| Buba '74. 1.8 | |
|
+5strid KdF nebkv milan vladairon 9 posters |
Autor | Poruka |
---|
vladairon pridošlica

Broj poruka : 17 Godina : 33 Lokacija : Velika Plana Datum upisa : 06.12.2011
 | Naslov: Buba '74. 1.8 Ned 13 Maj - 17:49 | |
| | |
|
 | |
vladairon pridošlica

| Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Ned 13 Maj - 17:52 | |
| Ovo je bio motor 1.6  ali posto je bio los ovaj je bio u pripremi,isto 1.6    ali nazalost nikad nije odradjen jer je radilica bila lose obradjena.....  U starom podrumu imamo magacin sa milion delova od Bube biggrin E a ovo je taj famozni 1.8   i evo kako sad izgleda Bubica  | |
|
 | |
milan dr. VW

Broj poruka : 1572 Godina : 40 Lokacija : pozarevac Datum upisa : 28.02.2008
 | Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Ned 13 Maj - 18:01 | |
| ja sam ti rekao da je to 1,3 motor maximum 1,6 motor. | |
|
 | |
vladairon pridošlica

| Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Ned 13 Maj - 18:09 | |
| E pojma nemam vise.....Reci mi po cemu se spolja razlikuju 1.8 i 1.3?Al kazem ti na ovaj motor nije pasovao auspuh od 1.2 i ne pasusju limovi ni od 1.2 ni od 1.6,stvarno mi nista nije jasno.Ali dosta bolje ide nego 1.2 i 1.3.Hocu vec jednom da razresim tu dilemu.Lik od koga sam ga kupio mi je rekao da ima 1820 kubika i da ima ''plivajuce ventile'',verovatno je mislio na hidropodizace....je l ima neke logike? | |
|
 | |
nebkv dr. VW

Broj poruka : 1459 Godina : 43 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
 | Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Ned 13 Maj - 18:50 | |
| Koliko ja znam u ovoj izvedbi(turbina iznad bloka)nikada nije radjen serijski jaci motor od 1600.Znaci ovi limovi mogu biti samo prepravljeni klasicni pa postavljeni na neki drugi tip vw bloka koji ima 1800.To moze biti razlog zasto ti ne pasuju od 1.3 ili 1.6 jer im treba neka prepravka | |
|
 | |
vladairon pridošlica

| Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Ned 13 Maj - 19:09 | |
| Mislis da ima nade da je 1.8  ?Ja sam vec zigubio nadu....Evo koje su razlike:Usis sam stavio od 1.3(koji je radjen na 1.6) jer njegov nije imao one male cevcice koje se srafe na auspuh,pa se pomerao karburator kada se da gas,auspuh se ne slaze sa 1.2 morao sam da navarujem cevi,nema otvore za ceva za grejanje na ovome za hladjenje,kao ni sanke za grejanje dole,vec ima neke aluminijumske hladnjake.Kao da je malo duzi,imali smo muke pri postavljanju,morali smo malo da iskrivimo krila dole.Limovi oko motora ne mogu da se upasuju od 1.2.Postolje za alternator,alternator i filter za vazduh sam stavio od 1.2.mozda to pravi zabunu?Meni je caletov drug od kog sam kupio rekao da je motor 1820 kubika i da ima ''plivajuce ventile'',da ga je koristio jednu sezonu na kombajnu,posle se kombajn sjebao i stojao je motor sve dok nije zavrsio kod mene.Dosta je jaci u voznji od 1.3,potpisuje bez problema. | |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Ned 13 Maj - 20:01 | |
| | |
|
 | |
strid dr. VW

Broj poruka : 1592 Godina : 72 Lokacija : Grocka Datum upisa : 20.06.2007
 | Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Ned 13 Maj - 20:04 | |
| 1820 ?  hmmm, cudna kubikaza.ako je standardni bubin blok onda toj kubikazi ne odgovaraju ni jedni cilindri koji mogu da se nadju. pravu kubikazu mozes da znas samo ako skines glavu i premeris precnik cilindara,spolja tesko.uostalom pogledaj prvo oznaku na bloku pa dalje redom ... | |
|
 | |
vladairon pridošlica

| Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Ned 13 Maj - 20:19 | |
| I meni je ta kubikaza cudna.Nista,pogledacu broj kad odem kuci pa cemo da vidimo o cemu se radi.Koja je oznaka za 1.3 a koja za 1.6 i 1.8,msm ono slovo na pocetku broja? | |
|
 | |
nebkv dr. VW

Broj poruka : 1459 Godina : 43 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 04.06.2007
 | Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Ned 13 Maj - 21:05 | |
| Ima raznih oznaka za 1.3 i 1.6 motore F,AB,AR,AS,AH,AE... Sa druge strane taj 1.8 moze biti sa transportera AW ili eventualno 1.7 W,EA,EB,EC,CB,CD ali mislim da kod njih broj motora nije na istom mestu kao kod ovih sa turbinom iznad kod kojih se nalazi ispod nosaca diname/alternatora | |
|
 | |
vladairon pridošlica

| Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Ned 13 Maj - 21:18 | |
| Ok hvala ti puno.Pogledacu za vikend pa javljam!!! | |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Pon 14 Maj - 0:37 | |
| Postoje kombinacije da se dobije 1800.Kao sto ti Strid rece,skines glavu i izmeris precnik i hod.Druga varijanta je da skines svecicu,postavis klip u DMT,sipas ulje ili benzin u cilindar(naravno meris koliko sipas i ne sipas do vrha vec do GMT) i dobijeni rezultat pomnozis sa 4.Ako sipas ulje onda ga izvuci spricem a benzin izbaci rucnim okretanjem motora i ostavi da ispari pre nego startujes motor.Naravno racunica nije 100% tacna ali ti daje dovoljno tacnu informaciju i laksa je od skidanja motora. |
|
 | |
milojko123 pridošlica

