Broj poruka : 410 Godina : 49 Lokacija : tivat Datum upisa : 09.08.2007
Naslov: Podizaci stakala Sub 21 Maj - 22:49
Planiram u skorije vrijeme zamjenu vrata pa bih zamijenio i podizace stakala jer mi ovi proklizavaju Imaju li da se nabave novi?
Carbon VW zaluđenik
Broj poruka : 235 Godina : 25 Lokacija : Rajvosa, Central Bosnia Datum upisa : 01.01.2011
Naslov: Re: Podizaci stakala Ned 22 Maj - 8:43
sigurno bi se mogli napasovati od Golfa 1, ove Bube iz 70' tih imaju jako puno zajednichkih dijelova sa Golfom...
nikson dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 410 Godina : 49 Lokacija : tivat Datum upisa : 09.08.2007
Naslov: Re: Podizaci stakala Čet 9 Jun - 19:16
Ne stvarno ljudi ,kako rijesavate taj problem? Nerkoliko puta sam rastavljao ,podmazivao,budzio,i opet radi neko vrijeme i onda trt!
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
Naslov: Re: Podizaci stakala Pet 10 Jun - 7:45
Zavisi šta je problem. Ako je sajla pohabana ona se može okrenuti tako da do zupčanika dođe nepotrošena strana sajle, a ako je pohabana sama cev kroz koju ide sajla tamo gde je zupčanik, onda tu mogu da se ubace neki tanki limovi ispod onog nosača cevi tako da zupčanik dublje gazi u sajlu. Ako je sam zupčanik pojeden (u šta sumnjam) onda bi jedini lek bio zamena zupčanika.
Te podizače popravljaju radionice koje prave razne sajle, s tim što oni možda imaju i sajlu pa mogu nju da zamene. Ako ti stalno crkava podizač moguće je da se staklo teško kreće u vođicama - to bi trebalo podesiti...
Carbon VW zaluđenik
Broj poruka : 235 Godina : 25 Lokacija : Rajvosa, Central Bosnia Datum upisa : 01.01.2011
Naslov: Re: Podizaci stakala Pet 10 Jun - 8:50
KdF ::
Ako ti stalno crkava podizač moguće je da se staklo teško kreće u vođicama - to bi trebalo podesiti...
ma shta podeshavat' uzmesh WD-40 i ima da se krece
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
Naslov: Re: Podizaci stakala Pet 10 Jun - 11:24
Vođice stakla se mogu podmazati sapunom, ali to je kratkog veka (do prve kiše). Ako staklo teško ide to može da znači da su vođice negde prestegnute, deformisane, to treba videti. WD nije baš za to, masti staklo...