| bodyfill 305 | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
vwomoljica VW zaluđenik

Broj poruka : 178 Godina : 40 Lokacija : omoljica Datum upisa : 05.06.2007
 | Naslov: bodyfill 305 Uto 5 Jun - 15:27 | |
| Hajde da cujem vase misljenje o ovom spric kitu? Posto sam u ehomu gledao vise vrsta bodijevih spric kitova pa sam uzeo po preporuci naj umazanijeg lika u radnji  | |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: bodyfill 305 Uto 5 Jun - 17:11 | |
| Kakav je konkretno taj nemam pojma, ali ja kad sam farbao auto, farbar mi je preporucio da uzmem spric git (a i ostale gitove) od istog proizvodjaca kao i farbu. Da li to ima smisla ne znam, ali... Izgleda da su dvokomponentni spric gitovi bolji od nitro, ali su i skuplji. Video sam dosta automobila kod kojih se farba ljustila i otpadala sa spric-gita... Mozda greskom farbara a mozda i zbog neslaganja farbe i gita, ili nekvaliteta tih materijala. | |
|
 | |
vwomoljica VW zaluđenik

| Naslov: Re: bodyfill 305 Uto 5 Jun - 19:50 | |
| ovo i jeste dvo komponentni spric git. Dax jel sam trebo da verujem umazanom liku? | |
|
 | |
Dax pridošlica

Broj poruka : 9 Godina : 44 Lokacija : Pancevo Datum upisa : 04.06.2007
 | Naslov: Re: bodyfill 305 Čet 7 Jun - 18:04 | |
| Ako si bio u ponedeljak u radnji, onda je taj najumazaniji poceo bas tad da radi...
Salim se, 305ica fino zapunjava, ali mora da bude dobro obrusen git koji je verovatno ispod njega. Ne pokriva riseve grube smirgle(P80,120,180) moras da koristis i sve ostale granulacije(P220-240,320) posle ovih(tako se ukljanjaju risevi). To se ne vidi odmah po nanosenju, nego kad se sasvim osusi. Onda u njiih hoce da usahne boju, pa izmatira boja kao da si je naneo direktno na git. I naravno vide se kad je vec ofarban panel.
Apropo toga da treba da se koristi filer istog proizvodjaca kao i boje koje ces naneti, misljenja su podeljena kod nasih strucnjaka. Ali ce se uglavnom sloziti da moze, ako nemas druge da koristis Body filler i neku zavrsnu boju(tipa PPG, Max Meyer...) Svako ko pravi boju, pravi i filere raznih vrsta(razne nijanse sive, jer je siva univerzalna za podlogu-prekrice je svaka boja, a takodje je vazno da ta podloga bude sto je vise moguce ujednacena sa bojom da se ne dobije polutransparentno sarenilo). Razlike su u cenama, a bogami i kvalitetu, naravno da je kvalitetniji Meyer od Bodya, ali ako si stisnut budzetom da kupis takav filer, to ti niko nece zameriti, jer se tu ve vrsi mesanje iz kante u kantu, vec se ovo prvo susi, ponovno brusi, pa se tek onda nanosiu boja. Bitna je priprema podloge pre nanosenja boje. | |
|
 | |
Mico Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 628 Godina : 49 Lokacija : Zemun polje Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: bodyfill 305 Čet 7 Jun - 20:30 | |
| 2 vwomoljica Ja sam cuo za alugit,od vise ljudi da je dobar,lako se obradjuje i malo je skuplji od standardnog gita.  | |
|
 | |
shone VW entuzijasta

Broj poruka : 117 Godina : 50 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: bodyfill 305 Čet 7 Jun - 20:46 | |
| 2 vwomoljica Ono o alu gitu sam poslao ja greskom sa micinog log.Izvinjavam se!  | |
|
 | |
vwomoljica VW zaluđenik

| Naslov: Re: bodyfill 305 Čet 7 Jun - 21:20 | |
| A vi se tako menjate naloga malo vozi mica malo ti zanimljivo A alu kit je dobar ako se mnogo nanosi isto kao i fiber kit ali ne vatam u ruke nista vise od body soft kita pa makar i ostalo sve neravno i krivo sto manje obicnog kita to bolje (manje ima sta da pukne  ) | |
|
 | |
shone VW entuzijasta

| Naslov: Re: bodyfill 305 Pet 8 Jun - 0:07 | |
| Mislim da se alu kit nanosi kao i svaki drugi zavisi od ostecenja.Mislim da nepuca tako lako a i dobro prima boju. Ja cu svoju bubu raditi sa alu kitom. | |
|
 | |
vwomoljica VW zaluđenik

| Naslov: Re: bodyfill 305 Pet 8 Jun - 0:17 | |
| alu kit se ne farba koliko se ja razumem u tehnologiju on se nanosi da bi ispravio neravnine koje su vece, a na alu kit se nanosi spric kit obavezno i tek onda ide farba. mozda ja gresim ispravite me | |
|
 | |
shone VW entuzijasta

| Naslov: Re: bodyfill 305 Pet 8 Jun - 0:21 | |
| Bice mozda da ja gresim, u svakom slucaju ima da ga primenim. | |
|
 | |
vwomoljica VW zaluđenik

| Naslov: Re: bodyfill 305 Pet 8 Jun - 0:38 | |
| Cek ne zaleci se ima ovde pametnijih od nas dvojice, samo polako | |
|
 | |
Dax pridošlica