Broj poruka : 5 Godina : 33 Lokacija : Zaječar Datum upisa : 16.04.2012
 | Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Čet 17 Maj - 17:22 | |
| | |
|
 | |
draganavala dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka : 478 Godina : 52 Lokacija : Avala Datum upisa : 19.09.2011
 | Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Čet 17 Maj - 20:26 | |
| - barbecyu ::
- Postoje kombinacije da se dobije 1800.Kao sto ti Strid rece,skines glavu i izmeris precnik i hod.Druga varijanta je da skines svecicu,postavis klip u DMT,sipas ulje ili benzin u cilindar(naravno meris koliko sipas i ne sipas do vrha vec do GMT) i dobijeni rezultat pomnozis sa 4.Ako sipas ulje onda ga izvuci spricem a benzin izbaci rucnim okretanjem motora i ostavi da ispari pre nego startujes motor.Naravno racunica nije 100% tacna ali ti daje dovoljno tacnu informaciju i laksa je od skidanja motora.
ovo su zanimljive metode ali ne upotrebljive u stvarnom svetu. kako , recimo da nadje GMT tj. koiko da puni u cilindar koji pri tom stoji horizontalno.??? zapremina podrazumeva kompletan prostor a ne po zelji samo cilindar i sl, a sta cemo sa prostoom u glavi?? ako zanemaris taj detalj greska je velika... prostor u glavi x 4 moze skroz da pokvari racunicu.. ako uzmemo da je oko 20 cm3 po komori - znaci 80 ukupno a to je mnogo!!! | |
|
 | |
mrmut VW zaluđenik

Broj poruka : 194 Godina : 37 Lokacija : Skopje Datum upisa : 22.09.2010
 | Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Čet 17 Maj - 20:32 | |
| 1.6 ima vakvi klipovi so udubljene na seredina | |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Pet 18 Maj - 16:32 | |
| - draganavala ::
- barbecyu ::
- Postoje kombinacije da se dobije 1800.Kao sto ti Strid rece,skines glavu i izmeris precnik i hod.Druga varijanta je da skines svecicu,postavis klip u DMT,sipas ulje ili benzin u cilindar(naravno meris koliko sipas i ne sipas do vrha vec do GMT) i dobijeni rezultat pomnozis sa 4.Ako sipas ulje onda ga izvuci spricem a benzin izbaci rucnim okretanjem motora i ostavi da ispari pre nego startujes motor.Naravno racunica nije 100% tacna ali ti daje dovoljno tacnu informaciju i laksa je od skidanja motora.
ovo su zanimljive metode ali ne upotrebljive u stvarnom svetu. kako , recimo da nadje GMT tj. koiko da puni u cilindar koji pri tom stoji horizontalno.??? zapremina podrazumeva kompletan prostor a ne po zelji samo cilindar i sl, a sta cemo sa prostoom u glavi?? ako zanemaris taj detalj greska je velika... prostor u glavi x 4 moze skroz da pokvari racunicu.. ako uzmemo da je oko 20 cm3 po komori - znaci 80 ukupno a to je mnogo!!! Izvinjavam se jer nisam napisao tacnan redosled, mada nije tesko skontati kako treba. Postavis klip u GMT, sipas, izmeris koliko je sipano, spustis klip u DMT, sipas, meris, rezultat prvog merenja oduzmes od drugog i resio si zadatak. |
|
 | |
goranmata Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka : 572 Godina : 53 Lokacija : Obrenovac Datum upisa : 12.07.2010
 | Naslov: Re: Buba '74. 1.8 Sub 19 Maj - 19:20 | |
| - barbecyu ::
- draganavala ::
- barbecyu ::
ovo su zanimljive metode ali ne upotrebljive u stvarnom svetu. kako , recimo da nadje GMT tj. koiko da puni u cilindar koji pri tom stoji horizontalno.??? zapremina podrazumeva kompletan prostor a ne po zelji samo cilindar i sl, a sta cemo sa prostoom u glavi?? ako zanemaris taj detalj greska je velika... prostor u glavi x 4 moze skroz da pokvari racunicu.. ako uzmemo da je oko 20 cm3 po komori - znaci 80 ukupno a to je mnogo!!! Izvinjavam se jer nisam napisao tacnan redosled, mada nije tesko skontati kako treba. Postavis klip u GMT, sipas, izmeris koliko je sipano, spustis klip u DMT, sipas, meris, rezultat prvog merenja oduzmes od drugog i resio si zadatak.
Bravo | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Buba '74. 1.8  | |
| |
|
 | |
| Buba '74. 1.8 | |
|