| Judson kompresori | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Judson kompresori Sre 12 Sep - 10:06 | |
| Mehanički kompresor... Karakteristike: | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 10:13 | |
| Maksimalna brzina 136km/h, ubrzanje 0-100 km/h 13 sekundi za D motor?
Bojim se da ovi malo lazu. | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
Broj poruka : 2511 Lokacija : Raca Kragujevacka Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: link Sre 12 Sep - 10:19 | |
| | |
|
| |
dechkotzar dr. VW, spec. za Offtopic
Broj poruka : 1197 Godina : 47 Lokacija : Beograd Dorcol / Haarlem NL Datum upisa : 15.06.2007
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 10:20 | |
| ma super izgleda i zvekece jako specificno dok radi! | |
|
| |
vlajko05 dr. VW
Broj poruka : 1438 Godina : 41 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 10:59 | |
| | |
|
| |
Broj poruka : 1197 Godina : 47 Lokacija : Beograd Dorcol / Haarlem NL Datum upisa : 15.06.2007
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 11:07 | |
| koliko se ja secam to "komercijalne" cifre nikada nisu istestirane.... | |
|
| |
vlajko05 dr. VW
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 11:09 | |
| vrlo zanimljiva stvarcica , stara skola | |
|
| |
David mehanicar pridošlica
Broj poruka : 17 Godina : 42 Lokacija : Beograd Datum upisa : 10.09.2007
| Naslov: punom parom napred Sre 12 Sep - 20:40 | |
| Sve ja to podrzavam osim sto nisu nista komentarisal i oskracenju roka trajanja motora jer ipak ta VELIKA stvar mu daje vise od 50% snage, mada bih ja ipak rizikovao zarad sto vece snage | |
|
| |
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 21:17 | |
| uz duzno postovanje prema profesionalcu, ja licno mislim da je samo 60% snage izvuceno iz standardnog bubinog motora. Kapiram da tu ima mnoogo potencijala. Predpostavljam da mu dzudson ne bi skratio zivot...bar ne mnogo | |
|
| |
David mehanicar pridošlica
Broj poruka : 17 Godina : 42 Lokacija : Beograd Datum upisa : 10.09.2007
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 21:20 | |
| Postuje svacije misljenje ali smatram da bi prethodno trebalo malo poraditi na samoj masini tj. njenoj unutrasnjosti pa onda uraditi i to | |
|
| |
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 21:22 | |
| @ david
ma da brate u tome se slazem 100%, kada bih ga samo nakacio na bilo koji beogradski motor, kapiram da bi' ga sa'ranio za dve nedelje! | |
|
| |
vlajko05 dr. VW
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 21:55 | |
| postoji jos jedan problen , kako ohldaiti motor kada mu se poveca snaga jer koliko motor daje snage toliko mora da se odvede toplote od njega, znaci 100kW na radilici 100kW mora da odvede ladnjak o tome malo ljudi razmislja
a sto se tice skracivanja veka to se vrlo verovatno jer se motor dimenzionise za odredjenu snagu ( mada je bubin motor verovatno predimenzionisan ,jer je radjen jako davno kada je znanje bilo na nizem nivou nego danas ) ali uvek vazi ona stara koliko ga stiskas toliko ce i da traje | |
|
| |
Dika dr. VW
Broj poruka : 3851 Godina : 72 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 21:55 | |
| Sva tjunovanja koja prikazujete su veoma zanimljiva ali nazalost tesko dostupna, pa stoga iznosim neko svoje vidjenje tog rada. Vlajko malo malo pa napise stara skola, e ajmo onda na jos stariju skolu. Prvo tjunovanje bar u to vreme veoma popularno koje smo kao momci radili i to bez vecih investicija bilo je poliranje i ispravljanje usisnih i izduvnih kanala i ugradnja veceg karburatora, ne menjas klipove, mada je ito moglo da se uradi, ne menjas lezajeve radilice a dobijes veoma jeftino povecanje snage, jos ako iz izduvnog lonca povadis koje kakve prepreke na konju si. Nisi mnogo jak ali si jaci od serijskog proizvoda, moram da priznam da mi je takav rad ostao veoma omiljen da ga i danas primenjujem na svakom motoru koji radim za sebe. Danas kod nas mogu da se kupe cilindri i klipovi za 1700ccm i uz ispolirane i ispravljene izduvne i usisne kanale eto sasvim dovoljno snage.
P.S. Pod ispravljanjem kanala ne mislim bukvalno vec se samo skidaju ispupcenja oko vodjica ventila da nebi remetila pravilno vrtlozenje vazduha tj smese. | |
|
| |
vlajko05 dr. VW
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 22:00 | |
| pa te neke osnovne pripreme se podrazumevaju , inace ne mora judson kompresor, ima na traktorima ( zaboravih na kojim ) isto mehanicki gonjen kompresor tipa Roots ( da budem do kraja tehnicki precizan ) koji ima veci stepen iskoriscenja od ovog Judson-a koji ne inace isto mehanicki gonjeni kompresor ali je sa krilcima , e da inace ovo nisu kompresori vec duvaljke iliti Blowers ( anglosaksonski termin je Supercharger ko sto rece sloba ali ranije je koriscen i izraz blower iliti duvaljka ) a i u klasifikaciji strujnih masina prema porastu pritiska iza masine ovo sve ovde pomenuto je duvaljka | |
|
| |
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 22:04 | |
| Cekaj bre Vlajo, kako ti to mislis - 100kW na radilici znaci i 100kW generisane toplote? A stepen korisnog dejstva = 0 ? | |
|
| |
vlajko05 dr. VW
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 22:11 | |
| pazi ovako od raspolozive energije koja dodje gorivom ( hemijska E tj. toplotna posle transformacije ) 1/3 ode na efektivni rad tj. obrtni moment tj. snagu , 1/3 ode na toplotu koja zagreva motor , a 1/3 ode nepovratno kroz izduv zato je i efektivni stepen korisnosti motora oko 30% priblizno , ovo su sve okvirni podatci, recimo najveci step . kor. imaju veliki sporohodi dvotaktni brodski dizel motori oko 45 do 50% ( ali su noni visoko turbo natpunjeni ) a kod OTO motora stepen korisnosti je oko 20(25) do 30(max 35) % kod natpunjenih ( turbonatpunjeni) je gornja granica jre oni ne "bacaju" E koja ode sa izduvnim gasovima , vec je koriste za pokretanje turbopunjaca, dansa primenom modernih sistema DIREKTNOG ubrizgavanja ( benzin se ubrizgava dir. u cilindar kao kod dizela ) i primenom natpunjenja ( koje ovde pokazuje svoje cari ) ovaj stepen korisnosti je jos malko veci ali je tu oko max. 40% UH ala sam se raspricao | |
|
| |
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 22:22 | |
| ljudi, moramo jos jedan topik da otvorimo. striptiz bar. Ovaj student totalno prolupao! | |
|
| |
vlajko05 dr. VW
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 22:26 | |
| cuti devojak oce me ostavi il sam na knjizi il na netu , nesto ce morati da strada a posto sam STUDENT... | |
|
| |
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 22:33 | |
| To cemo u kafani | |
|
| |
vlajko05 dr. VW
| Naslov: Re: Judson kompresori Sre 12 Sep - 22:35 | |
| | |