vw-vhs-mladenovac
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
vw-vhs-mladenovac

Ljubitelji vw vozila sa vazduhom hladjenim motorima

PrijemPrijem  GalerijaGalerija  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

zazor ventila i podesavanje

Ići dole 
3 posters
AutorPoruka
boca
pridošlica
pridošlica

Broj poruka : 4
Godina : 41
Datum upisa : 08.12.2010

zazor ventila i podesavanje Empty
PočaljiNaslov: zazor ventila i podesavanje   zazor ventila i podesavanje Icon_minitimeSre 8 Dec - 17:52

Mehanicar sam po zanimanju i godinama radim teretna vozila.Kupio sam kombi sa box motorom,bila pukla klipnjaca,kupio drugi bez glava,glave sam namontirao i trba da nastelujem ventile.Ne znam koliki je ZAZOR i ima utisak da su soljice podizaca ventila nesto kako hidro podizaci jer kad podignem klackalici od ventila sipka podizaca se vraca dole.Dali i to treba uzeti u obzir kod podesavanja ?
I jos jedno pitanje dali je ista procedura i zazor kod motora sa vodenim hladjenjem posto sam nasao i jedan takav.Hvala
Nazad na vrh Ići dole
http://www.skf.com
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 247
Godina : 72
Datum upisa : 01.06.2007

PočaljiNaslov: Re: zazor ventila i podesavanje   zazor ventila i podesavanje Icon_minitimeSre 8 Dec - 19:30

boca ::
Mehanicar sam po zanimanju i godinama radim teretna vozila.Kupio sam kombi sa box motorom,bila pukla klipnjaca,kupio drugi bez glava,glave sam namontirao i trba da nastelujem ventile.Ne znam koliki je ZAZOR i ima utisak da su soljice podizaca ventila nesto kako hidro podizaci jer kad podignem klackalici od ventila sipka podizaca se vraca dole.Dali i to treba uzeti u obzir kod podesavanja ?
I jos jedno pitanje dali je ista procedura i zazor kod motora sa vodenim hladjenjem posto sam nasao i jedan takav.Hvala

Zdravo boco i dobrodosao na nas forum! Na ovom kao i na ostalim forumima je obicaj da se prvo predstavis u rubrici: Predstavljanje clanova pa onda da pises postove.

Da bi dobio bilo kakav odgovor na tvoje pitanje morao bi da kazes o kom se motoru radi!
Nazad na vrh Ići dole
http://vhs-mladenovac.forumotion.com
boca
pridošlica
pridošlica

PočaljiNaslov: Re: zazor ventila i podesavanje   zazor ventila i podesavanje Icon_minitimeSre 8 Dec - 21:50

Izvinjavam se sto se ranije nisam predstavio.Ovaj vazdusnjak mi je oznake ct,a vodeni je dg.Procedura ,mislim znam proceduru stelovanja,nego me buni to sto mi soljice lice na hidraulicne podizace,me zanima za oba motora.
Nazad na vrh Ići dole
becavw
Vazdušno hlađeni mozak
Vazdušno hlađeni mozak
becavw

Broj poruka : 585
Godina : 47
Datum upisa : 03.06.2007

PočaljiNaslov: Re: zazor ventila i podesavanje   zazor ventila i podesavanje Icon_minitimeSre 8 Dec - 22:13

Ovaj CT motor ti je isao u T3 od 1980-84. Ja sam uradio punu generalnu na njemu i mogu ti reci da sam se napatio. Jeste, ventili su hidraulicno vodjeni i steluju se jednostavno.
Raspored stelovanja ti je isti kao za vazdusno hladjene motore.
Kada ti je 1 cilindar na "vagi" onda stelujes 3 cilindar tako sto popustis kompletno sraf koji naleze na ventil i onda ga dovedes da samo dodirne glavu ventila, zavijes 1-2 kruga i zavijes kontra sraf. Isto tako usisni i izduvni ventil.
Posle isto uradis za 2 cilindar i stelujes 4-ti. Posle obrnuta stvar da nastelujes cilindre sa "desne" strane motora, 1 i 2.

Meni su najbolji rezultati bili kada sam zavio samo 1 krug a ne 2.Ja sam kupio nove hidraulicne podizace, sa starim se ne isplati zezati. Svi CT motori su jako osetljivi i ne bih preporucio da se ulaze veliki novac u njih. Ja sam presao oko 4000km posle generalne i sve je u redu ali mi nikad taj motor nije ulivao neko poverenje.
Kada ga ne vozim jedno 2 nedelje onda kad ga upalim ventili "zvece" par minuta dok se hidro podizaci ne napune uljem.To im je karakteristicno.

Oko VW vodenih motora ne znam nista.

Na kraju jel ti imas T3 ili T2 bus?

pozdrav,
beca
Nazad na vrh Ići dole
boca
pridošlica
pridošlica

PočaljiNaslov: Re: zazor ventila i podesavanje   zazor ventila i podesavanje Icon_minitimeSre 8 Dec - 22:51

Zapravo T3,ali ga etka ne znam zasto vodi pod T2 i unekim prodavnicama su mi govorili T3 ne postoji,znaci nisu u pravu.Zahvaljujem ti na proceduri oko stelovanja ventila,znaci bitno je da se samo za taj 1-2 kruga nategne hidropodizac.U sustini mi je to bilo nejasno,radio sam puno vozila ali na rednim i v motorima gde kod hidropodizaca nema stelovanja pa mi ovo nije bilo jasno.Sad je ok
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: zazor ventila i podesavanje   zazor ventila i podesavanje Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

zazor ventila i podesavanje
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» aksijalni zazor
» Osnovno podesavanje motora
» Podesavanje na brzinski karburatora.
» Stelovanje paljenja, ventila

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
vw-vhs-mladenovac :: TEHNIKA :: Motori-