Ovaj CT motor ti je isao u T3 od 1980-84. Ja sam uradio punu generalnu na njemu i mogu ti reci da sam se napatio. Jeste, ventili su hidraulicno vodjeni i steluju se jednostavno.
Raspored stelovanja ti je isti kao za vazdusno hladjene motore.
Kada ti je 1 cilindar na "vagi" onda stelujes 3 cilindar tako sto popustis kompletno sraf koji naleze na ventil i onda ga dovedes da samo dodirne glavu ventila, zavijes 1-2 kruga i zavijes kontra sraf. Isto tako usisni i izduvni ventil.
Posle isto uradis za 2 cilindar i stelujes 4-ti. Posle obrnuta stvar da nastelujes cilindre sa "desne" strane motora, 1 i 2.
Meni su najbolji rezultati bili kada sam zavio samo 1 krug a ne 2.Ja sam kupio nove hidraulicne podizace, sa starim se ne isplati zezati. Svi CT motori su jako osetljivi i ne bih preporucio da se ulaze veliki novac u njih. Ja sam presao oko 4000km posle generalne i sve je u redu ali mi nikad taj motor nije ulivao neko poverenje.
Kada ga ne vozim jedno 2 nedelje onda kad ga upalim ventili "zvece" par minuta dok se hidro podizaci ne napune uljem.To im je karakteristicno.
Oko VW vodenih motora ne znam nista.
Na kraju jel ti imas T3 ili T2 bus?
pozdrav,
beca