| korpa zamajac | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
vladica pridošlica
Broj poruka : 12 Godina : 41 Lokacija : Babusnica Datum upisa : 18.02.2011
| Naslov: korpa zamajac Sre 9 Mar - 19:05 | |
| potrebna pomoc tj.korpa koja je bez prstena na pipcima (3 pipka koji se steluju) dali pipci direktno nalezu na druk-lager??? Jesu li isti zamajci tj.hod za alanser(bendix) 6 i 12V Ako neko zna molim vas da mi odgovori u vezi ovog Ovih dana planiram da ugradim motor pa reko da pitam da nesto ne zjbm nebih ponovo da skidam motor | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: korpa zamajac Sre 9 Mar - 20:56 | |
| Postoje takve korpe sa tri pipka bez prstena, pipci naležu direktno na druk-lager. Jedino ne mogu da se setim da li je u tom slučaju druk-lager novog tipa, jer postoje dve vrste...
Koliko znam, zamajci za 6 i 12V nisu isti, ali ne znam u čemu je razlika (pretpostavljam u ozubljenju). | |
|
| |
vladica pridošlica
| Naslov: Re: korpa zamajac Sre 9 Mar - 22:19 | |
| hvala jos jednom Kdf menjac na koji planiram da ugradim motor je sa bube 1975 1200j a motor je 1971 1200 spar,korpa koja je bila na motoru ima prsten na pipcima i ne moze da udje,prsten ne moze da pritsne druk-lager,postoji plasticna cev oko vretena menjaca u zvonu na koju se montira druk-lager preko koje se ne moze navuci korpa sa prstenom. Naso sam i odgovarajucu korpu koja ide bez prstena tj.pipci direktno nalezu na druk- lager ali mi je malo nepouzdana,vidi se na pipcima struganje druk-lagera. Jesu li ista vretena kod menjaca1975 1200j i 1971 1200 spar model | |
|
| |
| Naslov: Re: korpa zamajac Sre 9 Mar - 22:28 | |
| Korpa sa prstenom ide na druk-lager starog tipa, ali onda mora da se skine ta vođica druk-lagera, i da se promeni viljuška (nosač). Dakle, ako hoćeš da staviš korpu sa prstenom, moraćeš da staviš druk-lager i viljušku starog tipa. Postoje 4 vrste viljuške - tanja i deblja, za stari i novi druk-lager. Dakle ako menjaš viljušku, sem što mora da bude za stari druk-lager, treba da vidiš ide li u taj menjač tanja ili deblja. Stari druk-lager ide bez vođice. Spojničke osovine su iste, nutovi za lamelu i onaj rukavac koji ulazi u iglični ležaj u centru zamajca. Delovi kvačila su potrošni, pa kad to sve već radiš najbolje bi bilo da staviš ceo novi set (lamelu, korpu i druk-lager). Stari druk-lager Novi druk-lager | |
|
| |
dr-milos VW entuzijasta
Broj poruka : 75 Godina : 39 Lokacija : crna gora Datum upisa : 03.12.2009
| Naslov: Re: korpa zamajac Čet 24 Mar - 0:47 | |
| Da se i ja ukljucim sa pitanjem za korpu... meni je korpa sa tri pipka. Pri kretanju uz veliku uzbrdicu cesto jako zatrese. Mozeli se to nastelovati i uz pomoc kakvog alata? pokusavao sam nesto da inprovizujem ali ne ide. | |
|
| |
| Naslov: Re: korpa zamajac Čet 24 Mar - 8:27 | |
| Može, šteluje se komparaterom. Prisloni se pipak komparatera na prsten, i okreće se radilica. Pomoću one tri matice se podese pipci tako da prsten ima najmanje bacanje, i na kraju se matice osiguraju. Naravno, motor mora da bude skinut.
Kvačilo može da trese i usled neodgovarajućeg ugiba bužira sajle, usled loše lamele, loših nosača menjača itd. | |
|
| |
vladica pridošlica
| Naslov: Re: korpa zamajac Čet 24 Mar - 13:55 | |
| Evo jos jednog pitanja u vezi kvacila, kada motor radi na leru prilikom gazenja kvacila motor na leru menja rad smanjuje se broj obrtaja na leru,pustanjem kvacila pojacava se rad motora, sta bi to moglo biti??? | |
|
| |
| Naslov: Re: korpa zamajac Čet 24 Mar - 15:37 | |
| Kada je kvačilo pušteno na leru, zajedno sa radilicom se okreće i spojnička osovina a sa njom i neki supčanici u menjaču.
Kada se kvačilo pritisne, spojnička osovina staje a okreću se druk-lager i iglični ležaj u šrafu zamajca u kome je uležištena spojnička osovina.
Da li se čuju neki šumovi kad se pritisne kvačilo? | |
|
| |
dr-milos VW entuzijasta
Broj poruka : 75 Godina : 39 Lokacija : crna gora Datum upisa : 03.12.2009
| Naslov: Re: korpa zamajac Pet 25 Mar - 2:40 | |
| Cudi me to sto nekada krene bez problema a desava se da hoce sve da pokida. Provjericu nosace i sajlu. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: korpa zamajac | |
| |
|
| |
| korpa zamajac | |
|