| PuFF zvuk! | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
VWMacedonia dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 333 Godina : 38 Lokacija : Bitolj,Makedonija Datum upisa : 01.07.2007
| |
| |
dechkotzar dr. VW, spec. za Offtopic
Broj poruka : 1197 Godina : 47 Lokacija : Beograd Dorcol / Haarlem NL Datum upisa : 15.06.2007
| Naslov: Re: PuFF zvuk! Pon 27 Avg - 16:21 | |
| mislis eksplodira?
ako je to, ili ti palenje nije kako treba ili ti je lonac probusen.. | |
|
| |
Broj poruka : 333 Godina : 38 Lokacija : Bitolj,Makedonija Datum upisa : 01.07.2007
| Naslov: Re: PuFF zvuk! Pon 27 Avg - 16:25 | |
| Ne...ne eksplodira...onaka jedan tivak puff zvuk...kroz ausuh (cevchicima)...nije BAAANG ednas se to desilo kad sam navodenio razvodnik i pucala je kao sachmarka ...ali ne...ne tako...onaka...si rade...brm brm brm brm puff...brm brm brm... | |
|
| |
Broj poruka : 1197 Godina : 47 Lokacija : Beograd Dorcol / Haarlem NL Datum upisa : 15.06.2007
| Naslov: Re: PuFF zvuk! Pon 27 Avg - 19:04 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: PuFF zvuk! Uto 28 Avg - 2:27 | |
| Pred pola saata...stavio sam ruke na auspuha...za malo nisam izgubio prst...palila je niz auspuh...plavi plamenchich...jeli neso veze platinom? Svekice, kablova...palenje? | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: PuFF zvuk! Uto 28 Avg - 7:04 | |
| Paljenje...
Ne bi bilo loše da proveriš ceo izduvni sistem pored toga... | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: PuFF zvuk! Uto 28 Avg - 7:36 | |
| Izmeri kompresiju! Kada se pojavljuje vatra ili varnice iz auspuha, to moze biti znak da je izgoreo neki izduvni ventil. Ili eventualno, da je prestegnut (premalen zazor). | |
|
| |
Braca dr. VW
Broj poruka : 1035 Godina : 75 Lokacija : BGD-Pašino brdo Datum upisa : 14.08.2007
| Naslov: Re: PuFF zvuk! Uto 28 Avg - 11:11 | |
| Najbolje je da uzmes "stroboskop" i proveris paljenje pomeren je stepan paljenja i kasni Ako je to uredu pogledaj sta se desava sa selnom izmedju grejaca i auspuva dali je ona kako valja tj ima jedan dihtung koji prave od razlicitih materijala pa znaju da brzo izgore i puknu onda dolazi do tih sitnih detonacija ili kako ti kazes "puhtanja". | |
|
| |
| Naslov: Re: PuFF zvuk! Uto 28 Avg - 15:32 | |
| varnice i pucanje iz auspuha je cesto posledica pogresnog palenja. Nezapaljena mesavina bezina dolazi u vreli auspuh gde se pali i puca. Varnice verovatno dolaze od cadji...ocigledno se ovaj motor vozi samo u lokalu...
Ima logike u tome sto kaze kdf ali nekako neverujem....
Ako je palenje problem i ako imas los lonac, ta eksplozija moze da ti napravi rupu na loncu... | |
|
| |
| Naslov: Re: PuFF zvuk! Sre 29 Avg - 17:13 | |
| Epa ovako... Danas sam promenio platine (pashe iz Golf 1 ), stelovao sam palenje, voznja se podobrila (ono "seckanje" sta vam prije opisao, sad nema...platina je bila za menjanje), ali taj puff zvuk i palanje izduvni gasovi josh su tu. Mozda je taj dihtung pa dolazi do upalenje izduvnih gasova. Sutra idem kod Strkovski pa i on da vidi situaciju. Danas nije bio tamo pa... Kako i da je... Nakon chischenja karburatora, promena svekica, ulje, platine, zavarivanje lonac gde je bio produpen (znam znam ...ali prva pomoc sta da radim), buka je smaljena za nekih 95% (ovo je wow faktor), auto ide dvojno brze, proverjeno na autoputom sa 160+km/h (kazala je 170...strelica se zalepila nakon 160 a auto josh ideo...pa preteknuo sam jedan Mercedes S 280 ganc novi ) ali ovo je trajalo jedvaj 1km malo tako da vidim sta se deshava pod haubi 1600 rulz ...izvozio sam 1200-ke...1300-ke...ali 1600 je prava stvar... Potrosnja sam svedio na celih 8l/100km nakon prvih 14 (govorim u gradskoj voznji), sa lagano stopalo...sa malo tezji...neko 10l/100km... | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: PuFF zvuk! Čet 30 Avg - 8:29 | |
| Lepo lepo, ako ti tako ide auto uz tu potrošnju a to i dalje puca najverovatnije je da imaš rupu negde u izduvnom sistemu...
Negro, jesi li siguran da cajger ne laže? Mislim da fabrički ona ne može više od 135km/h a 100 juri za 20s...
I pripazi taj motor, imaju tanje zidove cilindara (spoljni prečnik isti kao kod 1300, koliko znam) i vole da pucaju na bloku iza zamajca kod 3. cilindra i na glavama... | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: PuFF zvuk! Čet 30 Avg - 8:42 | |
| A i glave imaju tanje zidove, i one oce da prsnu ako se motor mnogo maltretira. | |
|
| |
| Naslov: Re: PuFF zvuk! Čet 30 Avg - 14:59 | |
| Nah...uopche ne maltretiram motor... Lagana voznja...bez naglo ubrzanje...na autoput 90-100km/h, bez onih nasilnih pokreta...ipak 35 godina...a i Buba nije za takvoj voznji...kako je bilo...LOW AND SLOW | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: PuFF zvuk! | |
| |
|
| |
| PuFF zvuk! | |
|