svrati do 'MR' i pitaj ali bez 50-60e neces proci a cesto za manje para mozes naci, znam ko ima samo br da nadjem ima ih uradjene vodjice i nesto novih ventila na njima | |
|
| |
nj dipl. ing. Bubarstva
| Naslov: Re: glave Uto 1 Jan - 17:05 | |
| Hvala ti na informacijama, ako nadjes broj javi.
Naravno, i ako jos neko ima glave 1600 sa jednim usisom neka javi. | |
|
| |
zvonkobt VW zaluđenik
Broj poruka : 159 Godina : 37 Lokacija : Bitola Datum upisa : 17.12.2007
| Naslov: Re: glave Ned 6 Jan - 19:30 | |
| 1300 dekle na 1600 ide dobro samo prosiriti na freza , se smaluva kompresioniot prostor se dobiva veca kompresija | |
|
| |
| Naslov: Re: glave Ned 6 Jan - 22:22 | |
| a sta cemo sa visinom, tj dubinom? svi znamo da treba prosiriti ali koja freza (frez-masina ili ti glodalica) moze da uradi dubinu da bude tacno u mikron!?? buba nema dihtung glave i ako ne urade tacno mozes da bacis glave a to ces saznati nakom nekog vremena kad pocne da 'duva' kompresiju izmedju hilzne i glave! ovu vrstu obrade moze samo CNC masina i dobar majstor kome treba objasniti sta je naj vaznije prilikom obrade, sirina nije bitna a dubina jeste | |
|
| |
zvonkobt VW zaluđenik
| Naslov: Re: glave Pon 7 Jan - 2:42 | |
| objasnimu na nekog dobar majstor i nema problem ja sam probao mnogo puta i kombinacija radii bez nikakov problem i odraboteno na mehanicka masina bez CNC ....... ...ista dubina a razlicna sirina za 1.6 dekle treba da prosiris na 94mm za da odgovara cilindarot od 85.5 od 1.6 te kombinacija kosta 10 evra | |
|
| |
| Naslov: Re: glave Pon 7 Jan - 16:07 | |
| posle koliko km si otvorio motor i uverio se da dobro dihtuje i da je sve ok.. ne kazem da je nemoguce ali je tesko i ne verujem da ce neko da se za 10e zajebava jer stelovanje masine traje 3 x duze od same obrade.. da se razumemo ja ovde nikog ninasta ne nagovaram svako moze da radi kako hoce ili misli da mu je dobro to sto radi ja pisem o necemu u sta sam se sam uverio | |
|
| |
zvonkobt VW zaluđenik
| Naslov: Re: glave Pon 7 Jan - 20:27 | |
| ako nije dobro obraboteno nema da dihtuje na samog start.. do sad nikad nije imalo problem ...buba koja ja vozim je 1.5 blok iostalo 1.6 cilindri so 1.3 dekli so dupli isus i grana karburator pic 34
bitno je da se dekla dobro pricvrsti na deo gde se nalaze kapacke ,......onda dubinska granica je celni deo dekle gde cilindar zaptiva ,kad alat doblizi onda se odi vo sirina ,cak i nekad majstor tvrdi da dekla je bila malo kriva pa je on sredio so samog obrabotka ... taka i na drugi cilindar nikad nisam imao problem so zaptivanje nadzi prevoz prati dekle do Bitola po avtobus ,kamion, kargo cu da gi sredim i vratiti nazad
| |
|
| |
Dika dr. VW
Broj poruka : 3851 Godina : 72 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
| Naslov: Re: glave Uto 8 Jan - 7:17 | |
| - zvonkobt ::
- ako nije dobro obraboteno nema da dihtuje na samog start.. do sad nikad nije imalo problem ...buba koja ja vozim je 1.5 blok iostalo 1.6 cilindri so 1.3 dekli so dupli isus i grana karburator pic 34
bitno je da se dekla dobro pricvrsti na deo gde se nalaze kapacke ,......onda dubinska granica je celni deo dekle gde cilindar zaptiva ,kad alat doblizi onda se odi vo sirina ,cak i nekad majstor tvrdi da dekla je bila malo kriva pa je on sredio so samog obrabotka ... taka i na drugi cilindar nikad nisam imao problem so zaptivanje nadzi prevoz prati dekle do Bitola po avtobus ,kamion, kargo cu da gi sredim i vratiti nazad
Nemoraju glave da se salju u Bitola, moze to da se veoma uspesno odradi i u Mladenovcu! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: glave | |
| |
|
| |
| glave | |
|