Broj poruka : 9 Godina : 44 Lokacija : Pancevo Datum upisa : 04.06.2007
 | Naslov: Re: bodyfill 305 Pet 8 Jun - 22:04 | |
| Draga Deco... Nemojte lupati glavom o zid, tu sam, pitajte me sve sto vas interesuje oko farbi i pripreme(tenutno se obucavam u PPG trening centru)
Oko Alu Gita: On se primenjuje za zapunjavanje dubokih rupa i za izravnavanje stare i nove limarije(kad se navari nov lim na stari deo panela, logicno je da ces imati nagli prelaz, pa se s toga ovaj git dobro pokazao(mada ne mora da bude bolji od bilo kog drugog, jer nijedan git nema antikorozivna svojstva) zbog elasticnosti(to ste dobro snimili) a tu elasticnost dobija zbog odnosa u mesanju smole, praha i aluminijumskih opiljaka koki su tu takodje vezivo. Preko njega se istina nanosi filer, pa se tek onda boji, jer kao i bilo koji drugi git i ovaj je porozan na boju(i vrlo bitno i na vlagu!! Zato mora da se dela relativno brazo da lim ispod njega ne korodira, a onda Dzaba skupa boja, kad ce da ispuca posle nekog vremena). Najbolje je da se na svez limarski rad nanese bilo kakav antikorozivni prajmer(tu je najpametniji Epoxy) pa tek onda da se nanosi git(ne ide na svaki prajmer git... Ne primaju ga svi, pa se savetuje Epoxy) da bi se dobio zasticen lim pre zapunjavanja, pa onda filer pa onda boja.. Eto, to je otprilike to. | |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: bodyfill 305 Pet 8 Jun - 22:22 | |
| Zasto se dodaju bas aluminjumske cestice, kako to one poboljsavaju taj git? Kakva je razlika izmedju fiber gita i aluminijumskog gita sto se tice primene? Da li aluminijumski git ima neke veze sa aluminjumskom limarijom koju imaju neki (doduse retki) automobili?
Da li postoje neki gitovi na bazi epoksidnih smola (koliko znam vecina je na bazi poliesterskih smola) ? Da li postoje 2-komponentne lak farbe na bazi epoksida, ili su sve poliuretanske? | |
|
 | |
vwomoljica VW zaluđenik

| Naslov: Re: bodyfill 305 Sub 9 Jun - 1:06 | |
| Alo bre administrator ovi odose sa temom u kurac a ti se majes po livadi sa seljankama  Aj momci stvarno, i ovako smo jadni i bedni po pitanju postova otvorite novu temu za alu kit  | |
|
 | |
Admin Admin

Broj poruka : 247 Godina : 71 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
 | Naslov: Re: bodyfill 305 Sub 9 Jun - 9:35 | |
| - vwomoljica ::
- Alo bre administrator ovi odose sa temom u kurac a ti se majes po livadi sa seljankama

Ćuti bre omoljica, nemoj da te neko čuje, ću najebem... A drage mi članove bih zamolio da stvarno otvore novu temu o kitovima, pa tu lepo, ko je voljan, o svemu neka napiše po nešto i neka krene diskusija...Lično nisam nešto potkovan informacijama i iskustvom o toj temi, pa pozivam Dax i KdF da nas prosvetle... | |
|
 | |
dechkotzar dr. VW, spec. za Offtopic

Broj poruka : 1197 Godina : 46 Lokacija : Beograd Dorcol / Haarlem NL Datum upisa : 15.06.2007
 | Naslov: Re: bodyfill 305 Pet 15 Jun - 19:03 | |
| @ dax, ehom, obuka? Ja sam odrastao sa nekim ljudima iz tog ehoma...doduse mnogo su stariji od mene... | |
|
 | |
shone VW entuzijasta

| Naslov: Re: bodyfill 305 Pon 9 Jul - 14:14 | |
| - Citat :
- Draga Deco... Nemojte lupati glavom o zid, tu sam, pitajte me sve sto vas interesuje oko farbi i pripreme
Eto mene zanima a verujem i druge, da nam objasnis sve postupke pripreme autoobila za farbanje a onda i to.Naravno kad budes imao vemena.  | |
|
 | |
shone VW entuzijasta

| Naslov: Re: bodyfill 305 Pon 9 Jul - 14:22 | |
| 2 dax - Citat :
- Draga Deco... Nemojte lupati glavom o zid, tu sam, pitajte me sve sto vas interesuje oko farbi i pripreme
Eto doslo lepo vreme, za rad na limariji pa potom farbanje, pa me zanima a verujem i druge, da nam objasnis sve postupke pripreme autoobila za farbanje a onda i to.Naravno kad budes imao vemena.  | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: bodyfill 305  | |
| |
|
 | |
| bodyfill 305 | |
|