| Kajbujatoj! | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
nikson dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 410 Godina : 50 Lokacija : tivat Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Kajbujatoj! Ned 16 Sep - 21:35 | |
| Danas, poslije dugo vremena,a po uputstvima za stelovanje paljenja naseg stalnog profesora na ovom forumzitetu,Dr-a Kdf. upalih bubu! He ,ali radi samo dok ne potrosi gorivo sto joj sipam iz cepa u karburator! Znaci par sekundi. Skidao sam crijevo na ulazu u karburator ima goriva,tacnije izbacuje ga kad verglam,ali kad sam skinuo poklopac karburatora,lonce je bilo prazno,probao sam da puhnem kroz dovodno cijevcicu i iglicasti ventil radi kad ga pritisnem prstom zatvara. Onda sam sipao gorivo direkt u lonce karburatora,plovak je pretpostavljam ok. podigao se.I primjetio sam da ona cijevka sto se nadvija kao cesmica na ulazu u grlo karburatora ne prska gorivo.Zasto iako je lonce karburatora puno? Pomagajte saborci! | |
|
| |
AC ACA VW zaluđenik
Broj poruka : 264 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 06.09.2007
| Naslov: Re: Kajbujatoj! Ned 16 Sep - 21:55 | |
| skini poklopac karburatora i izvadi cevcicu i produvaj, ako treba procackaj sa nekom tvrdom tankom zicicom. Pokreni gas rucno ividi dali iz rupe gde je bila cevcica ide benzin, ako neide rasturi karburator i ako mozes operi ga u ultra zvucnoj kadi i na kraju dobro sve produvaj inaravno sve vrati na svoje mesto. | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Kajbujatoj! Ned 16 Sep - 22:45 | |
| Meni to izgleda kao da zaglavljuje iglicni ventil, ili zaglavljuje plovak kada se poklopac montira. Ako na ulazu ima goriva i iglicni ventil nije zapusen, goriva mora da bude u loncetu. Mozda je nosac plovka iskrivljen, ili je nivo goriva lose podesen? Mozda plovak udara u lonce pa kad se poklopac vrati, iglicni ventil je stalno zatvoren? | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Kajbujatoj! Ned 16 Sep - 23:29 | |
| A za čišćenje dizni možeš koristiti i WD40, malo špricneš i ono sve produva napolje... | |
|
| |
| Naslov: Re: Kajbujatoj! Pon 17 Sep - 7:56 | |
| Cuo sam da u prodavnicama auto delova moze da se kupi neki narociti sprej za pranje karburatora, nisam probao. | |
|
| |
pavle Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 701 Datum upisa : 01.07.2007
| Naslov: Re: Kajbujatoj! Pon 17 Sep - 17:21 | |
| Probao sam svašta, na kraju je pomoglo samo čišćenje.. Koštalo je 25E i vredi svaku paru. Od tada radi kao satić. Posle se pojavio problem sa elektro diznom ili kako se to već zove.. Kad smo nju eliminisali sve je bilo ok, pa proveri i nju za svaki slučaj.. | |
|
| |
| Naslov: Re: Kajbujatoj! Pon 17 Sep - 18:15 | |
| Elektromagnetni ventil ili elektro-dizna zatvara dotok goriva na leru, i time sprecava rad zagrejanog motora kad se iskljuci paljenje ("dizelisanje" koje se javlja usled samozapaljenja smese). Inace karburator i bez nje moze normalno da radi pod uslovom da se radi o novijem tipu. Kod starijih karburatora (npr. PICT1) elektro-dizna je u sastavu ler dizne, pa ne sme da se prosto izvadi, nego mora da se ili blokira (ima mali sraf pored kleme) ili da se potpuno zameni obicnom ler diznom bez elektromagnetnog ventila.
U svakom slucaju, cak i kada je elektro-dizna neispravna (ne otvara kad dodje struja) motor se gasi na leru ali na visim obrtajima moze da radi. | |
|
| |
nikson dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 410 Godina : 50 Lokacija : tivat Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Kajbujatoj! Pon 17 Sep - 20:55 | |
| - KdF ::
- Meni to izgleda kao da zaglavljuje iglicni ventil, ili zaglavljuje plovak kada se poklopac montira. Ako na ulazu ima goriva i iglicni ventil nije zapusen, goriva mora da bude u loncetu. Mozda je nosac plovka iskrivljen, ili je nivo goriva lose podesen? Mozda plovak udara u lonce pa kad se poklopac vrati, iglicni ventil je stalno zatvoren?
Da, ali zasto onda ne sprica gorivo posto sam nasuo iz boce u lonce? | |
|
| |
Dika dr. VW
Broj poruka : 3851 Godina : 72 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
| Naslov: Re: Kajbujatoj! Pon 17 Sep - 21:33 | |
| - nikson ::
- KdF ::
- Meni to izgleda kao da zaglavljuje iglicni ventil, ili zaglavljuje plovak kada se poklopac montira. Ako na ulazu ima goriva i iglicni ventil nije zapusen, goriva mora da bude u loncetu. Mozda je nosac plovka iskrivljen, ili je nivo goriva lose podesen? Mozda plovak udara u lonce pa kad se poklopac vrati, iglicni ventil je stalno zatvoren?
Da, ali zasto onda ne sprica gorivo posto sam nasuo iz boce u lonce? A da li si proverio membranu od ajnsprica? | |
|
| |
Slavko St dr. VW
Broj poruka : 1200 Godina : 68 Lokacija : Sr. Kamenica Datum upisa : 07.10.2007
| Naslov: Re: Kajbujatoj! Sub 3 Nov - 18:31 | |
| Gde treba da prska dizna? Molim precizan odgovor. POZDRAV... | |
|
| |
| Naslov: Re: Kajbujatoj! Sub 3 Nov - 18:38 | |
| Zavisi od karburatora, ali na vecini novijih je ta ajnspric-dizna jedna kriva mesingana cevcica koja prska direktno u grlo karburatora. Kolicina ubrizgavanja zavisi od motora i karburatora, i krece su granicama od oko 1-1.5 ccm po hodu poluge za gas. Na zalost, to izgleda ne steluju cak ni u servisima za karburatore, sto me veoma izenadjuje, tim pre sto nije potrebna nikakva specijalna oprema - samo jedan graduisani sud (npr. menzura) i parce tankog gumenog creva... Istini za volju na nekim karburatorima to cak i ne moze da se steluje, ali na vecini novijih Solexa moze. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kajbujatoj! | |
| |
|
| |
| Kajbujatoj! | |
|